Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor w lazience?

Gość

Recommended Posts

Ja zdecydowałam się do głównej łazienki na pastelowy błękit z dodatkiem bardzo jasnego żółtego (średniej wielkości kafle kładzione w poziomie + mozaika na obudowę wanny i brodzika + małe fragmenty na ściankach). /kafle Tubądzina - Laponia/ - bardzo ładne ale niestety jakościowo takie sobie (glazurnik narzekał jak diabli). Skosy i sufity na razie białe (może docelowo będą bladożółte - jeszcze się zastanowię).

Natomiast do toalety (3m2) wybrałam białe z motywem tulipana (zieleń + czerwień), podłoga do kompletu była również biała, ale dobrałam bardzo ładną, jasną zieleń i jest naprawdę OK. Resztka ścian bez kafli + sufit białe.

W dużej łazience zdecydowałam się na płytki bezowo-kremowe imitujące marmur. Do tego bardzo szerokie dekory 17 cm. Łazienka będzie pomalowana w ciepłym beżu. Płytki położone będą tam gdzie to tylko jest niezbędne. Na ścianach będą poprzyklejane dekory wypukłe w kształcie muszli, rozgwiazd itp. Wykonane z gipsu i odlewane , a następnie malowane o ton - dwa ciemniej niż ściana. Dodatkiem będą też drewniane półki i szafka pod umywalkę .

A małą łazienkę chciałam zrobić bardziej wesołą i będą płytki z Opoczna pomarańczowo - żółte łączone z lekkim kremem.

Jak to wyjdzie tego nie wie nikt. Efekt będzie dopiero widoczny w maju.

:wink:

Pozdrawiam Paty.

Ja te dekorki typu muszla, rozgwiazda robię sama z gipsu białego. A formę mam z zabawkowej serii służacą do zabawy z gipsem Do kupienia w sklepach z zabawkami. Potem to maluję i przyklejam na klej do płytek. Może można też takie rzeczy kupić w różnych galeriach ,w sklepach z dodatkami do mieszkań.

Paty.

Gość Dziś z ukrycia

Aniu, :D

świetny pomysł, będziesz miała cieplutką i przyjemniutką łazienkę. Sama też jestem zwolenniczką drewnianych dodatków w łazience, dlatego też uczulam na odpowiednie drewno i konserwację. Podejrzewam, że będzie to łazienka dla gości, więc warto zaszaleć z jakimś elementem, żeby zostawiała niezapomniane i indywidualne wrażenie.

Pa :D

• 4 weeks później...