Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak podwyższyć zmywarkę ?

michalsiak

Recommended Posts

Zbudowalem sobie nową kuchnię z ikea i niestety okazało się że zmywarka do zabudowy którą posiadam jest za niska o ok 3-4 cm.

W poprzedniej kuchni pasowała a tutaj widocznie ikea ma wyższe stópki od mebli.

Co z tym fantem zrobić, nie mozna jej na stópkach podwyższyć bo tylko przednie mają regulację do poziomowania.

Jeżeli ją tak zostawię to będzie brzydka szczelina pod blatem a i panel do zmywarki musiałbym przycinać.

Może podłożyć pod stópki jakąś grubą gumę?

Co można z tymm fantem zrobić

michalsiak

Zbudowalem sobie nową kuchnię z ikea i niestety okazało się że zmywarka do zabudowy którą posiadam jest za niska o ok 3-4 cm.

Co z tym fantem zrobić, nie mozna jej na stópkach podwyższyć bo tylko przednie mają regulację do poziomowania.

Jeżeli ją tak zostawię to będzie brzydka szczelina pod blatem a i panel do zmywarki musiałbym przycinać.

Może podłożyć pod stópki jakąś grubą gumę?

Co można z tymm fantem zrobić

michalsiak

UWAGA

przednie stopki latwo i intuicyjnie sie wykrecaja

Tylna tez sie reguluje, gdzies od frontu masz pewnie jakas stubke czy cos podobnego. krec tym a stopka zacznie sie ruszac, wyjezdzac

ja i tak mialem za nisko bo blat mam chyba na 93cm. pod stopki dalem kawalki plyty osb ktora po czyms nam tam zostala

powodzenia

Regulacja tylnej nogi (nog)sruba z przodu(lub dwie) oznakowana strzalkami w 99% zmywarek.

wlasnie zauwazylem czerwone plastikowe śrubki z przodu zmywarki u dołu przy przednich nóżkach, myślisz że one mogą w jakiś sposób regulować tylne nogi?

Przednie zwyczajnie się wykręcają

michalsiak

Mam oczywiscie BOSZA i po przeczytaniu odkrylismy ten myk :wink:

A dlaczego to takie oczywiste? :roll:

Browar

bo to jedyny sluszny wybor i statystycznie jest to najpopularniejsza zmywarka

mowiac ze ktos ma BOSZA masz najwieksza szanse ze trafisz

z tego samego powodu moje auto to oczywiscie KOMBI a marka praktycznie nie ma dla mnie znaczenia :wink:

Regulacja tylnej nogi (nog)sruba z przodu(lub dwie) oznakowana strzalkami w 99% zmywarek.

wlasnie zauwazylem czerwone plastikowe śrubki z przodu zmywarki u dołu przy przednich nóżkach, myślisz że one mogą w jakiś sposób regulować tylne nogi?

Przednie zwyczajnie się wykręcają

michalsiak

ja nozke mialem chyba jedna a jak sie wykreca to potestuj - z pewnoscia nic nie zepsujesz :)

Ja podłożyłem pod zmywarkę poziomo 2 bloczki Ytong 5 cm. Cokół i tak zasłonił a zmywarka stoi stabilnie. Zresztą takie rowiązanie było w instrukcji :o - możliwe, że da się jakoś te nóżki wykręcić ale nie próbowałem.

Ja podłożyłem pod zmywarkę poziomo 2 bloczki Ytong 5 cm.

tez dobry sposób

może kawałek blatu podłożę , tylko chyba przykleję kawałek gumy żeby nie suwał się zbyt łatwo po płytkach

michalsiak

ytong jest kruchy. ja bym na tym nie stawial zmywary. nacisk nozej jest punktowy i kto wie co z robi z ytongiem po jakims czasie

na gorze zmywary sa takie elastyczne elementy. nozki po umieszczeniu zwywarki pod blatem mocno sie wykreca "blokujac" niejako zmywarke pod blatem - nic nie ma prawa sie tam suwac :wink: