mayland 09.11.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 13.11.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 W sprawie rolet jest jeszcze taka firma na ul. Łąkowej na os Południe istniej od kilku lat. Próbowałem sie doprosić by ktoś przyjechał i dokonał pomiaru dzwoniłem około 4 razy i na tych próbach się skończyło. Dawać kasę i prosić się żeby przyjechali o nie to za dużo. Szukam obecnie jakiegoś producenta poza Radomiem a i poza Polską może to wyjdzie korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 13.11.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Na lakowa tez ladnych pare razy dzwonilam i w ogole nie moglam sie dodzwonic !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 21.11.2007 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 mam wycenę za robociznę domku120 m2 całkowitej / dach dwuspadowy 130m2 80.000zł bez fundamentów - to jest za robociznę " pod klucz " co Wy na taką wycenę?http:// http://www.projektdomu.pl/projekt,upb233-dom-przy-kalinowej,171.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 23.11.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 hmm...moim zdaniem gdybyś sam wynajął poszczególnych fachowców wyszłoby sporo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 24.11.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 mam wycenę za robociznę domku120 m2 całkowitej / dach dwuspadowy 130m2 80.000zł bez fundamentów - to jest za robociznę " pod klucz " co Wy na taką wycenę? http:// http://www.projektdomu.pl/projekt,upb233-dom-przy-kalinowej,171.html cześć Kwota jest znaczna, ale nie mozna jednoznacznie ocenić, podałeś zbyt mało inf. Wstaw dokładną wycenę poszczególnych etapów z dokładnym opisem zakresu prac. My budowaliśmy w tym roku dom z muratora c117 ten najmniejszy i mogę podać dla porównania kwoty jakie płaciliśmy wykonawcom. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 24.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 mam wycenę za robociznę domku120 m2 całkowitej / dach dwuspadowy 130m2 80.000zł bez fundamentów - to jest za robociznę " pod klucz " co Wy na taką wycenę? http:// http://www.projektdomu.pl/projekt,upb233-dom-przy-kalinowej,171.html Dla mnie pod klucz to dom do jakiego mozna sie wprowadzic czyli wycena rowniez za polozenia kafelek i podlog pomalowane sciany no wiadomo wszystko zrobione - to wg mnie cena nie jest zla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 24.11.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 no fakt,ze jesli to z ocieplaniem, tynkami, hydraulika i białym montażem to mozna by się zastanawiac ZES-napisz co dokładnie mają robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 25.11.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ZES-napisz co dokładnie mają robić Wsio - tzw. pod klucz = murowanie+ocieplenie+dach+rynny+podbitka+tynki wewn.+tynki zewn.+malowaniex2+instalacje c.o. i c.w.u.+ biały montaż+tarasy i schody+cokół+wprawienie drzwi+wprawienie okien+ i inne których nie pamiętam nie wliczam fundamentów bo te już mam to chyba dość ściśle określiłem budowę "pod klucz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.11.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 To BARDZO dobra cena!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.11.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Praktycznie wszystkie pozostałości po budowie sprzedałam już w Anonsach. Został mi tylko kompletny nowy wkład kominowy z kwasówki fi 130 do stropu (wyczystka, garnek, skraplacz w komplecie, oddam za 50%) i ok. 200kg drutu fi 6 (ok.3zł/kg). Jest ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.11.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 NIE POLECAM - Cezary Błasiński - Usługi transportowe ( piach ) + koparka, tel 663 809 560. Dziś od godziny 8 rano miał mi obsypywać fundamenty. Następnie co pół godziny przekładał ten termin aż ostatecznie o godzinie 12 otrzymałem telefon od jego KOLEGI z pytaniem, czy może podjechać bo pan Cezary zrezygnował ze świadczenia usługi Kabaret okupiony tym, że dwoje podesłanych przeze mnie ludzi marzło bez sensu przez 4 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 28.11.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Heyka Prosiłbym o namiary na czerwoną cegłe - jakies polecane źródło i może ktoś ma takie gdzie ewentualnie mi ja przezimują ? to samo tyczy sie steropianu, jakieś tanie-pożądne źródło ? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.11.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Styropian Styrmann przy rondzie na ul. Maratońskiej (po lewej stronie jadąc w strone ronda) skład na M..... (zapomniałam nazwy). DOstałam tam najlepsze ceny. To skład przeniesiony z Lubelskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 28.11.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Ja rowniez tam polecam styropian- Maratonska - sklad budowlany Matpol - wspomagam dzielnie Mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 28.11.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 pytanie a poi ile kupowałyście ten styropian?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 28.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 o kurcze nie pamietam a kupowalam go pare dni temu - ale jakos tak 155zl za EPS100!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 28.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ew jeszcze na wroclawskiej sprzedaja styropian, tuz przy chorzowskiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 01.12.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam. Ile w Radomiu kosztuje podłączenie mediów typu prad, woda , kanaliza?? W moim przypadku zawiąze sie komitet 5 działkowiczów i bedziemy ciagnac media razem. Podobno taniej - to sie okaze.Ile sie czeka na podlaczenie i ile trwa zalatwienie "papierkologii"????Razem ulica ma ze 200m (od głównej), ale moja dzialka jest druga (ze 40m od głównej drog)i. Czy ja place tyle samo co np. ludzie z 5 dzialki? (bo komitet to komitet? i tyle?) czy mniej adekwatnie do dlugosci.Dzis spotkalem sie z dzialkowiczami i co niektórzy zorientowali sie juz w kosztach, ale chcialby to zweryfikowac.Podobno:Prąd: KW kosztuje okolo 150-160zł. (ma byc drozej) i okolo roku czekania - lub szybciej ale projekt za 2500zł musi zrobic "Pan z rejonu" to sie przyspieszy. 2500/5 po 500zl od glowy , aha i jeszcze nie ma wtedy znizki 10% na KW.Apropos ile KW sie bierze na domek okolo 100m2 przecietnie. Woda 150z/mb kanalizacja 250zl/mb X 200mb wychodzi okrągla sumka 80000zł, ale panstwo doplaca wtedy "chyba" 85 % czyli zostaje 12000/5 po 2400zl na "głowe" I JESZCZE projekt okolo 5000zł/5 po 1000zł na łebka. Chcialbym zweryfikowac poprawnosc tych danych, czy jest to prawda i jakich jescze kosztów pobocznych trzeba sie spodziewac?? Moze ktos byl w podonej sytuacji i tej ciagnal media z tzw. komitetem. I jescze jedno : Jak to rozliczac skoro moja dizlaka jest 2 to teoretycznie powinienem poniesc nizsze koszta niz ten dzialki nr. 5 Prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 01.12.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 To ja powiem tak: ciagnelismy kanalize do swojej dzialki ok 160m - do spolki z 2 sasiadami - i tak kanalizacja kosztowala nas 80zl/mb bez materialow - do podzialu na trzech - stosunkowo do ilosci metrow- dzielilsmy tak ze do pierwszego sasiada kanaliza do podzialu na trzech, pozniej pokolei jak dochodzilismy do kolejnych sasiadow no to wiadomo oni odpadali do dalszego placenia!!!! - nie zawiazywalismy zadnych komietow - obawiam sie ze zbyt dlugo by to trwalo Jezeli chodzi o wode robilismy dokladnie tak samo jezeli chodzi i podzial - a placilismy 80zl/mb ale tu juz z materialem i dodatkowo 50zl/mb za przylacze do dom!!!!! A jezeli chodzi o prad to Kw rzeczywsicie tak kosztuje: z tym ze jezeli calkkowicie zdacie sie na energetyke to ok oczekiwania to 1,5 do 2 lat!!! Oczywsicie do jakiejkolweik rozmowy z energetyka potrzebne wam jest pozwolenie na budowe - bez tego nici - jezeli chcecie predzej wtedy - wlasny projektant - no i wlasnie wtedy jest znizka 10% na Kw poniewaz projekt wykonany jest we wlasnym zakresie!!! jezeli juz bedziecie mieli projekt i podpiszecie umowe i zaplacicie za Kw wtedy na wykonanie przylacza energetyka ma 180dni!!!!!!! oczywsicie zakladam ze warunki przylaczeniowe juz macie - bo to zalatwia sie na samym poczatku!! Ja bralam 12Kw na swoj 150m dom!!! ZA projekt kanalizacji placiclismy po 440zl na lebka!!!!! A dodatkowe koszty to studzienki kanalizacyjne, jezeli chodzi o wode to studzienki na wode na kazdej dzialce, no i mapki ale to wiadomo - nie wiem co jeszcze dodatkowe moze dojsc!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts