Wilko 11.09.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Szukam namiaru na firmę, która wykona schody: na metalowej konstrukcji drewniane trepy. Poratujcie fachowcami, bo ceny proponowane przez firmy z Polski właśnie wbiły mnie w ziemię, Długo będę się zbierać... Hej Wronki, Na P.W. wysłałem Ci namiar na mojego kolegę który pracuje w firmie robiącej schody.Powołaj się na mnie. Może oni zrobią Ci schody w normalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 12.09.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Wilko, nic nie dostałam, prześlij jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Wilko, nic nie dostałam, prześlij jeszcze raz proszę Już Ci wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 12.09.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Wilko, wielkie dzięki. Jutro mam wizytę czwartego speca od schodów, jeśli znów oferta wbije mnie w ziemię, zadzwonię do twojego znajomego. Nadal szukam speców od tarasu I ciekawa jestem jak tam moi tynkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.09.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 A to moje pustaki stropowe wkopane w ziemię i obsadzone roślinaki skalniakowymi. W przyszłym roku się rozrosną i zasłonią całkowicie pustaki http://images28.fotosik.pl/275/4d92a30bf1886171.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.09.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Chyba przez tą pogodę nikomu nie chce się nic pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Nie wiem czy to pogoda czy co innego. Na dworze robić wiele sie nie da bo leje, to fakt. Ja pale w kominku i śledzę Wasze budowy na forum, dopinguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.09.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Chyba masz rację Mayland. Przez tą pogodę nic nie można na zewnątrz zrobic. Dobrze że u mnie juz dach papą przykryty. Dzięki za doping. Przyda się nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 19.09.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Wilko, wielkie dzięki za namiar na pana od schodów. Jesteśmy już po pierwszej rozmowie i pomiarach. Mam wielką nadzieję, że kwestię schodów wreszcie zakończę pozytywnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.09.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Wilko, wielkie dzięki za namiar na pana od schodów. Jesteśmy już po pierwszej rozmowie i pomiarach. Mam wielką nadzieję, że kwestię schodów wreszcie zakończę pozytywnie. Pozdrawiam Bardzo proszę. Cieszę się, że mogłem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruncek1 22.09.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mayland swego czasu pisałaś, że masz wykonane tynki wewnętrzne cem-wap z piaskiem kwarcytowym i że jesteś zadowolona z ekipy tynkarzy. Czy możesz dać namiary na ekipę tynkarską i na zakup piasku? I jeszcze jedna prośba. Powiedz, czy na tynk kładłaś gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.09.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Ja mam tynki gipsowe. mhk ma tynki cementowo-wapienne zacierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 23.09.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Agnieszka jak tam poszukiwania projektu. Udało wam się coś nowego znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJW 24.09.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam! Wilko, jeżeli chodzi o szukanie projektu, to przeszukuję wszystkie projekty na chyba wszystkich możliwych stronach i nic ciekawego dla nas nie znalazłam. Dochodzę do wniosku, że taki projekt jeszcze nie powstał, żeby mi się w 100 % podobał (nawet w 90%-przy zmianach). Najbardziej zbliżony do moich oczekiwań, to ten o którym wspomniałam wcześniej, czyli M14 z Muratora. Chciałabym swoje zmiany związane z wyborem tego projektu przeanalizować z projektantem. Dlatego proszę Was o namiary na projektanta zaufanego, dokładnego, dobrego (i nie drogiego) w swoim fachu w Radomiu lub w okolicach. Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.09.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam! Wilko, jeżeli chodzi o szukanie projektu, to przeszukuję wszystkie projekty na chyba wszystkich możliwych stronach i nic ciekawego dla nas nie znalazłam. Dochodzę do wniosku, że taki projekt jeszcze nie powstał, żeby mi się w 100 % podobał (nawet w 90%-przy zmianach). Najbardziej zbliżony do moich oczekiwań, to ten o którym wspomniałam wcześniej, czyli M14 z Muratora. Chciałabym swoje zmiany związane z wyborem tego projektu przeanalizować z projektantem. Dlatego proszę Was o namiary na projektanta zaufanego, dokładnego, dobrego (i nie drogiego) w swoim fachu w Radomiu lub w okolicach. Z góry serdecznie dziękuję. Cześć Aga, Spróbuj zamówić kilka darmowych katalogów gotowych projektów domów. Są zazwyczaj formularze na stronach dobrych biur projektowych. W katalogach papierowych znacznie łatwiej porównywać różne projekty. W 100% odpowiadającego waszym potrzebom to na pewno nie znajdziecie. Przepraszam, że Ci jeszcze nie napisałem swoich uwag o projekcie M14 ale trochę zagoniony jestem ostatnio. Jeśli uprzecie się jednak nad tym projektem to przed zamówieniem go poproście o przysłanie rzutów i przekrojów budynku celem ostatecznej weryfikacji.Upewnijcie się dokładnie co ten projekt zawiera (czyli rzuty, przekroje, fundamenty, więźbę, instalacje itp.). Poszukajcie na necie czy ktos buduje taki dom gdzieś w Polsce. Jest duża szansa że jest to gdzieś w okolicy. Możecie się również zwrócić do Muratora o informację czy taki projekt gdzieś w okolicach Radomia nie został sprzedany. Na 100 % prawie identyczny dom widziałem na stronie jakiegoś biura projektowego. Sprawdź tutaj. http://www.domdlaciebie.com.pl/ Co do projektanta Agnieszko to oczekujesz rzeczy niemożliwych. Już samo tylko znalezienie dobrego projektanta graniczy z cudem. Większości z nich wydaje się, że są dobrzy w tym co robią. Ja bym im radził zamieszkać w domu, który sami zaprojektują. Ich problem polega na tym, że nie ruszaja tyłka z biura i nie odwiedzają budów, które sami projektują. Chyba już wystarczająco po nich pojechałem:-) Mogę Ci Agnieszko dać telefon do mojego kolegi murarza. Gość jest naprawdę dobry w tym co robi. Na 300 % doradzi wam co ewentualnie przerobić w waszym projekcie i zrobi to lepiej niz najlepszy projektant. Dzięki niemu mam normalny garaż Terminy na budowy ma strasznie odległe ale jeśli się wam nie spieszy to naprawdę warto na niego czekać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruncek1 29.09.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Tak jeszcze w temacie tynków od czwartku robią u nas ręczne tynki cementowo wapienne, na końcu zacierane piaskiem kwarcowym cena to 18 zeta trochę drogo ale widziałem ich robotę u sąsiadów i wygląda ok moim zdaniem nie trza gipsować ale zobaczymy jak skończą. pozdrowionka NIEWIELKI II powiedz jak wyszły tynki? Ja przymierzam się w najbliższym czasie. Jeśli jesteś zadowolony podeślij namiar [email protected]. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 29.09.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ja jestem zadowolona ze swoich tynkow zacieranych piaskiem jakby co moge podac telefon do murarzy!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruncek1 29.09.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Kolakao bardzo chętnie skorzystam, jak możesz podaj też gdzie szukać piasku kwarcowego? Pisałaś, że w Tomaszowie, a konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaL 29.09.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam,mam pytanie jeżeli chodzi o tynki,jestem na etapie piwnicy w przyszłym tygodniu maja stawiać bloczki fundamentowe, wiem,że hydraulika czy elektryka trzeba zamawiac dożo wczesniej a powiedzcie mi co z tynkami , czy długo sie czeka na tynkarzy i jaka metoda tynkowć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaL 29.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Kolakao ja tez bym prosiła o namiary na tynkarzy skoro jesteś z nich zadowlona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts