daggulka 04.11.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 tak jak tabletki z czosnku zabrzmiało jak broń na wampiry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.11.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 tak jak tabletki z czosnku zabrzmiało jak broń na wampiry ... A takie wredne wirusy to nie wampiry Wampiry, więc je czosnkiem potraktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 04.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 najsmutniejsze, że choroba niszczy nawet wieloletnią przyjaźń http://www34.patrz.pl/u/f/73/10/90/731090.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Są testy na AH1, ale nie są obowiązkowe. O ich zlecaniu raczej decyduje wywiad. Jak mi ktoś mówi, że wrócił z zagranicy, miał kontakt z kimś, u kogo rozpoznano "świńską " grypę, był w rejonie ryzyka - to mówię o testach. Nie przyjmuję w warunkach poz (podstawowej opieki zdrowotnej ), więc nie wiem, czy nasz NFZ refunduje te testy, czy trzeba zapłacić. Dodatni test paskowy to powód, żeby podać Tamiflu, ale zakażenie potwierdza sanepid. A różnic w wyglądzie nie ma żadnych. I jedna i druga jest niebezpieczna. leczeniem najlepszym jest łóżko acha, u nas nigdy nawet tej zwykłej grypy nie było dużo. Większość to po prostu przeziębienia, paragrypy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.11.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Biedny Prosiaczek Mnie tak mąż spławi Silnicą ("rzeka" w moim mieście) jak wróce z tego spotkania z Ukraińcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Biedny Prosiaczek Mnie tak mąż spławi Silnicą ("rzeka" w moim mieście) jak wróce z tego spotkania z Ukraińcami zrób sobie 3 dni kwarantanny w luksusowym hotelu, wiesz spa i te sprawy. No bo jak coś przywleczesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.11.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Wlazłam do apteki celem zadania pytania o ZMP, a tu maseczki w najbardziej widocznym miejscu leżą. Po 50 groszy. Nie mogłam udawać, że ich nie widzę. No to co się miałam głupio pytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.11.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 czyli spanikowałaś .... ... zatem kup sobie ZMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 04.11.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Wlazłam do apteki celem zadania pytania o ZMP, a tu maseczki w najbardziej widocznym miejscu leżą. Po 50 groszy. Nie mogłam udawać, że ich nie widzę. No to co się miałam głupio pytać? widzieli,że idziesz to wystawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 04.11.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 kurna a ja dalej nie byłam w aptece nawet rutinoskorbinu nie mam , nic to czosnek żreć będziem to i wirusy i wampiry wypłoszym ale dalej nie wiem czy u nas wiedzą co to ZMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 u mnie już wiedzą "Pani jaja sobie robisz!!!!!!! , a ludzie umierają !!!!" zapytałam tylko grzecznie "gdzie" wymownie zerknęłam na podłogę i wyszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.11.2009 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 u mnie już wiedzą "Pani jaja sobie robisz!!!!!!! , a ludzie umierają !!!!" zapytałam tylko grzecznie "gdzie" wymownie zerknęłam na podłogę i wyszłam ... ups..... ... ale brawa za odwagę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.11.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 ...ale zawsze może być gorzej .... Wchodzi starszy facet do apteki i mówi: - "Zestaw Małego Panikarza proszę" ... .. na co Pani z apteki ... "Przykro mi ... viagry nie mamy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 jakoś od początku tytuł tak mi się kojarzył ja się jeszcze nie poddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.11.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 jakoś od początku tytuł tak mi się kojarzył ... o co Ty mnie podejrzewasz Siostra? ... powyższy post został wymyślony przeze mnie ... ... poza tym jestem młody ... znaczy czuję się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 "Pani jaja sobie robisz!!!!!!! , a ludzie umierają !!!!" przypuszczam, ze ta pani już os wakacji je tamiflu, bo przecież ma kontakt z chorymi, i jak na zbawienie czeka na szczepionkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.11.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 przypuszczam, ze ta pani już os wakacji je tamiflu.. ... a Ty chyba już masz gorączkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 przypuszczam, ze ta pani już os wakacji je tamiflu.. ... a Ty chyba już masz gorączkę ... nie, dlaczego, wygląda na spanikowaną w końcu jest na pierwszej linii frontu nie mam gorączki. Leczę się żołądkowa gorzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.11.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Biedny Prosiaczek Mnie tak mąż spławi Silnicą ("rzeka" w moim mieście) jak wróce z tego spotkania z Ukraińcami zrób sobie 3 dni kwarantanny w luksusowym hotelu, wiesz spa i te sprawy. No bo jak coś przywleczesz To jest myśl. Nałęczów rzut beretem od Lublina Wczoraj koło północy był w dwójce dokument o grypie (głównie świńskiej). Szkoda, że tak późno, bo niezły. Mam wprawdzie wątpliwości, na czyje zlecenie został zrobiony, bo myślą przewodnią było namawianie do szczepień. Oczywiście pokazywali firmę produkująca szczepionki itp. Tak, czy siak, można sie było przestraszyć. Był wywiad z kobietą z USA, której 20letni syn wrócił z Meksyku i zachorował, po czym zaraził 26letnią siostrę. W czasie tygodnia zmarli oboje. Jakiś profesor wypowiadał się, że najgorsze, co się może wydarzyć w temacie, to połączenie wirusów ptasiego ze świńskim. Niby jest to mało prawdopodobne, ale możliwe. Może do tego dojść w kraju, gdzie ludzie jeszcze chorują na ptasią grypę. Takim krajem jest na przykład Egipt. No i mówili o metodzie pozaustrojowego dotleniania krwi, która to metoda jest bardzo skuteczna w ostrych postaciach. Ale jeśli chodzi o aparaturę, to w Wielkiej Brytanii jest 15 (piętnaście) takich aparatów. W Polsce pewnie 0. Szwecja szczepi się cała, WB zamówiła podwójną ilość szczepionek. No i zapas leków przeciwwirusowych w Polsce jest owiany tajemnicą. Pewnie za wiele tego nie ma. Może będa ten film powtarzać, bo godzina emisji niezbyt trafiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.11.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 "Obywatele, nie dajcie się ogłupiać! Szczepionka to gigantyczny przekręt! Grypy nie ma! Jest tylko kasa koncernów farmaceutycznych! - pisze na blogu w Onet.pl Janusz Palikot.Według lubelskiego posła PO poza koncernami farmaceutycznymi panikę wokół grypy nakręca również opozycja. - U nas Piecha i Balicki są gotowi pojechać do Lwowa i zarazić się, a następnie jeździć po kraju i zarażać innych, byle tylko wywołać kryzys! - stwierdza Palikot w swoim najnowszym wpisie. Wczoraj w Radiu ZET były wiceminister zdrowia Bolesław Piecha wskazywał na zaniedbania resortu zdrowia ws. walce z grypą. - Rząd powinien powiedzieć po prostu kupujemy dla takiej ilości obywateli tą szczepionkę i wyznaczamy grupy, które powinny być szczepione w pierwszej kolejności - powiedział Piecha." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts