zes 05.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Mają okna na profilu Veka Veka to wiodące w rankingach producent profili- a jak to już składa ta Firma Brokat to trudno powiedzieć. Jestem ogólnie za VEką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 06.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam wszystkich Dopiero teraz na was trafiłem....Jestem na etapie końcówki papierologii......Projekt:http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=246Budowa:Piastów KoloniaJak dobrze pójdzie to chciałbym na jesień (albo szybciej) lać fundamenty.... ale jak się rozglądam mogą być problemy z ekipą...Może macie kogoś godnego polecenia?Szukam też jakiegoś konkretnego kierownika budowy. Pozdrawiam wszystkich Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 06.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 ... rozglądam mogą być problemy z ekipą... Może macie kogoś godnego polecenia? Szukam też jakiegoś konkretnego kierownika budowy. ... również się podłączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 06.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mają okna na profilu Veka Veka to wiodące w rankingach producent profili- a jak to już składa ta Firma Brokat to trudno powiedzieć. Jestem ogólnie za VEką A Ty już wiesz gdzie będziesz kupować okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ja okna to pewnie w PlastSystemie. Raz juz się sprawdziły więc zamierzam drugi raz je wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 07.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Jak przedmówca w Plastsystemie - jezeli to mają być Plastikiobecnie mam drewniane Sokółki i takie bym kupował gdyby miały być drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 07.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 WitamJa mam całą stolarkę od Urzędowskiego mija trzeci rok i naprawdę jest wszystko ok. Panowie przyjeżdzają co roku jesienią (oczywiście po moim telefonie) konserwują okna i regulują z drzwiami nigdy nie było prblemu. Jestem bardzo zadowolony i polecam ten wybór. Salon na Czachowskiego. Czy ktoś miał do czynienia z rurkami wężami do podlewania trawy zakopanymi w ziemi, tzw system podlewania korzeniowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 08.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 dziękuję wszystkim za odp Mój nr 1 to też Urzędowski, ale przestraszyliśmy się odległych terminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Chwila załamania... Zagmatwałam się w papierkach. Mgprojekt ponad miesiąc przysyła mi projekt! Były już nerwy i zniecierpliwienie a teraz... nie wiem co robić Gdybym miała inny jakiś, który by mi pasował nie czekałabym dnia dłużej... Do tego doszedł mi zjazd z drogi wojewódzkiej. Znów kolejne zezwolenia, projekt... i tak w kółko. Bez projektu nie wiem jaki materiał kupować i ile. Bez pozwolenia na budowę nie dadzą mi kredytu buuu Chyba stoję w miejscu... I nic nie wskazuje na to, że w najbliższym czasie sie to zmieni Szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Chwila załamania... Zagmatwałam się w papierkach. Mgprojekt ponad miesiąc przysyła mi projekt! ... czemu MIESIĄC?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Do tego doszedł mi zjazd z drogi wojewódzkiej. Znów kolejne zezwolenia, projekt... i tak w kółko. ... z tego co się orientuję to najłatwiej, najszybciej -trzeba iść do zarządu dróg (raczej Traugutta), i poprosić o namiar na projektanta z uprawnieniami, żeby było szybko. Pogadasz że masz problem STRASZNY to Ci coś "doradzą", przynajmniej powinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Pracownia poprostu olała moje zmówienie Miało być 7-10 dni, choć to i tak długo jak na gotowy projekt. Zamawiałam 7 lutego. Pracują tam bardzo niekompetentni ludzie. Nikomu nie polecę tej pracowni! Wręcz przeciwnie! Co do zjazdu to nie na Traugutta a na Mokrej dają zezwolenia. Już złożyłam wniosek i... czekam sobie. Pogoda ładna a ja ciagle czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja war zjazdu miałam na Traugutta. Złożyłaś o war zjazdu, czy już projekt? Mg projekt ma chyba siedzibę w Warszawie , to zawsze można pojechać i przywieźć lub zamówić przez osobę robiącą Ci adaptację.Czekanie jest męczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Złożyłam o warunki bo nie wiem (oni zresztą też nie wiedzą jak to rozstrzygną) jakie dostanę. Mogę dostać na nowy zjazd lub na remont istniejącego. Zjazd bowiem istnieje, ale zarówno on jak i dorga nie są moją własnością No paranoja normalnie! Moja działka jest druga od ulicy. W poniedziałek mają tam jechać na oględziny bo sami nie wiedzą co z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ooo to ja miałam podobnie, z tą różnicą że zjazd z drogi gminnej ( o ile o drodze można mówić w moim przypadku) I stwierdzili przy tych oględzinach -zjazd istniejącym zjazdem (ciężko im to szło). Trwało to ok 2 tyg tzn 5 dni zanim przyjechali i ponad tydzień zanim został podpisany To może nie będzie problemu z robieniem projektu (kasa i czas). A z kupowaniem projektu to jakieś nieporozumienie. Może przyjęli do pracy jakąś panienkę, która "nie ma czasu" na realizację przyjętych zamówień. Moje doświadczenie z biurami projekt 1.Pierwszy projekt Bilbo miałam kupic z pracowni (chyba) -dom na horyzoncieobsługa rewelacja przysłali moment darmowy katalog, plik archiwalny z projektem -było tam wszystko- czyli ok 2.Drugi projekt to M05 z Muratora zadzwoniłam w "sekundę" przysłali plik pokazowy czyli też ok 3.Trzeci projekt też z Muratora C117 i poczatek taki sam -zadzwoniłam, ale pani stwierdziła, że oni nie dysponują żadnymi plikami pokazowymi i nie będzie mi nic wysylać, po bardzo długiej rozmowie stwierdziła- to niech pani da ten adres-nic nie przysłala, następnego dnia taki sam problem. więc zadzwoniłam pod inny nr tel i druga pani przysłala plik bez problemu.Miałam dać sobie spokój z tym projektem, przez tą leniwą panią z obsługi, ale nie chciało mi się szukać następnego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 12.03.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Gelus, zas, jak nadal jesteście zainteresowani ekipą i kierownikiem budowy/adaptatorem to dajcie znać dam namiary mojego super inspektora i ekipę którą wybrałem po długich poszukiwaniach. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę (wszystkie papierzyska złożyłem tydzień temu) i zaczynam się rozglądać za materiałami, planuje budować z suporeksu z Puław i pytanko do wszystkich gdzie zawitać w poszukiwaniu najniższych cen ?? Pozdr.Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 13.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 tomlolo, daj namiary PozdrawiamGelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 13.03.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 "Mój" Kierownik budowy/adaptator - pan Zdzisław Nosowski tel. ( 48 ) 3607869 Wszystko szybciutko i tanio załatwia aż miło, 100% sprawdzony bo już prowadził budowę moich rodziców parę lat temu. Natomiast ekipa budująca - Andzej Szatan tel. ( 48 ) 3261642, kom. 502480612 Budowali znajomym moich teściów którzy bardzo ich chwalili, ekspresem, ceny umiarkowane, konkretny w rozmowie. Ja podpisałem z nim umowe w listopadzie zeszłego roku i zaczynamy w czerwcu wątpie aby mieli sensowne terminy na ten rok. Moge polecić jeszcze jednego fajnego murza z ekipą, Pryczkowski Krzysztof ( 48 ) 3811374 Pozdr.Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkl3 13.03.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Gelus, zas, jak nadal jesteście zainteresowani ekipą i kierownikiem budowy/adaptatorem to dajcie znać dam namiary mojego super inspektora i ekipę którą wybrałem po długich poszukiwaniach. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę (wszystkie papierzyska złożyłem tydzień temu) i zaczynam się rozglądać za materiałami, planuje budować z suporeksu z Puław i pytanko do wszystkich gdzie zawitać w poszukiwaniu najniższych cen ?? Pozdr.Tomek. Kupowaliśmy w Kadexie- Kielecka, jeszcze przed podwyżką cen w styczniu. Kadex jest dystrybutorem białego pustaka z Pulław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Czy ktoś tu wspominał, że buduje się z Goździe? Przejeżdżałam tamtędy ostatnio i oczy przecierałam ze zdziwienia. Dom przy domu Sporo rozpoczętych budów. W kazdym razie, coraz ładniej zaczyna się robić w okolicy Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts