TS147 02.11.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam, Mam pytanie czy można jeszcze Waszym zdaniem zrobić teraz tynk zewnętrzny (Caparol silikonowy)? Zależy mi na tym, bo skończyłbym całą elewację w ten sposób i nie musiał czekać do wiosny (tynk czeka już w garażu) - nie chcę jednak robić nic wbrew technologii. Wykonawca zaproponował, żeby kłaść tynk codziennie do 13-14, żeby miał jeszcze te kilka godzin na wyschniecie przed oziębieniem. Na następne dni prognoza zakłada 6-10 stopni w dzień i 2-4 w nocy. Co radzicie? Jeszcze dodatkowe pytanie - czy układanie kostki przy garażu wiąże się z dużym brudem na tynku, czy silikonowy powinien to przetrwać (np. zmyć poźniej wodą)? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 02.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Nasz majster nam odradził, więc czekamy do wiosny. Dziś byłam w sklepie budowlanym i tam też panowie sprzedawcy mówią, aby poczekać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 02.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ja bym się nie odważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 03.11.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dzięki za opinie - utwierdziliście mnie, że ryzyko jest poważne. Czy prognoza pogody na 5-6 cieplejszych dni (>10stopni od czwartku) coś zmienia, czy nie? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 03.11.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dzięki za opinie - utwierdziliście mnie, że ryzyko jest poważne. Czy prognoza pogody na 5-6 cieplejszych dni (>10stopni od czwartku) coś zmienia, czy nie? Pzdr Ważne jest to żeby temp w nocy nie spadła w okolice 0. Mi się udało zrobić tynki zewn przez tym ochłodzeniem i teraz jak rozmawiałem z majstrem to mówił że przy tej pogodzie to juz nikt nie robi bo może odpażyć tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 03.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ja w tym czasie muszę skończyć ostatnią ścianę - zachodnią. Mam nadzieję, że te 5 dni wystarczy na wyschnięcie. Wiatry ostatnio mamy zachodnie to powinno szybciej mi przysuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 03.11.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Też czekam jeszcze z jedną ścianą. Problem w tym, że zapewne z ociepleniem przyjdą deszcze. Tak przynajmniej było tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.11.2009 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Zaryzykowałem i... na szczęście sięudało dzięki pogodzie . W dzień przez ostatnie 1-2 tygodnie nawet do 17 stopni, w nocy powyzej 5. Ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 23.11.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 A mi się nie udało. Po tygodniu od położenia, kiedy tynk wyglądał na całkiem suchy, spadł zacinający deszcz. No i część ściany popłynęło... Na wiosnę robota od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 23.11.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 mi też się udało - 2 tygodnie ślicznej pogody i elewacja gotowa (no, prawie - sam tynk na wiosnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 23.11.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Ja robiłem tydzień temu i tylko skończyli zaciąganie i zaczęło lać... schło kilka dni w jednym miejscu spłyneło i była poprawka a tylko balkon spłynął ostro i na wiosne poprawka... Potem spadły mokre liscie z dębu i jak zaczęło wiac to upaciały błotem ten sliczny nowy niewysychający tynk... Ogólnie wszystko OK... Ale szkoda nerwów... i w moim przypadki to wina wykonawcy który rozpoczął robotę 25 września i... 20 listopada dopiero się wyprowadził - a miało to trwać 2 tygodnie... Na pocieszenie został pięknie połozony tynk i tyle... Planowanie planowaniem ale w minę widać mozna wdepnąć. Obiboki elewacje robili tyle ile wczęsniej mi budowali inni stan surowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts