zoombie 06.11.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Cześć ziomki z Radomia!!!!Potrzebuję sprawdzonego architekta na wczoraj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 07.11.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Kończą glify. Szpachlują wszelkie ubytki. Gaz będzie za jakieś 2 miesiące. Póki co grzeję dmuchawą 10kW. Mam też już drzwi zewnętrzne.Otwór 210*245(szer*wys) z naświetlami z trzech stron. Super wyglądają. Póki jest pogoda muszę podłączyć szambo i zebrać wodę z rynien. Czy ktoś wie gdzie kupć dobrą i niedrogą podbitkę plastikową? Możesz kupić z Boryszewa lub tanszą belgijską komorową w Amarolu ale z cenami to nie wiem jak w stosunku do innych. Jeżeli komorowa i to w ciemnym kolorze to musi byc dobrze zrobiona gdyż pod wpływem temperatury będzie się mocno odkształcać i na dużej pow. tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.12.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Kupiłem Gamrata na Wielkopolskiej. Bardzo sympatyczna firma.Miło,uprzejmnie,możliwoć zwrotu tego,co zostanie(już zwróciłem-działa).Sama podbitka wyglšda jak Boryszew a 10 zł/m2 tańsza. Wpadłby na piwko. Tylko dryndnij wczeniej. No i gaz mi założyli. Też sympatycznie. Czekałem całe 4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.12.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Zapomniałem zapytać.Zna kto solidnego i niedrogiego dostawcę pospółki i ziemi?Dużo mi potrzeba.Mylę,że 20-30 wywrotek.A może i więcej.Oprócz tego gruz i kliniec na drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 12.12.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 hej!!w większości hurtowni tak sie działa tzn.że można zwrócić materiał tylko pod jednym warunkiem że jest nie ruszony i nie był pod zamówienie np.kolorowe tynki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 12.12.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Kupiłem Gamrata na Wielkopolskiej. Bardzo sympatyczna firma.Miło,uprzejmnie,możliwoć zwrotu tego,co zostanie(już zwróciłem-działa).Sama podbitka wyglšda jak Boryszew a 10 zł/m2 tańsza. Wpadłby na piwko. Tylko dryndnij wczeniej. No i gaz mi założyli. Też sympatycznie. Czekałem całe 4 dni No to się cieszę. Trochę dasz odpoczać energetyce U mnie staneło - już miesiąc walczę z korą na deskowaniu którego mi "dziady" nie ściągneli wcześniej i "nieproszonymi gościami" pod nią. To mi wstrzymuje ocieplenie dachu. Tak więc rzeżbię codzienie do późna a jeszcze drewutnia do zrobienia. Kupiłem trochę drewna. Jak znajdę czas to wpadnę albo wpadnij Ty - na rozgrzewke pomożesz przy rąbaniu . Mam ekstra siekierkę. Łup i po pniaczku. Czysta przyjemność tylko czasu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojwoj 05.01.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witajcie. Piszę po prośbie. Szukam namiaru na sprawdzonych i wartych polecenia tynkarzy i wylewkarzy. Piękne tynki i wylewki lonly, podzielisz się kontaktem? pls. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 05.01.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witajcie. Piszę po prośbie. Szukam namiaru na sprawdzonych i wartych polecenia tynkarzy i wylewkarzy. Piękne tynki i wylewki lonly, podzielisz się kontaktem? pls. Zdjęcie wylewek i tynków to akurat nie u mnie ale ekipa spod Wierzbicy zrobiła wylewki identyczne i ich polecam. Wysyłam namiary na priva. Co do tynków to były robione w gorące dni i trochę na górze popękały. Bład tynkarzy że nie moczyli ścian ale generalnie też płaściutko. A gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojwoj 06.01.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Dzięki za namiary. Buduję w Józefowie k. 100licy. W Radomiu mam rodzinę i duuuużo niższe ceny. Przed zimą zdążyłem ze stanem surowym, a teraz pracuję koncepcyjnie - układam plan na wiosnę. Generalnie wobec Ciebie lonly i pattaya jestem daleko w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.01.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 01,01,2006 odpaliliśmy kotłownię.Razem z wykonawcą(Grzesiek13) spędziliśmy Sylwestra na budowie.Grzeje się.ZEORK zrobił mi docelowe przyłącze tydzień po zawarciu umowy.A straszyli 180 dniami.Jakoś dobrze mi się rozmawia po urzędach.Gaz -błyskawicaZEORK-błyskawicaPapiery w starostwie-błyskawica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hilsyl 26.01.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam zaczynam na wiosne budować Daniele z Archipelagu na Sołtykowie i ciesze sie ze jest radomska grupkaBede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi i porady. Mam nadzieje , ze ekipy mnie nie wykończą nerwowo;) ps. rewelka te wasze wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.01.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Mam płytkarza!Widziałem jego robotę u dwóch znajomych-mistrzostwo świata.Zagruntuję tylko ściany,sufity przed nim i do dzieła!A teraz szukam dobrego parkieciarza do lamelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milka-nowa 07.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam wszystich my budujemy juz dwa lata w Piastowia i jestesmy na etapie wybou okien. Jesli mozecie polecic jakies bobre pcv - ki to bede bardzo wdzieczna. Stawialismy na Jezierskiego ale po dokladniejszym obejrzeniu wyszlo pare wpadek. poza tym za szybe P2 zycza sobie dwa razy wiecie niz inni. Czy wy tez mieliscie takie problemy z wyborem? Za wszystkie rady z gOry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.02.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ja wybrałem drewniane.Porównywałem ceny PVC i drewnianych w wersji P4,WKII,plastiki dwustronny kolor.I plastiki na ogół wychodziły w tej samej cenie lub drożej co drewno.A drewno to drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milka-nowa 08.02.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Szyba P4 jest podobno bardzo ciezka wiec cala konstrukcja okna powinna byc znacznie solidniejsza a co za tym idzie cena wyraznie!!! idzie do gory. Ja nie dysponuje tak zasobnym portfelem wiec wobralam szybe P2 i okucia WK2 w oknach z Oknoplastu. Najprawdopodobniej te wlasnie kupie bo i cena w porownaniu z innymi firmami jest jakby rozsadniejsza. Jesli ktos z was ma okna z tej firmy to podzielcie sie wrazeniami o oknach i kontaktach z firma. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow z Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.02.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Masz rację.P4 jest ciężka i dlatego lepiej sprawdza się w drewnie.W przypadku włożenia takiej szyby w okno PVC,plastik jest najsłabszym jego ogniwem.Zdarzają się przypadki,że szyba wytrzymuje uderzenie/-a a puszcza plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 08.02.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Witajcie W Oknoplaście wykończył mnie sprzedawca, który chyba mało się interesuję tym co sprzedaje. Polecam przeczytaj porady na forum w tym przede wszystkim Pchełka. Ostatecznie ze względu na profil, tzw. suchą komorę i duży rabat który dawał producent w lutym 2 lata temu (ale dowiedziałem się tego dopiero po zapytaniu - nie chwalili się, zapytaj bo może to jest i teraz) zamówiłem w Thermoplascie. Cena była porównywalna do konkurencji mimo że bez upustu są to chyba najdroższe okna na rynku ale jakościowo jedne z lepszych. Dodatkowo na szybę Px i Wk2 z dodatkowymi grzybkami zamówiłem profil stalowy zamknięty a nie otwarty(bardziej sztywne ramy przy cięższych szybach. Nie pamiętam czy było to już w cenie czy niewielka dopłata. Te okna wybrałem że względu na powyższe a także na brak negatywnych ocen na forum i jak na razie jestem zadowolony. A czy PCV czy drewniane to dyskusja jak wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad ........ I jedne i drugie mają plusy i minusy. Mnie po prostu za parę lat na pewno nie będzie się chciało robić renowacji drewnianych więc wybrałem PCV zresztą wtedy drewniane o takiej samej klasie jakie chciałem były o wiele droższe. Jak jest teraz nie wiem. P2 czy P4 pod względem bezpieczeństwa domku jednorodzinnego to w zasadzie niewielka róźnica przy znacznej różnicy w cenie. Na domek wystarczy P2 ale wszystkie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.02.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 lonlyOskrobałeś dechy?Wpadnij na piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milka-nowa 10.02.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Okna do domku zdecydowanie z szyba P2 i okuciam WK2 (dodatkowe grzybki) oraz na dole klamka z kluczykiem. Termoplastu juz nie ma w Radomiu na Warynskiego bo przedstawiciel zmienil firme na Oknostyl z profilem Deceuninck. Podobno mieli jakies klopoty z terminowoscia dostaw i okuciami. A jesli chodzi o Oknoplast to mnie obsluzyli bardzo przyjemnie i rzeczowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 10.02.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Witaj pattaya! Dechy oskrobałem a wczoraj zakończyłem wykówkę. Jak masz grzane to chętnie Do milka-nowa: To chyba nie przedstawiciel zmienił firmę tylko firma przedstawiciela bo co do kłopotów to przedstawiciel nie wywiązywał się z płatności w stosunku do Thermoplastu a wiem to z własnego doświadczenia bo okna przyjechały do Radomia i wróciły z powrotem do producentya bez wyładunku bo przedstawiciel nie dokonał płatności (nie tylko za moje okna) a zapłatę miał 2 miesiące wcześniej. A czy nie ma Thermoplastu to nie jestem pewien bo sam widziłałem reklamę chyba na Janiszewskiej. Jak Oknoplast obsłużył Cię rzeczowo tzn, że chyba jest zastój w branży albo się douczył Chyba że jest kilku w Radomiu i trafiłaś na tego lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts