kurt76 02.11.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Czy sa jakies patenty, na likwidacje tego elementu? Zalezy mi na tym, z racji likwidacji przewodow kominowych. Szkoda byloby perforowac poszycie dachu specjalnie dla "tego".Jak to jest rozwiazane w domach pasywnych? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluchtomek 02.11.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Nie mam wywiewki i żadnych problemów. Dom z poddaszem użytkowym, kanalizacja miejska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 03.11.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Nie mam wywiewki i żadnych problemów. Dom z poddaszem użytkowym, kanalizacja miejska. A jak masz zrealizowaną wentylacje pionów kanalizacyjnych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 03.11.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Czy sa jakies patenty, na likwidacje tego elementu? Zalezy mi na tym, z racji likwidacji przewodow kominowych. Szkoda byloby perforowac poszycie dachu specjalnie dla "tego". Jak to jest rozwiazane w domach pasywnych? pozdr Można na strychu zakończyć rurę od wentylacji kanalizy. Wystarczy odcinek ok 70-100 cm nad podłogę strychu i założyć napowietrzacz. Tylko, że wtedy wokół rury jest mokro. Najlepiej wyprowadzić rury ponad dach, stosując rurę pcv o średnicy 50 mm, plus daszek. Daszki z odcinkiem rurki, występują w kolorach, szary, brąz, czerwony. Rurę trzeba ocieplić na odcinku od izolacji na stropie poddasza do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 04.11.2009 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Rurę trzeba ocieplić na odcinku od izolacji na stropie poddasza do dachu. A jak dach jest ocieplony i strop też? To trzeba ocieplać ten odcinek rury przechodzący przed poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 04.11.2009 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Rurę trzeba ocieplić na odcinku od izolacji na stropie poddasza do dachu. A jak dach jest ocieplony i strop też? To trzeba ocieplać ten odcinek rury przechodzący przed poddasze? Wtedy nie trzeba, bo po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 04.11.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Najlepiej wyprowadzić rury ponad dach, stosując rurę pcv o średnicy 50 mm Firma sugerowała mi 100 mm, bo mogą być problemy jeśli masz przydomową oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 04.11.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Najlepiej wyprowadzić rury ponad dach, stosując rurę pcv o średnicy 50 mm Firma sugerowała mi 100 mm, bo mogą być problemy jeśli masz przydomową oczyszczalnię. Kurcze, już się ucieszyłem że moje 50mm będzie jednak ok. Gość robiący mi oczyszczalnie, mówił że powinno być 100mm. Miałem nadzieję, iż przesadza, ale wygląda na to, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.11.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja mam wywiewkę. Do wywiewki na dachu jest rura fi 100 - hydra chciał założyć początkowo 50tkę, ale powiedziałem mu, żeby zrobił 100-tką, bo tak zaleca producent POŚ-a. Nie oponował - zrobił, jest ok Wywiewka na dachu jest w postaci gotowego kominka z tworzywa, zakupionego u producenta blachodachówki, którą mam na dachu. Większość dobrych producentów poszyć dachowych ma takie akcesoria pasujące do jego wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts