mikadw 03.11.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, potrzebuje pilnej pomocy,mamy do zainstalowania stelaż wc Geberit, mieszkanie w stanie surowym, według instrukcji Geberita srodek rury kanalizacyjnej powinien byc na 23 cm od podłogi u nas jest na 20 cm, co w takiej sytuacji - czy mozna obnizyc stelaż (ale wtedy miaska bedzie nizej o 3 cm).Co robic podpowiedzcie proszę ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 03.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, potrzebuje pilnej pomocy, mamy do zainstalowania stelaż wc Geberit, mieszkanie w stanie surowym, według instrukcji Geberita srodek rury kanalizacyjnej powinien byc na 23 cm od podłogi u nas jest na 20 cm, co w takiej sytuacji - czy mozna obnizyc stelaż (ale wtedy miaska bedzie nizej o 3 cm). Co robic podpowiedzcie proszę ?! Zrób fotki. Jedną z ustawionym stelażem i drugą, z tego samego punktu, bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 04.11.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 raczej nalezy podniesc rure, obnizenie o 3 cm to duzo.jesli ja montuje geberita lub inny system to przyjmuje tylko 1 cm toleranci w gore lub w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadw 04.11.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 załaczam link do zdjęć mam nadzieje ze coś bedzie widac http://picasaweb.google.pl/domi2701/Geberit# oczywiscie chodzi o to zeby stelaz byla jak najblizej sciany (aby poleczka byla jak najmniejsza) no i zeby wysokość miski była standardowa ( to chyba jakies 39-40 cm) [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 04.11.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Możesz spokojnie dołożyć kolanko 110/15 na obecną rurę ii kawałek rury 110 tak aby to się zgrało z poprawnie zamontowanym stelażem - jego odpływ może być praktycznie pod dowolnym kątem między poziomem i pionem. Dożo miejsca za nim jest więc nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadw 04.11.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 okey ale o ile wtedy stelaż mi sie przesunie w prawo - chyba sporo?? a mi zalezy aby stelaz byl też jaknajblizej tego rogu ktory widac na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.11.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Firmowy odpływ geberita dać trochę w dół. Albo przykombinować z kolankiem jak radzi Robert albo z elastycznym złączem. Jak będzie potrzeba uciachać kawałek odpływu od geberita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wig 04.11.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Zawsze można podkuć ścianę i podnieść rurę kanalizacyjną na żądaną wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 04.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Zawsze można podkuć ścianę i podnieść rurę kanalizacyjną na żądaną wysokość. podkuc koniecznie sciane jesli nie chcesz kuc dwa kolanka 37 ale chyba podejscie wody jest nie bardzo, powinno byc z boku zbiornika i na wysokosci + - 5 cm otworu w ktorym montuje sie zawor wody w gebericie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 04.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Nic sie nie przesunie. Zrób tak: w istniejącą rurę wsadź kolanko 15 stopni (lub 30 - z obrazka trudno oszacować ale stawiam na 15). Obróć tak odpływ z geberita aby ustawił się liniowo z kolankiem a na koniec dotnij kawałek rury i połącz to do kupy. Może rura będzie zbędna, to tez ciężko oszacować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadw 04.11.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 dziękuje Wam wszystkim bedziemy jutro probowac - mam nadzieje ze sie uda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 04.11.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 okey ale o ile wtedy stelaż mi sie przesunie w prawo - chyba sporo?? a mi zalezy aby stelaz byl też jaknajblizej tego rogu ktory widac na zdjęciu Według mnie dwa kolana 15stopni + przycięcie którejś rury da pożądany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts