Gość M@riusz_Radom 03.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Cześć Czy jest tu ktoś kto jest mi w stanie podpowiedzieć jakim przewodem podłączyć termostat pokojowy ExaControl E7 ( link do opisu http://tinyurl.com/yld8m7c ) do pieca Saunier Duval Isotwin C25 ? Jedni mówią, że najlepiej skrętką a drudzy, że powinienem dać przewód 2x0.75 Z tego co widzę w schemacie, to należy się wpiąć 2 kablami do szyny w piecu i te same dwa kable podłączyć do złącza BUS w ExaControl E7 więc kable na pewno powinny być 2. Tylko jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 03.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Instrukcja obsługi str.472x1,5mm/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.11.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ok, dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się tylko po kiego wała tam takie przekroje skoro tam nie idzie 230V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.11.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Podłączyłem - piec się wyraźnie uspokoił i załącza się teraz tylko wtedy kidy temperatura spadnie poniżej nastawy ECO albo Comfort - o ile w określonych przeze mnie godzinach temperatura w domu jest niższa niż 21.5oC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelib 25.02.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 przwody mają być grube bo chodzi o spadki napięć na cienkich przewodach. Jeśli ktoś podłączy 50metrow przewodem 0,5 to spadnie kilka voltów i transmisja cyfrowa może być z błędami.Ja mam inny problem, ale założe odrębny temat.Po krótce to mój nie reaguje na ustawienie temp. mniejszej niz 16 stopni. Grzeje i tak do 16 stopni pomimo ze np. ustawie 15 stopni na noc.Marceli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts