r111 02.11.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam, Otrzymałem warunki przyłączenia z Dolnośląskiej Spółki Gazownictwa mojego przyszłego domu jednorodzinnego do sieci gazowej, z których wynika, że należy wybudować sieć gazową składającą się z:- gazociągu fi 25 o długości do 15m (materiał PEHD SDR11) w rzeczywistości około 10m- przyłącze fi 25 o długości do 5m (materiał PEHD SDR11) w rzeczywistości około 2m DSG wyceniła wykonanie całości prac na niecałe 7500 zł. Skontaktowałem się z dwoma projektantami i obaj wycenili sam projekt na 3000 zł netto + VAT Bardzo mocno się ździwiłem, ponieważ z tego wynika, że koszt projektu jest równy połowie kosztu wykonania składającego się z materiałów, robocizny itp.. Ile może kosztować wykonanie projektu w/w gazociągu z przyłączem ? Czy ktoś może zna projektanta, który taniej wykona taki projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts