Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukam namiaru na firmę, która wykona schody: na metalowej konstrukcji drewniane trepy. Poratujcie fachowcami, bo ceny proponowane przez firmy z Polski właśnie wbiły mnie w ziemię, Długo będę się zbierać... :cry:

Hej Wronki,

Na P.W. wysłałem Ci namiar na mojego kolegę który pracuje w firmie robiącej schody.Powołaj się na mnie. Może oni zrobią Ci schody w normalnej cenie. :)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Wilko, jeżeli chodzi o szukanie projektu, to przeszukuję wszystkie projekty na chyba wszystkich możliwych stronach i nic ciekawego dla nas nie znalazłam. :( Dochodzę do wniosku, że taki projekt jeszcze nie powstał, żeby mi się w 100 % podobał (nawet w 90%-przy zmianach). Najbardziej zbliżony do moich oczekiwań, to ten o którym wspomniałam wcześniej, czyli M14 z Muratora.

Chciałabym swoje zmiany związane z wyborem tego projektu przeanalizować z projektantem. Dlatego proszę Was o namiary na projektanta zaufanego, dokładnego, dobrego (i nie drogiego) w swoim fachu w Radomiu lub w okolicach. Z góry serdecznie dziękuję. :)

Witam!

Wilko, jeżeli chodzi o szukanie projektu, to przeszukuję wszystkie projekty na chyba wszystkich możliwych stronach i nic ciekawego dla nas nie znalazłam. :( Dochodzę do wniosku, że taki projekt jeszcze nie powstał, żeby mi się w 100 % podobał (nawet w 90%-przy zmianach). Najbardziej zbliżony do moich oczekiwań, to ten o którym wspomniałam wcześniej, czyli M14 z Muratora.

Chciałabym swoje zmiany związane z wyborem tego projektu przeanalizować z projektantem. Dlatego proszę Was o namiary na projektanta zaufanego, dokładnego, dobrego (i nie drogiego) w swoim fachu w Radomiu lub w okolicach. Z góry serdecznie dziękuję. :)

Cześć Aga,

Spróbuj zamówić kilka darmowych katalogów gotowych projektów domów. Są zazwyczaj formularze na stronach dobrych biur projektowych. W katalogach papierowych znacznie łatwiej porównywać różne projekty.

W 100% odpowiadającego waszym potrzebom to na pewno nie znajdziecie.:-( Przepraszam, że Ci jeszcze nie napisałem swoich uwag o projekcie M14 ale trochę zagoniony jestem ostatnio.:-( Jeśli uprzecie się jednak nad tym projektem to przed zamówieniem go poproście o przysłanie rzutów i przekrojów budynku celem ostatecznej weryfikacji.Upewnijcie się dokładnie co ten projekt zawiera (czyli rzuty, przekroje, fundamenty, więźbę, instalacje itp.). Poszukajcie na necie czy ktos buduje taki dom gdzieś w Polsce. Jest duża szansa że jest to gdzieś w okolicy. Możecie się również zwrócić do Muratora o informację czy taki projekt gdzieś w okolicach Radomia nie został sprzedany. Na 100 % prawie identyczny dom widziałem na stronie jakiegoś biura projektowego.

Sprawdź tutaj.

http://www.domdlaciebie.com.pl/

Co do projektanta Agnieszko to oczekujesz rzeczy niemożliwych. Już samo tylko znalezienie dobrego projektanta graniczy z cudem.:-) Większości z nich wydaje się, że są dobrzy w tym co robią. Ja bym im radził zamieszkać w domu, który sami zaprojektują.:-) Ich problem polega na tym, że nie ruszaja tyłka z biura i nie odwiedzają budów, które sami projektują. Chyba już wystarczająco po nich pojechałem:-)

Mogę Ci Agnieszko dać telefon do mojego kolegi murarza. Gość jest naprawdę dobry w tym co robi. Na 300 % doradzi wam co ewentualnie przerobić w waszym projekcie i zrobi to lepiej niz najlepszy projektant. Dzięki niemu mam normalny garaż :-)

Terminy na budowy ma strasznie odległe :-( ale jeśli się wam nie spieszy to naprawdę warto na niego czekać.

Powodzenia.

Tak jeszcze w temacie tynków od czwartku robią u nas ręczne tynki cementowo wapienne, na końcu zacierane piaskiem kwarcowym :o

cena to 18 zeta trochę drogo ale widziałem ich robotę u sąsiadów i wygląda ok moim zdaniem nie trza gipsować ale zobaczymy jak skończą.

pozdrowionka

NIEWIELKI II powiedz jak wyszły tynki? Ja przymierzam się w najbliższym czasie. Jeśli jesteś zadowolony podeślij namiar [email protected].

Dzięki