Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż lampek w puszkach?

Recommended Posts

To teraz idź do tego patałacha co ci to sprzedał z puszką i niech Ci to porządnie zamocuje, albo wpie......ol :lol: , albo sprubój wymienić. A tak swoją drogą dlaczego kupowałes oprawy do ścian i sufitów a montujesz do schodów? nie ta technologia. Lampki do sufitów celowo są mniejsze żeby nie wsadzić ich gdzie indziej.

Pozdrawiam

ps. jak Ci sie chce bawić to podeśle pare pomysłów

Jak tylko do poświetlenia to diodowe żaróweczki na 230V bym proponował, no chyba że masz miejsce na trafo ale nie ciągnij napiecia bezpiecznego zbyt daleko bo spadki bedą duże. A co do opraw to rozglądnij sie za dużym kontem świecenia i żarówki też tak ze 120 stopni żeby choc ze dwa schodki podswietliły acha i kierunek dół a nie po suficie

Pozdrawiam.

Podczepię się pod wątek. Na jakiej wysokości nad stopniami montujecie oświetlenie schodów? Ja zrobiłem przewody na 30 cm ale teraz mam zakładać oświetlenie i chyba jest trochę za wysoko..

No to weź wiczorem lampkę taką, jaką chcesz zamocować, podłącz na krótko bez osadzania i zobacz jak świeci na różnych wysokościach.

Napisz proszę, że to pytanie to taki żart.

Nie. Wcale nie żart. Na surowo wydawało mi się, że 30 cm nad stopniem będzie ok ale teraz widzę, że trochę za wysoko. Nie miałem nigdy własnych schodów, nie mówiąc już o ich oświetleniu. Dlatego pytam tych, co już mają.

No to niestety jest niewykonalne poradzenie czegokolwiek. Musiałbyś mieć osobę z takimi samymi schodami, takimi samymi lampkami umieszczonymi w ten sam sposób no i ta osoba musiałaby mieć taki sam gust.