jack_2000 05.11.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Chcę ubezpieczyć dom w trakcie budowy przede wszystkim od kradzieży. Gdzie się nie wypytuję to trzeba mieć już drzwi główne docelowe z zamkiem atestowanym. A ja na razie nie chcę wstawiać takich drzwi tylko zrobić budowlane zbite z desek na kłódkę. Okna będę mieć już wstawione. Czy gdzieś jest takie ubezpieczenie od kradzieży bez konieczności wstawiania docelowych drzwi?i kar_ma - dziwisz się, że ubezpieczyciele nie chcą przyjmować do ubezpieczenia mienia tak zabezpieczonego? to ja zapytam tak? czy pożyczyłbyś koledze jakiś super sprzęcik przy takim zabezpieczeniu z desek czy wolałbyś żeby były drzwi docelowe już z zamkami? wiadomo im większe prawdopobieństwo wystąpienia szkody (a przy domu niezamieszkanym kradzież ma wysokie prawdopodobieństwo) tym wyższa skłądka lub brak możliwości ubezpieczenia. Nie kombinuj - wstaw porządne drzwi i zawrzyj umowę ubezp. Bez tego jesteś narażony na straty - polsiy nie wykupisz - zabezpieczenie słabe - szkody wielce możliw. No chyba, że będziesz spał na budowie jak będziesz robił wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 05.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Nie wiem jak teraz, ale Allianz nie miał ubezpieczenia domu w budowie od kradzieży. Wg informacji uzyskanych przez telefon nie ma problemów z ubezpieczeniem od kradzieży elementów stałych (drzwi, okna, instalacje, grzejniki itp.), składka roczna wynosi 1% wartości ubezpieczenia (tych elementów stałych, nie całości!). J. Jarek - dobrze jeszcze gdyby ci wskazali gdzie to znajdziesz w OWU - do mnie ostatnio dzownili z jakieś firmy że wygrałem nagrodę - do tej pory czekam ale paczkarz nie przychodzi Dobrze jest sprawdzić co jest w warunkach umowy, a nie to co powiedział DORADCA. Dobry Doradca nie będzie miał problemu z uwiarygdnieniem swoich słów na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 05.11.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja najlepszą ofertę dostałam w Allianzie. Konkurencję rozłożyli na łopatki rozumiem że ceną ? P.S. Drodzy forumowicze - powiem tak "duch w narodzie nie zginął" Jestem pod dużym wrażeniem. Pracuję w sektorze ubezpieczeń ponad 13 lat i przez ten okres czasu wierze, że z roku na rok świadomość ubezpieczeniowa Polaków bedzie rosła. Dzięki ludziom takim jak Wy tak się dzieje Dziękuję. Coraz mniej jest już takich sytuacji, że poszkodowany myślał, że ubezpieczony jest od wszystkiego Będę śledził z uwagą ten wątek - ale już tylko w roli obserwatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 05.11.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Jack_2000, dzięki za info, przemyślę sprawę. Zdecydowanie nie chcę wstawiać drzwi docelowych przed tynkami i wylewkami, bo na pewno zostaną uszkodzone (robotnicy uderzą taczkami itp.). Dlatego liczyłam na ubezpieczenie na czas robienia instalacji wewnętrznych, po wstawieniu okien. Ale jak się nie da to się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 05.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Jack_2000, dzięki za info, przemyślę sprawę. Zdecydowanie nie chcę wstawiać drzwi docelowych przed tynkami i wylewkami, bo na pewno zostaną uszkodzone (robotnicy uderzą taczkami itp.). Dlatego liczyłam na ubezpieczenie na czas robienia instalacji wewnętrznych, po wstawieniu okien. Ale jak się nie da to się nie da. może pomyśl o drzwiach nie docelowych - ale spełniającyh wymogi bezpieczeństwa - solidne, z dwoma zamkami, ale niekoniecznie nowe - tego ubezpieczyciele nie wymagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.11.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Jarek - dobrze jeszcze gdyby ci wskazali gdzie to znajdziesz w OWU - do mnie ostatnio dzownili z jakieś firmy że wygrałem nagrodę - do tej pory czekam ale paczkarz nie przychodzi Dobrze jest sprawdzić co jest w warunkach umowy, a nie to co powiedział DORADCA. Dobry Doradca nie będzie miał problemu z uwiarygdnieniem swoich słów na papierze. OWU oczywiście przeczytam, skupiając się na tym, co mnie interesuje. O wątpliwości będę pytał, gdzie się da. Niemniej dzięki za głos krytyczny, to też ważne J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 05.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Jarek - dobrze jeszcze gdyby ci wskazali gdzie to znajdziesz w OWU - do mnie ostatnio dzownili z jakieś firmy że wygrałem nagrodę - do tej pory czekam ale paczkarz nie przychodzi Dobrze jest sprawdzić co jest w warunkach umowy, a nie tylko to co powiedział DORADCA. Dobry Doradca nie będzie miał problemu z uwiarygdnieniem swoich słów na papierze. OWU oczywiście przeczytam, skupiając się na tym, co mnie interesuje. O wątpliwości będę pytał, gdzie się da. Niemniej dzięki za głos krytyczny, to też ważne J. Nie było z mojej strony krytyki - wyraziłem tylko swój pogląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts