morfeusz1 02.11.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Czy ktoś z Was wie, czy taka maseczka jest maseczką wielokrotnego uzytku czy jej działanie trwa np. 30 minut od założenia? http://www.novamed.pl/maska-ochronna-filtrujaca-fs-920-ffp2-d nie panikuję chcę mieć po prostu taki zapas w domu, jakby co. Już zamówiłam, ale mąż mi powiedział, że słyszał w radio, ze taka maseczka to tylko 30 minut ma swoje własciwości ochronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.11.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 I mąż ma rację - 30 minut to max dla takiej maseczki i trzeba zmieniać. Ale nie dajmy się zwariować, co rok od powikłań po zwykłej grypie sezonowej umiera od 250 do 500 000 ludzi !! Tak, pół miliona ! Czy ktoś z tego powodu podnosił rwetes ? Nie panikujmy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 02.11.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 dzięki za odpowiedź. Nie panikuję, po prostu chcę mieć je w domu tak na wszelki.... tak samo jak gaśnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Zdarzyć się mogło. Zdarzyć się musiało. Zdarzyło się wcześniej. Później. Bliżej. Dalej. Zdarzyło się nie tobie. Ocalałeś, bo byłeś pierwszy. Ocalałeś, bo byłeś ostatni. Bo sam. Bo ludzie. Bo w lewo. Bo w prawo. Bo padał deszcz. Bo padał cień. Bo panowała słoneczna pogoda. i tak dalej i tak dalej ... Nie ma co wywoływać wilka i kusić los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 02.11.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ja wiem.... ale ja juz tak mam, że w domu gasnice, koce przeciwpozarowe, w torebce maska do sztucznego oddychania, w domu apteczka zawsze full wypas to i teraz będą jeszcze maski na grypsko a niech leżą, oby się nie przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts