jan_z_wolna 03.11.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam,Budynek niepodpiwniczony,GlinaNie ma problemów z wodą gruntową Czy do izolacji fundamentu lepiej 5cm styroduru czy 10cm jakiegoś styropianu lepszego do fundamentów?. Kasa w sumie podobna. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 03.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A po co aż 10 cm jak dom niepodpiwniczony? Proponuje max 3 cm styroduru albo 5 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 03.11.2009 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 W projekcie mam 5cm "styropianu do styku z gruntem". Ale kolega budujący obok ma oryginalnie w projekcie 12cm ?! styrodur. Staramy się to jakoś wypośrodkować. Choć szczerze powiem, że wolałbym dać pod posadzkę ile się da niż na ścianę fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 03.11.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 No i to jest dobre podejście. Na ściany fundamentowe 5 cm wystarczy spokojnie. Lepiej więcej dać pod podłogę. Ja mam 5 cm styropianu na ścianach fundamentowych i będzie 13 cm styropianu w podłodze. Myślę, że to lepsze rozwiązanie, bo po co grzać grunt pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts