Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMP - czyli ... Zestaw Małego Panikarza

Gwoździk

Recommended Posts

Wszedłem dziś do apteki i zażartowałem:

- "Zestaw Małego Panikarza proszę!!!"

Pani za ladą nawet nie czekała na wyjaśnienia:

- "Gripexy mamy ......ale od razu mówię, że maseczek nie ma"

....żart się nie udał ...

Czy u Was też tak jest?

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gripexy max 20 szt nabyłam dziś, bo Ślubny zagrypiony :roll:

Maseczki w domu mam , taki job....ale ,ze niby co ? że wyciąć świnie trzeba ?

wiem,wiem,ale ojciec mi się pochorował i nie ma kto mi pomóc :(

Chyba w siódmej klasie baaardzo chciałam się przeziębić. No bo moje koleżanki co rusz siedziały w domach, do szkoły nie musiały latać, a ja się nudziłam na przerwach, bo od pierwszej klasy nie przechorowałam ani jednego dnia. Między innymi wydumałam deptanie po śniegu na balkonie boso i w koszuli nocnej, szalika i innych takich w ogóle nie używałam. Tak się zahartowałam, że mnie już nic nie mogło ruszyć! Może pieski wiedziały, co robią!

tej swińskiej, ptasiej i innej o zwierzęcych nazwach sie nie boję :lol: ... o wiele wiecej umiera na zwykłą grype ... no ale rozumiem że panika stąd że farmaceuci też musza na czymś zarabiać :wink:

natomiast sezon przeziebieniowy się zaczał na dobre i chyba każdy powinien mieć w apteczce grippex, calcium musujące, coś na gorączke i jakiś rutunoscorbin ... ja mam ... :D

rodzine przeziebioną też mam .... :-? :roll: :lol:

tak dla ścisłości - to nie grypa zabija, tylko powikłania pogrypowe

więc powiem banał, komunał i oczywistość w jednym - nie lekceważcie grypy - dużo naturalnej witaminy C, miodek, sok z malin, farmaceutyki też wskazane, ale przede wszystkim - LEŻEĆ W ŁÓŻKACH, bo nic głupszego, jak "przechodzić" grypę :-? stąd tylko jeden krok do nadkażeń bakteryjnych układu oddechowego, uszkodzonych zastawek i nerek, zapalenia stawów i masy innych "atrakcji"

zdrówka życzę wszystkim zawirusowanym !

Pozdrawiam,

Armidia

LEŻEĆ W ŁÓŻKACH, bo nic głupszego, jak "przechodzić" grypę :-? stąd tylko jeden krok do nadkażeń bakteryjnych układu oddechowego, uszkodzonych zastawek i nerek, zapalenia stawów i masy innych "atrakcji"

te wszystkie rozrywki to ja mam bez grypy.