michalsiak 03.11.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Zbudowalem sobie nową kuchnię z ikea i niestety okazało się że zmywarka do zabudowy którą posiadam jest za niska o ok 3-4 cm. W poprzedniej kuchni pasowała a tutaj widocznie ikea ma wyższe stópki od mebli. Co z tym fantem zrobić, nie mozna jej na stópkach podwyższyć bo tylko przednie mają regulację do poziomowania. Jeżeli ją tak zostawię to będzie brzydka szczelina pod blatem a i panel do zmywarki musiałbym przycinać. Może podłożyć pod stópki jakąś grubą gumę? Co można z tymm fantem zrobić michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.11.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Zbudowalem sobie nową kuchnię z ikea i niestety okazało się że zmywarka do zabudowy którą posiadam jest za niska o ok 3-4 cm. W poprzedniej kuchni pasowała a tutaj widocznie ikea ma wyższe stópki od mebli. Co z tym fantem zrobić, nie mozna jej na stópkach podwyższyć bo tylko przednie mają regulację do poziomowania. Jeżeli ją tak zostawię to będzie brzydka szczelina pod blatem a i panel do zmywarki musiałbym przycinać. Może podłożyć pod stópki jakąś grubą gumę? Co można z tymm fantem zrobić michalsiak UWAGA przednie stopki latwo i intuicyjnie sie wykrecaja Tylna tez sie reguluje, gdzies od frontu masz pewnie jakas stubke czy cos podobnego. krec tym a stopka zacznie sie ruszac, wyjezdzac ja i tak mialem za nisko bo blat mam chyba na 93cm. pod stopki dalem kawalki plyty osb ktora po czyms nam tam zostala powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Jak nie będzie innych sposobów to drewniana (lub stalowa) ramka pod nóżki o wymaganej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 03.11.2009 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 dzieki dzisiaj jeszcze zbadam podwozie zmywarki moze faktycznie cos tam sie wykreca ale z przednimi poszło lepiej pozdrawiam michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.11.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 dzieki dzisiaj jeszcze zbadam podwozie zmywarki moze faktycznie cos tam sie wykreca ale z przednimi poszło lepiej pozdrawiam michalsiak skoro mowisz ze nie sa tylne regulowane to z pewnoscia instrukcji kolega nie czytal. Mam oczywiscie BOSZA i po przeczytaniu odkrylismy ten myk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 03.11.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Mam oczywiscie BOSZA i po przeczytaniu odkrylismy ten myk A dlaczego to takie oczywiste? Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwo 03.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Jesli spod blatu masz na wysokosci 880-890mm to zmywarke wyregulujesz ,jesli blat jest wyzej to pozostaje zrobic jakis podklad pod zmywarke.Regulacja tylnej nogi (nog)sruba z przodu(lub dwie) oznakowana strzalkami w 99% zmywarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 03.11.2009 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Regulacja tylnej nogi (nog)sruba z przodu(lub dwie) oznakowana strzalkami w 99% zmywarek. wlasnie zauwazylem czerwone plastikowe śrubki z przodu zmywarki u dołu przy przednich nóżkach, myślisz że one mogą w jakiś sposób regulować tylne nogi? Przednie zwyczajnie się wykręcają michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.11.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Mam oczywiscie BOSZA i po przeczytaniu odkrylismy ten myk A dlaczego to takie oczywiste? Browar bo to jedyny sluszny wybor i statystycznie jest to najpopularniejsza zmywarka mowiac ze ktos ma BOSZA masz najwieksza szanse ze trafisz z tego samego powodu moje auto to oczywiscie KOMBI a marka praktycznie nie ma dla mnie znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.11.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Regulacja tylnej nogi (nog)sruba z przodu(lub dwie) oznakowana strzalkami w 99% zmywarek. wlasnie zauwazylem czerwone plastikowe śrubki z przodu zmywarki u dołu przy przednich nóżkach, myślisz że one mogą w jakiś sposób regulować tylne nogi? Przednie zwyczajnie się wykręcają michalsiak ja nozke mialem chyba jedna a jak sie wykreca to potestuj - z pewnoscia nic nie zepsujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 04.11.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 W poprzedniej kuchni pasowała a tutaj widocznie ikea ma wyższe stópki od mebli. Ja podłożyłem pod zmywarkę poziomo 2 bloczki Ytong 5 cm. Cokół i tak zasłonił a zmywarka stoi stabilnie. Zresztą takie rowiązanie było w instrukcji - możliwe, że da się jakoś te nóżki wykręcić ale nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 04.11.2009 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja podłożyłem pod zmywarkę poziomo 2 bloczki Ytong 5 cm. tez dobry sposób może kawałek blatu podłożę , tylko chyba przykleję kawałek gumy żeby nie suwał się zbyt łatwo po płytkach michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.11.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja podłożyłem pod zmywarkę poziomo 2 bloczki Ytong 5 cm. tez dobry sposób może kawałek blatu podłożę , tylko chyba przykleję kawałek gumy żeby nie suwał się zbyt łatwo po płytkach michalsiak ytong jest kruchy. ja bym na tym nie stawial zmywary. nacisk nozej jest punktowy i kto wie co z robi z ytongiem po jakims czasie na gorze zmywary sa takie elastyczne elementy. nozki po umieszczeniu zwywarki pod blatem mocno sie wykreca "blokujac" niejako zmywarke pod blatem - nic nie ma prawa sie tam suwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts