piwopijca 02.11.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam, szefciu moze tak z poprzedniej strony od wypowiedzi @Daga&Adam ale pozostawiajac jedynie wypowiedz @Kaziu Instalator az do konca tej strony, mozesz jeszcze zostawic wypowiedz @Depi? Taka niesmiala propozycja Oczywiscie wlacznie z moja obecna wypowiedza off-topic'owa Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.11.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam, szefciu moze tak z poprzedniej strony od wypowiedzi @Daga&Adam Dlaczego od mojej ? Nie jest ani offtopiczna ani pyskowka pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 02.11.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 hehe... OD Twojej a nie z Twoja -spoko, nie o to mi chodzilo. Oczywsicie zeby Twoja zostala Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.11.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 pozostawiajac jedynie wypowiedz @Kaziu Instalator az do konca tej strony, mozesz jeszcze zostawic wypowiedz @Depi? Na razie tak to wygląda wraz z Kaziem, bo napisał raczej w temacie awanturki, a Depi pół na pół - topowo i off-topowo, najwyżej zmodyfikuje wpisy między wątkami wedle własnego uznania Wieczorem można podkasować także i powyższe wpisy o usunięciu, pozostanie wtedy sam ring wolny stawiam 10:1 na fachowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 02.11.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ja 5:1 na fachowość a tylko 5 z racji że dał się w to wciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 02.11.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Panie Moderatorze jako strona zainteresowana proszę obiektywnie spojrzeć na wcześniejsze posty tematu głownego, czy zaczełaby się ta mała awanturka bez poniższego postu kolegi 1950. W/g mnie nie, dlatego wnioskuję o wycięcie wpisów (w/g czasu zamieszczenia) od: Wysłany: Czw, 29 Październik 2009 20:09 Czy stosuje się jakiegoś rodzaju zawory dławiące żeby wyrównoważyć obwody? Tak żebym mógł przydławić parter do takiego poziomu żeby ruszyła góra. Moja moc max to 4,5 kW zamówiłem pompkę wilo stratos eco 25-1-3. I zaczynam mieć wątpliwości. Na parter wystarczy ale z poddaszem może byc problem, bo wysokość podnoszenia < 2,8 m, wachofość w cenie, nie ma jak porządny wachofiec który wszystko wie i doradza innym tak jak umie, albo raczej nie umie, drogi wachofcu, wysokość podnoszenia pompy w instalacji zamkniętej, to zdolność pokonania oporów tej instalacji, a nie wysokość do której pompa może wycisnąć wodę, z fachowym pozdrowieniem a oto motto tego wachofca Fachowiec wie co robi, a wachofiec to ten który robi co wie . pozdrawiam Marian K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ja 5:1 na fachowość a tylko 5 z racji że dał się w to wciągnąć a ja 5:2 jeden extra, bo wyżej du.py próbuje podskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 02.11.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Korea czy Białoruś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.11.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Panie Moderatorze jako strona zainteresowana proszę obiektywnie spojrzeć na wcześniejsze posty tematu głownego, czy zaczełaby się ta mała awanturka bez poniższego postu kolegi 1950. W/g mnie nie, dlatego wnioskuję o wycięcie wpisów (w/g czasu zamieszczenia) od: Wysłany: Czw, 29 Październik 2009 20:09 Moje obiektywne spojrzenie wskazuje na 12 października, a awantury zaczynają się wtedy, gdy nieodpowiedzialni ludzie zaczynają gadać/pisać bzdury w nadmiarze - co już niejedna osoba wypunktowała. Były konkretne prośby o wyczyszczenie ostatnich wpisów - i tak się stało, zgodnie z życzeniem Forumowiczów co do miejsca cięcia (czekałem 20 godzin na konkretne propozycje). Tematów nie można łączyć, wiec jedyne co pozostaje to usuwać wpisy - i tu tez niech zdecydują osoby dyskutujące w wątku o podłogówce. ja 5:1 na fachowość a tylko 5 z racji że dał się w to wciągnąć On to robi dla społeczności, więc czapki z głów Dlatego i ten wątek został - ku chwale Forum i na pohybel wachowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Marian !!! Tłumaczyłem ci żebyś nie wychodził przed szereg.Definiując swój problem ...wpadasz w przepaść słowną ,z której nawet "Ajnsztajn" by się nie wyciągnął. ,Tu na FM nie ma tak jak w domciu: 1.kawka 2.kożuszek 3. i keks Pierda puściłeś i teraz pokuta.Tak na to popatrz.Coś o tym wiem ale czas mnie nie pieści a powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.11.2009 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Goscia niewidac, pewnikiem nadrabia zaległosci w teorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dla mariankossy Oszczędź wstydu dziś MariankuOczywista jest to rzecz Przestań pieprzyć o porankuTo emocje pójdą precz To co tutaj wypisujeszStosem wielkich bzdurek jest Wszystko jakoś przekłamujeszW złym kierunku jest to gest Już ci dobrze tłumaczonoByś w szeregu został swym Czymś masz główkę zawalonąNiepotrzebnie robiąc dymNie pogrążaj się robaczkuw słowną przepaść lecisz już Nie wyrywaj z łebka kłaczkówPowiedz pas i daj na luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 05.11.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 05.11.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dla mariankossy Oszczędź wstydu dziś Marianku Oczywista jest to rzecz Przestań pieprzyć o poranku To emocje pójdą precz To co tutaj wypisujesz Stosem wielkich bzdurek jest Wszystko jakoś przekłamujesz W złym kierunku jest to gest Już ci dobrze tłumaczono Byś w szeregu został swym Czymś masz główkę zawaloną Niepotrzebnie robiąc dym Nie pogrążaj się robaczku w słowną przepaść lecisz już Nie wyrywaj z łebka kłaczków Powiedz pas i daj na luz Brawo!!! Zawsze twierdziłem że Polak = talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.11.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dla mariankossy Oszczędź wstydu dziś Marianku Oczywista jest to rzecz Przestań pieprzyć o poranku To emocje pójdą precz To co tutaj wypisujesz Stosem wielkich bzdurek jest Wszystko jakoś przekłamujesz W złym kierunku jest to gest Już ci dobrze tłumaczono Byś w szeregu został swym Czymś masz główkę zawaloną Niepotrzebnie robiąc dym Nie pogrążaj się robaczku w słowną przepaść lecisz już Nie wyrywaj z łebka kłaczków Powiedz pas i daj na luz Widze ze talenty rozijają się , oby dla pożytku, dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 05.11.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Myślę że Wasze spory są niepotrzebne a wynikają jedynie z gry słownej czyli interpretacji słowa ciśnienie. W każdej instalacji CO występuje ciśnienie, bo wynika ono z praw fizyki czyli wysokości słupa cieczy. Autorowi nazwy "instalacja ciśnieniowa" chodziło raczej o to że do poprawnego jej działania potrzebna jest pompa cieczy.Bez niej tak instalacja nie ma sensu bytu.Popa jak wiadomo wytwarza jakieś ciśnienie i to chyba jest sedno sprawy.W instalacji otwartej też występuję ciśnienie ale do jej poprawnej pracy może być wykorzystana pompa ale nie musi.Zależy to od samej konstrukcji instalacji.Jeśli jest oparta na dużych przekrojach nie wymaga pompy jeśli na małych pompa musi być.Panowie przestańcie sprzeczać się o interpretację słowa "ciśnieniowa". Postawcie sobie po browarku bo sami nie potrzebnie podnosicie ciśnienie we "własnej instalacji" a to może się źle skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.11.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Myślę że Wasze spory są niepotrzebne a wynikają jedynie z gry słownej czyli interpretacji słowa ciśnienie. W każdej instalacji CO występuje ciśnienie, bo wynika ono z praw fizyki czyli wysokości słupa cieczy. Autorowi nazwy "instalacja ciśnieniowa" chodziło raczej o to że do poprawnego jej działania potrzebna jest pompa cieczy.Bez niej tak instalacja nie ma sensu bytu. Popa jak wiadomo wytwarza jakieś ciśnienie i to chyba jest sedno sprawy. Nie wiem o co autorowi chodziło ale widocznie czytał inne książki, a terminologia zawodowa jasno określa co i jak się nazywa. Lekarz też moze powiedzieć pacjetowi : pan ma raka! I trudno się domyślać , ze lekarz miał na myśli " czyraka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 05.11.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Autor nazwy instalacja ciśnieniowa nie mógł czytać innych książek bo sam tą nazwę wymyślił. Ktoś przecież kiedyś pierwszy musiał. Dalej będziecie się kłócić o wyższości Świąt Bożego Narodzenia od Wielkanocy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.11.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Poszukaj na necie podziału instalacji CO, ze względu na ..., a jest wymienionych ze 20 typów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts