Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okno przesuwne

Recommended Posts

Jakbyś jeszcze napisał czy w drewnie (jeśli tak to jakim) czy PCV (jeśli tak to jakim profilu, białe czy kolor) , HS czy HKS, jeśli HKS to okucie standard czy automat to można ocenić dużo czy mało.

A_dam, można taką przesuwkę kupić jeszcze taniej, ale tego typu konstrukcja jak mało która taniości-kiepskości komponentów, zwłaszcza okuć, nie wybacza.

Pozdrawiam

[/b]

....można taką przesuwkę kupić jeszcze taniej, ale tego typu konstrukcja jak mało która taniości-kiepskości komponentów, zwłaszcza okuć, nie wybacza. ...
Nic dodać - nic ująć. Dodałbym tylko do tego ogrom producetów, którzy jej prawidłowo wykonać nie potrafią :( o późniejszym jej zamontowniu nie wspomnę

Mam pytanie z innej beczki ale niech będzie tutaj

wymarzylem sobie okno/okna w narożniku na parterze. Na jednej ścianie okno/fix/szklenie szerokosc 120, wysokość 250 i na prostopadłej ścianie tak samo. Ale nie chciałbym tam słupka tylko żeby szyby łączyły się ze sobą, tak jak wyglądają czasami witryny w sklepach. Oczywiście chciałbym żeby to było szczelne i trwałe, 3 szyby. Ile taka fanaberia może kosztować.?

PS. oczywiście nie będzie się to otwierało.

Czy łączenie w tym stylu? http://picasaweb.google.com/PavvelB/Budowa?authkey=Gv1sRgCPvRtsnNuuj2ogE#5324137104154975954 Wiem że nie takie wymiary i u mnie jedna część się otwiera, ale chodzi mi o samo łączenie. Ten słupek narożny kosztował około 700 zł, jeśli dobrze pamiętam. Profil Salamander 3D, jednostronna okleina.

Dzięki za szybką odpowiedź, może zestopniuję moje marzenia

od najbardziej pożądanego:

1.łączenie 2 szyb(w sensie szkleń) bez żadnych ram

2.Łączenie 2 fixów /okien - tak jak pokazałeś na zdjęciu

3.Słupek, np murowany do którego dochodzą 2 okna

Ale już wiem mniej więcej jakie są koszty, dziękuję.

Gruba przesada sa te wasze wypowiedzi o grubiej przesadzie - stad tez uśmiałem sie na samym początku z tych waszych "porad"

Nie wiadomo czy to HKS czy HS i tu jest sedno sprawy ale Wy już wiecie ze gruba przesada

Jeśli to HS to teraz syba24 będzie uważał ze biorą go za jelenia chcą z niego wydoić kasę a za te pieniądze to HS nigdzie w tych wymiarach nie kupi

HKS możliwe ale tak jak powiedział IVO 333 - spier... takie okno każdy potrafi i jest takich jak najwięcej

A co się dziwisz Jareko.

Jak ktoś powie że kupuje auto za 50 tys. zł to zapytacie czemu takie drogie? Czy uznacie to za okazję? Oba to auta o takich samych wymiarach 4m x 1,5m

Tak samo jest z oknami.

• 2 weeks później...
witam :D mam prożbę dostałem wycennę okna przesuwnego wysokość230cm i szerokość 267cm cena 8130 czy to nie przesada waszym zdaniem :D :D
Jeśli podnośno-przesuwne, tzw. HS to może być całkiem spoko.

Zapłaciłem sporo więcej ale przy podobnej wysokości mam ponad 4m szer.

No i kwestia całokształtu - czy zamawiasz tyllko to okno, czy na cały dom (czytaj: jakim jesteś dla "nich" klientem).

Pozdr.