Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIECZNY PROBLEM Z GRZYBEM !!!!!

ewelina3006

Recommended Posts

WITAM!!! ODKĄD WYMIENILAM OKNA POJAWIA SIE MA SCIANACH GRZYB!! NAD OKNAMI I WROGACH.(DOM JEST OCIEPLONY!!)ORAZ POJAWIA SIE COS BIALEGO NA DOLACH SCIAN WYCHODZI TO Z POD LISTWY KOLO PANELI,SMIERDZI GRZYBEM.ZROBILAM JUZ WENTYLACJE W KUCHNI I LAZIENCE.LATEM ROBILAM REMONT,KUPILAM SPECJALNY SRODEK GRZYBICZNY SPRYSKALAM,STARLAM A POZNIEJ MALOWALAM . MYSLALAM ZE JUZ BEDZIE WSZYSTKO OK. ALE DGY TYLKO PRZYSZLO OCHLODZENIE TO ZNOWU SIE POJAWIL TEN GRZYB!!! JUZ NIE WIEM CO MAM Z TYM ROBIC !!?? OCET ACE!!! ALE NIE WIEM CZY TERAZ RYZYKOWAC Z TAKIMI SRODKAMI PONIEWAZ MAM MALE DZIECI W DOMY A MIESZKANIA TAK TERAZ DOBRZE NIE WYWIETRZE,BO ZIMNO . JEST MOZE JAKIS INNY SRODEK MNIEJ SZKODLIWY!! ?? PROSZE O RADY . DZIĘKUJE I POZDRAWIAM :)

Witam. Musisz poszukac przyczyny pojawiania się tego świństwa.Z tego co piszesz prawdopodobną przyczyna jego powstawania jest brak sprawnej wentylacji. Często tak jest po wymianie starych nieszczelnych okien na nowe,zwłaszcza gdy nie ma w nich nawiewników.Opryskiwanie na dłuższą mete nic nie da -i tak wyjdzie gdzi indziej.Trzeba popracowac nad usprawnieniem wentylacji. :lol:

Ja ma tak na mieszkaniu, ktore wynajmuje. Grzyb mi wylazl bezczelnie na calych scianach. I to w jedna noc. Rano patrze, a tu placki. Mogl sie chociaz zapowiedziec jakos, to bym interweniowala wczesniej. U mnie powodem jest to, ze w Irlandzkich domach nie ma dobrej wentylacji i jak nie mam CALY czas otwartych wywietrznikow, to wlazi od razu. Wkurza mnie to, bo w nocy grzac musze duzo wiecej (pradem), bo mam uchylone wywietrzniki. Wieje mi po twarzy, ale co zrobic. Lepsze to, niz grzyb smiejacy sie do mnie ze sciany. W najblizszym czasie musze go spryskac czyms i chyba czeka mnie malowanie. Jeszcze nie wiem, czy sie do tego zabiore, bo mam w domu male dziecko, a preparat jest wprawdzie bezwonny, ale raz juz mnie podtrul, gdy nim oddychalam... Czuje, ze lada moment opuszcze ten domek i nich inni sie mecza z tym cholerstwem. A wczesniej przyjdzie mi zaplacic kolosalne rachunki...

Miałem problem podobny ale w łazience - standardowo. Zerwałem farbę, wyczyściłem ścianę i spryskałem płynem przeciw grzybom. Pomalowałem. Pomogło na kilka miesięcy. Znów zaczyna się pojawiać. :/ Nad wentylacją pracuje - nie zamykam drzwi do łazienki.