kolakao 05.07.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 ja wszystko malowalam opryskiwaczem i ekipa od wiezby mowila ze bardzo odbrze ze robie to sama bo bedzie dokladniej - mowie im ze inny kolor ma ta moja a te z tartakow to sa takie zieloniutkie - wiec powiedzieli ze sa preparaty chrzczone i wcale nie jest lepsze ta ich niby cisnieniowka!!!!!!a kto ma racje - nie wiem wiem tylko ze swoja wiezbe dwa razy bardzo dokladnie opryskalam!!!!!!!!!! wiem czym i wiem ile!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.07.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Myślę, ze jednak malowanie pędzlem jest trochę lepsze niż robienie tego opryskiwaczem. Malując pędzlem wcieramy impregnat w drewno. Wystarczy spojrzeć na uciętą krokwę. Jeśli jest zaimpregnowana ciśnieniowo to powinna być zielona w całym przekroju. Malując dwukrotnie pędzlem impregnat wnika jedynie na ok. 2-3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.07.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Kiedyś nie było impregnaów a chałupy i dachy stoja do dziś Pewnie ciśnieniowo (dobrze wykonane) będzie lepsze. Ale to mozna tak ze wszystkim. Ceramika lepsza niż BK, dachówka niż blachodachówka itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 07.07.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Proszę powiedzcie mi jaki jest sens impregnacji drewna w tartaku nie wiem czy wiecie ale oni impregnują mokre drewno a wydaje mi się że takowe nie za bardzo przyjmuje impregnat. Co do koloru to jest tylko barwnik kontrolny także nie ma sie co jarać że ktoś ma bardziej zielone krokwy bo to lipa.Sam impregowałem swoje po przeschnięciu i pędzlem. Teraz mam zamiar już gotowy dach od wewnętrz opryskać żeby go jeszcze zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.07.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Masz rację Niewielki. Impregnat ciężko wnika w wilgotne drzewo. Pozostaje wierzyć, że do impregnacji ciśnieniowej tartak suszy drzewo. Poza tym łatwo sprawdzić czy jmpregnat przenikł przez cały przekrój. Wystarczy przeciąc krokwę.Teraz może z innej beczki. Jaki klinkier stosowaliście drodzy forumowicze na komin? Cegłę klinkierową kratówkę czy może pełną?A może murowaliście ze zwykłej a później tynkowaliście?Pytałem w kilku składach ale niestety co skład to inna opinia. Podobno najlepsza jest klinkierowa pełna ale co za tym idzie i najdroższa. Poradźcie jakie rozwiązanie będzie optymalne?Macie może namiary na jakiś tani skład budowlany z klinkierem?Dzieki z góry za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.07.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 U nas zwykła cegła klinkierowa kratówka. Na górze komina jest czapa z blachy co zapobiega dostawaniu się wody do cegieł.Kupowałam w Maxbudzie w Rajcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 08.07.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 u nas tez klinkierowa z dziurami mam komin systemowy - czapa na wierzchu, strazak - nic temu klinkierowi nie bedzie - mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 08.07.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 kolakao widze ze sama zajmujesz sie budową , włśnie mnie tez to czeka, powiedz jak sobie radziłaś, bo jak narazie to mnie wszystko przeraża moze bedzie cie to na poczatku wszytsko przerazac a pozniej bedzie ok - ja jak mieli mi np robic strop szukalam budowy gdzie wlasnie go kladli i pytalam jak i co sie robi - zeby pozniej moc ew zobaczyc jak to idzie u mnie - nie wiedzialam jak sie robi cape na kominie no to wlazlam na czyjs dach jak robili i zobaczylam - panowie ogolnie sa bardzo uczynni jak widza kobiete ktora sie sama zmaga ze wszystkim - no oczywsicei sa usmieszki, czasami cos glupiego powiedza ale ja sie ogolnie nie przejmowlam, pytalam jezdzialm prosilam i pracowlam jak oszalala - teraz jestem na nizszych obrotach ale wtedy to jak nakrecona chodzilam - ogolnie nie ma sie co bac trzeba przec do przodu - trzeba poganiac dzownic - nikt sam nie przyjdzie jak go porzadnei nie pogonisz - do wykonawcoe dzwonilam czasami codzinnie zeby sie zapytac czy napewno przyjda - niektorzy mieli mnie dosyc ale jakos wszystko poszlo - TOBIE TEZ POJDZIE DOBRZE - USZY DO GORY I DZIALAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apis50 09.07.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Kolakao:"Kominek skonczony, panel na tv tez, sufit jak najbardziej skonczony - ekipa baaaardzo solidna, ladnie robia - jetsem baardzo z nich zadowolona - polecona przez kolezanke z forum - z pelna odpowiedzialnoscia moge ja polecic dalej!!!! " Kolakao,zatem proszę o namiary tej ekipy.Gdzie kupowałaś wklad?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 09.07.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 http://www.kratki.pl bylam u nich osobiscie!!! chetnie podam namiar ale z jednym ale - nie wyprowadzili mi kabla od tv tylko zostawili za tym panelem - pomimo iz prosialm zeby na to uwazali - bede dzwonic do nich niech szukaja go, i plyta kominkowa przy podlodze jest zrobiona po luku - nie da sie zamontowac liswty przypodlogowej chyba ze sie ja wygnie, no i trzecie ktore wyszlo dlugo po ich robocie o ktory m nie mielismy pojecia jak rozliczalismy sie za robote - opaska wokol kominka jest zrobiona krzywo - nie mozna dopasowac do niej kamienia tzn mozna ale trzeba bedzie poprawiac!!!!! ogolnie zrobili cala reszte ladnie, sufit podwieszany bez zasrzezen, panel na tv tez bez zastzrezen - ale niestety kazdemu trzeba patrzec na rece i mierzyc i sprawdzac!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apis50 09.07.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Otóż co do Kratek jesteśmy zawiedzeni.Podali nam namiary na ekipę pana z Góry Kalwarii,ustalane były trzy terminy ich przyjazdu,za trzecim razem na mój tel czy już do nas jedzie,pan odpowiedział, "zapomniałem"Kratki mówią,że to nie ich sprawa.Już ich nie chcę. Jeżeli chodzi o kominek,bardziej zależy nam na fachowcach od montażu i obudowy.Chcemy aby obudowa była skromna.Wklad możemy kupić np w ELKOMIE lub innej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 09.07.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 w elkomie tez wykonuja montaz kominkow zakupionych - na pewno maja fachowca jakiegos, a jak chcesz ja jak najbardziej m oge ci na priv wyslac telefon fo tych panow co u mnie robili!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apis50 09.07.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dzwoniłam dziś do elkomu,też mi powiedzieli,że mogą kogoś polecić.Niemniej,proszę o namiary do twoich fachowców [email protected] Byliśmy też w jednej firmie zajmującej się instalacją i obudową kominków.Dla przykładu:kominek z wkładem polskiego producenta /ok. 1.5 tys z 7% Vat/ w zalezności odmateriałów użytych do obudowy będzie kosztował ok 7-9 tys. Fakt,że bedzie projekt,kompeksowa obsługa i gwarancja ale nam chodzi o skromny kominek,który będzie ogrzewał wiejską chatę w miarę potrzeby/ok 65 m^2 parteru,nie ma gazu na działce/ Będzie też możliwość dogrzewania kuchnią kaflową,bo takową mamy w planiewykonać,umówiona nawet jestem już ze zdunem. Nawet momentami myślimy, czy zamiast kominka nie zainstalować kozy,ale one też mają niezłe ceny.Oczywiście te bardziej "wypasione" A może ktoś z forumowiczow ma jakiś pomysł na ogrzewanie tak niewielkiej powierzchni bez instalacji wodnej?/być może,że domek zimą będzie rzadko wykorzystywany/. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.07.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Skoro macie zduna to po co Wam ekipa od kominka? Przecież oni taniej nie wezmą, mowy nie ma. Kilka tys to wyniesie. Kupcie niedrogi wkład i niech zdun go Wam podłączy. Jakąś gotową obudowę do tego, nawet z marketu (bywają całkiem ładne i proste) i po sprawie. Albo niech zdun podłączy, obudujcie karton gipsem, pomalujcie i po sprawie. Najprosciej i najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apis50 09.07.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Skoro macie zduna to po co Wam ekipa od kominka? Przecież oni taniej nie wezmą, mowy nie ma. Kilka tys to wyniesie. Kupcie niedrogi wkład i niech zdun go Wam podłączy. Jakąś gotową obudowę do tego, nawet z marketu (bywają całkiem ładne i proste) i po sprawie. Albo niech zdun podłączy, obudujcie karton gipsem, pomalujcie i po sprawie. Najprosciej i najtaniej. Wielkie dzięki. Do głowy mi nie przyszło,że zdun może zająć się kominkiem Całe życie człowiek się uczy. Właśnie przeglądałam gotowe obudowy na allegro,jest w czym wybierać. Podzielę się z wami jak już będą konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 11.07.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Panie i panowie potrzebny bedzie szybki i dostepny geodeta działajacy w Radomiu lub Jedlnii Letnisto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 16.07.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Bodzisz znalazłeś juz kogoś.Jak nie to magę ci na maila podesłać sprawdzonego i dobrego geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 17.07.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Dajcie znac jakie robiliscie tynki i jak to u was cenowo sie rozlozylo ja jestem zdecydowany na reczne cementowo wapienne tylko potem jeszcze ta gladz dochodzi wrr z koleji mam jeszcze namiar na maszynowe gipsowe knauffa robocizna 15 za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 17.07.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ja tynki tradycyjne - robione recznie - wykonzcone szlichta wapienna - 14zl/m2 cena ubiegloroczna - nie wiem jak teraz moze taniej - ale nie robie juz gladzi - takie mi wystarcza!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 17.07.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Czy możecie polecić jakąś szkółke drzew i krzewów?Tak był stosunek jakości i ceny by jak najbardziej korzystny.Tak do 100 km od W-wy,a jeśli jeszcze przywożą na działke to super.Zakup za kilka tys. zł.W bliskiej okolicy W-wy ceny są zabójcze i szukam czegoś dalej od W-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts