kolakao 19.07.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 kurcze juz sama nie wiem z tym zebcem - juz drugi monter nie polecal mi tego pieca, wy z kolei mowicie ze jest ok, dzisija zaproponowali nam SAS-a; a jezeli chodzi o jakosc eko... to rzeczywsicie musi byc bardzo dobry - ponoc najlepiej brac workowany jest drozszy ale prawdopodobnie ok!!! nie wiem jeszcze nie mialam okazji sie przekonac ; co do eko.... moj maly zonek powiedzial ze bedzie go rafkowal po prostu i wtedy nie powinny sie znalezc wieksze kawalki - zobaczymy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 20.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 co do zębca to powiem więcej w zeszłą zimę kupili sobie taki piec moi rodzice do starego budynku lata 80 i są poprostu zachwyceni my mamy starszy technologicznie ten piec.Ich posiada już możliwość sterowania pogodowego za pomocą czujników itp.My sie zastanawialiśmy nad Piecem Sas-a ale mój skład sędziowski czyli mąż i tata zgodnie stwierdzili ze jakość wykonania jest stanowczo lepsza w Zębcu, dostęp do cześci itp.Jedna zasada jest przy zakupie eko groszka trzeba kupić od razu całą partię na zimę ...bo inaczej należy kalibrować piec od nowapozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 22.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Czy wiecie jak zrobić renowację kostki brukowej????? Jakich środków urzyć do wyczyszczenia po plamach z betonu i kleju, oraz czym konserwować kostkę, najlepiej jakimś barwiącym srodkiem. proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 01.08.2007 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Czy wiecie jak zrobić renowację kostki brukowej????? Jakich środków urzyć do wyczyszczenia po plamach z betonu i kleju Nie ma czegoś takiego. Albo wymienić albo kątówką zeszlifować. Wyjście trzecie - przyzwyczaić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 02.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witajcie Dawno nie zagladałem bo koncówka stanu surowego pochłonęła 100% mojego czasu i sił Piszę bo chcę Was przestrzec przed oszustem panem K. który prowadzi tartak na ul Gajowej (około 300-400 metrów za przejazdem kolejowym jadąc od Wjazdowej). Jak teraz to pisze to mi sie przypomina i ciśnienie skacze Od wpłaty zaliczki kolejne spotkania były bardzo nieprzyjemnie, przeciaga terminy i z wielką łachą dostarczał materiał (po 3 mieś. od zamówienia) bo cyt. "wcale nie musze panu tego sprzedawać, oddam zaliczke i po sprawie" (towar obiecywał miesiąc wcześniej, wszystko pięknie przeschnie itd.), niesłowny, na koniec nie chciał dać faktury na całość towaru, kłamał i wciskał kit że tak uzgadnialiśmy i tak ma napisane że tylko na deski, co wogule nie miało miejsa, po pół godzinnej kłótni i straszeniu że zabierze mi drzewo z działki (ba ja twardo żądałem faktury na całość tak jak były ustalane ceny przy zaliczce) wykonał 2 tajemnicze telefony i z wielką łachą wypisał fakturę. Przy wykonywaiu więźby okazało się że brakuje 2 krokiewek, ale już do niego nie jechałem żeby nerwów zaoszczędzieć i nie patrzeć na tą mordę bo wątpię żebym coś wywalczył. Dokupiłem w tartaku na kieleckiej prawie od ręki. Jeszczę z innej beczki zostało mi kilkadziesiąt suopreków białych puławskich H+H Celcon i trochę połówek, sprzedam ! Pozdrawiam budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 02.08.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Moze ktos moze mi dac namiary na jakiegos w miare solidnego wykonawce- do wiezby +polozenie dachowki - ew sama wiezba!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 03.08.2007 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Moze ktos moze mi dac namiary na jakiegos w miare solidnego wykonawce- do wiezby +polozenie dachowki - ew sama wiezba!!! pozdrawiam Stanisław Gozdur, tel. 604-974-369. Robią bardzo ładnie, solidnie (mnie się podobało) - więźba z deskowaniem, dachówka Braas, orynnowanie, podprzybitki Pytanie tylko czy będzie miał moce w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.08.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam i bardzo dziekuje za namiary - zadzwonie i sie zapytam a noz widelec raz jeszcze dziekuje monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 04.08.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam już ławy poszły A pro po drutu 6 to można kupić tanio z ciągarni drutu przed Wolanowem - podane przez murarzy - czasem jakaś zadra powstanie na drucie i wtedy idzie jako wybrakowany - a na budowę jest spoko. a pytanie" czym smarowaliście ściany fundamentowe? Dysperbit jak wszyscy czy inny wynalazek? No i po ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ja rowniez dysperbitem wiec nie podpowiem ci czym mozna jeszcze chociaz slyszalam ze siplast primer jest ok za banke 10l trzeba zapalcic jakies 120zl - sama sie do niego przymierzam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 07.08.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 A ja właśnie pinową izolację ścany fundamentowej wykonałem Siplastem Primer SBS. Bański są 30 l oraz 10l. Jest rzadki, bardzo dobrze się maluje bo środek jest dobrze "penetrujący". Mam zrobione tak Od wewnątrz 2x pomalowane i zasypane piachem Od zewnatrz 2 razy pomalowane - styropian 8 cm na klej - siatka - klej - znowu malowanie 2x - zasypane Podobno wzorowo zabezpieczona ściana przed zimnem i wilgocią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam,Jestem z grupy Piaseczno i poszukuje namiarow na szambo betonowe ( tymczasowe).Pozdrawiam,Grupa Piaseczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 10.08.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Podobno wzorowo zabezpieczona ściana przed zimnem i wilgocią i tak trzymać a po ile to kupiliście i gdzie? dajcie znać bo jutro muszę coś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 10.08.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 poszukuje namiarow na szambo betonowe ( tymczasowe). jak rozumieć tymczasowe? - to później je wykopiesz? ;LOL; poszukaj na naszej grupie podawałem namiary Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 10.08.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Zes Za pomoc dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 12.08.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 już kupiłem dysperbit - chyba jedyny środek lubiący styropian IZOHAN Dysperbit w Tebudzie po 2,5zł/kg (z VAT) szybko się gruntuje wałkiem a później szczotka i jazda ... kolejne warstwy. Tylko ta pogoda ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.08.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Hejka po urlopie U mnie dekarze zrobili dach Super ekipa. Pracowali po 12h dziennie. Fajni ludzie i dobrzy fachowcy, mimo młodego wieku. Znaja sie na robocie a po dachu biegają jak koty Chłopaki maja robotę na 1,5 roku. Zimą ocieplają poddasza. Zagłębie cieśli i dekarzy w okolicy Radomia to Borki koło Podgóry (kierunek Zwoleń). Stamtąd miałam cieśli i dekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.08.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Został mi jeden wkład ceramiczny do komina w kwadracie (18cm), kompletny wkład (jakiś garczek, wyczystka, skraplacz itp.) do komina ze stali (13cm), drut 6 (4 wiązki ). Mam też stemple 150-170szt i ok 50 pustaków stropowych. Chętnie odsprzedam bo zawalają mi miejsce. Ceny do uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 17.08.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam. Bardzo chcemy mieć z nażeczoną domek do 100m2 z poddaszem użytkowym. Narazie mieszkamy na 38m2 w bloku. W tym roku narazie zalatwiam dzialke w Radomiu, nieduza bo 700m2 ale wystarczy. szkoda tylko ze nie uzbrojona.Dopiero podpisana umowa przedwstępna Moja dzialka jest druga od ulicy. Sąsiad wszystkie media ma . Moje pytanie brzmi czy bede musial ciągnąc media od ulicy? (ok. 40m) czy jakos dogadac sie z sąsiadem. czy ktos ciagnął media typu woda, prąd, kanalizacja ok. 40-50mb w Radomiu? Strasznie jestem ciekawy jaki to bedzie koszt.?? W tym roku planuje splacic kredyt zaciagniety w zeszlym na mieszkanie w którym obecnie mieszkamy (wpadnie troche kasy z wesela). Zawsze bedzie cos na początek. pytanie tylko czy sprzedawac poki ceny sa wysokie czy wynajmowac kilka pierwszych lat. Wydaje mi sie ze jest takie zainteresowanie wlasnymi domkami ze mieszkania beda taniec. Nie chcialbym na tym stracic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 17.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 co do wody ja mam 116 metrow przyłącze, najdrozsze z tego to robocizna bo sa ekipy co biora 35 pln za m2 wiec latwo policzyc ... ale klaruje mi sie wlasnie samodzielny hydraulik i ojciec na pomoc wiec chyba w polowie sie zmieszcze btw: ustawowo do 15 metrow masz bez studzienki na wodomierz itp..., ale wodociagi przymykaja oko i daja-przepuszczaja do 30-40 metrow (info z 1 ręki) ,moze dasz rade sie zmiescic bez studzienki ktora kosztuje 1400 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts