Wito2008 02.11.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 zakupiłem lampki led do oświtlenia schodów , miały pasować do puszek fi60. Lampki mają blaszki które trzymają sie w otworach w regipsie a z puszek mi wyskakują a jak nawet się trzyma któraś to jakoś niecentralnie . Macie na to jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 02.11.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Jak można daj jakieś zdjęcie. Może puszki jakie zainstalowałeś sa fi 70? i wtedy nie pasuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 02.11.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 lampki są takie http://www.luxmarket.pl/asortyment/kanlux/punktowa-oprawa-scienno-sufitowa-sedna/5086 a puszki typowe elektryczne fi60 głębokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 02.11.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Tak to jest, jak się komuś zachce podświetlanych schodów Daj jakieś foto to może się coś zaradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 02.11.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 No kolego puszki to może są 60-tki ale według mnie i opisu to lampki mają koło 54mm, klosz lampki ma 55mm a tył do montażu troszkę mniej, i dlatego nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 02.11.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 no właśnie a sprzedawca twierdził że idealne do puszek fi60, a one dokładnie zakrywają na styk puszkę bo maja fi68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 02.11.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 To teraz idź do tego patałacha co ci to sprzedał z puszką i niech Ci to porządnie zamocuje, albo wpie......ol , albo sprubój wymienić. A tak swoją drogą dlaczego kupowałes oprawy do ścian i sufitów a montujesz do schodów? nie ta technologia. Lampki do sufitów celowo są mniejsze żeby nie wsadzić ich gdzie indziej. Pozdrawiam ps. jak Ci sie chce bawić to podeśle pare pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 02.11.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 kupowałem w internecie , lampki mi się podobały ale miałem wątpliwości odnośnie mocowania więc zapytałem i dostałem odpowiedź że pasują znakomicie do fi 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 02.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 To raczej nie oddasz , ale pomysł dobry i będzie ok . Kup rurę PCV 70 poucinaj plasterki ok. 2 cm , nadetnij wzdłużi przykręć lub przyklej wkoło, możesz też w miejscach "łapek" zamontowac półksiężyce i wtedy montować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 02.11.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 super fajny pomysł, dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 02.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Podczepię się pod wątek. Na jakiej wysokości nad stopniami montujecie oświetlenie schodów? Ja zrobiłem przewody na 30 cm ale teraz mam zakładać oświetlenie i chyba jest trochę za wysoko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 02.11.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 A co Kolega chce osiągnąć przez to oświetlenie?? Można każdy stopień oświetlić, całe schody , listwy pod stopniami (jak w kinie), parę punktów żeby było w nocy widać gdzie są? Każdy ma inną koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 03.11.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Eee.. no żeby ładnie było A tak na serio to lekkie podświetlenie stopni, żeby się w nocy nie przewracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 03.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Jak tylko do poświetlenia to diodowe żaróweczki na 230V bym proponował, no chyba że masz miejsce na trafo ale nie ciągnij napiecia bezpiecznego zbyt daleko bo spadki bedą duże. A co do opraw to rozglądnij sie za dużym kontem świecenia i żarówki też tak ze 120 stopni żeby choc ze dwa schodki podswietliły acha i kierunek dół a nie po suficiePozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.11.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Podczepię się pod wątek. Na jakiej wysokości nad stopniami montujecie oświetlenie schodów? Ja zrobiłem przewody na 30 cm ale teraz mam zakładać oświetlenie i chyba jest trochę za wysoko.. No to weź wiczorem lampkę taką, jaką chcesz zamocować, podłącz na krótko bez osadzania i zobacz jak świeci na różnych wysokościach. Napisz proszę, że to pytanie to taki żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 03.11.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Nie. Wcale nie żart. Na surowo wydawało mi się, że 30 cm nad stopniem będzie ok ale teraz widzę, że trochę za wysoko. Nie miałem nigdy własnych schodów, nie mówiąc już o ich oświetleniu. Dlatego pytam tych, co już mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.11.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Nie. Wcale nie żart. Na surowo wydawało mi się, że 30 cm nad stopniem będzie ok ale teraz widzę, że trochę za wysoko. Nie miałem nigdy własnych schodów, nie mówiąc już o ich oświetleniu. Dlatego pytam tych, co już mają. No to niestety jest niewykonalne poradzenie czegokolwiek. Musiałbyś mieć osobę z takimi samymi schodami, takimi samymi lampkami umieszczonymi w ten sam sposób no i ta osoba musiałaby mieć taki sam gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts