Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamy w Radomiu dobrego producenta wkładów kominowych.

Mają swoją stronę http://www.kominki.radom.pl/

Ja kupowałam u nich i kilkoro znajomych również. Podwójne plecy żeliwne, szyber, 16kW, podest pod wkład metalowy... to zadecydowało o wyborze. Mamy Zenita. Cena też dobra jak za wkład tej mocy.

Ja mam swój od roku ale znajomi mają po kilka lat i wszystko jest ok.

Nakoto: my, po namowie i wizji lokalnej u znajomych, kupiliśmy CTM POlonia w hurtowni na Warszawskiej, bo chcieliśmy z płaszczem wodnym. Hydraulik zainstalował i... jestem zachwycona. Prosty w formie ( a myśleliśmy nad Makrotermem, ale stylistyka góralska mnie nie zachwyciła) ogrzewa cały dom. Właśnie suszymy tynki i w kaloryferkach jest ciepło. Polecam

• 2 weeks później...

Mój sąsiad wiem, że sprzedaje drewno. Można też kupić samemu asygnetę u leśniczego a on tylko tnie i przywozi starem. Tak brał od niego nasz znajomy.

Drewno Ci polezy i będzie jeszcze lepsze. Natomiast brykiet latwo łapie wilgoć i staje się bezuzyteczny. Napewno nie polecam do nowego domu gdzie siłą rzeczy jest większa wilgotność. Kup drewno - brzoze, grabine.

Telefon do sasiada postaram sie zdobyć to napisze.

Co do płytek to ja mam zamiar odwiedzić Impero lub Wemę już niedługo, coby w zimę kupić płyteczki a na wiosnę ruszyć z kopyta :lol:

Mam do Was pytanko czy ktoś z Was użytkuje wklad kominkowy Zuzia z Kratki.pl ?

Zadziwiła mnie ostatnio jedna rzecz spawdzałem ceną deski jesionowej, mix długości i wiecie co, wyszło że w Warszawie jest o 20-30 zł taniej niż u naszych producentów tj u Gajewskiego czy w Zadobrzu.

Jeżeli macie może namiar na jakiegoś sprawdzonego producenta parkietu i desek to chętnie skorzystam.

drewno już kupiłam. Z ogłoszenia wzięłam, ale jestem zadowolona i z ceny i z "obsługi". :D

A tak przy okazji, gdzie zaopatrywałaś się w płytki i glazurę?

cześć

Mnie interesuje zakup drewna. Wzięłaś namiar z anonsów ?

Możesz dać nr tel ? Po ile płaciłaś i jak oceniłaś wielkość mp :wink: ?

Ile drewna trzeba kupić, żeby przywieźli?

Ja płytki kupowałam w Camero i Impero na Dębowej.

Najlepiej wybierać z tych dostępnych, bo z okresem realizacji BARDZO

RÓŻNIE bywa.

Najładniejsze (dla mnie) płytki są na Lubelskiej w takim pomarańczowym 1 piętrowym domku, ale dla mnie zbyt drogie.

Witaj, drewno znalazłam na Allegro przeglądając co tam kto sprzedaje budowlanego z Radomia. Przywożą na miejsce, a jak zamówisz 3 m. przestrz. lub więcej to za darmo. Ja wzięłam dąb i buk, cena 145 zł za metr. Brzoza jest tańsza. Może nie jest super wysuszone, a może się nie znam, ale palimy już od dobrych kilku dni i jesteśmy zadowoleni. Jak sobie życzysz to wyślę telefon na priv.

Płytki kupowałam różnie. W Impero robią projekt. Płacisz za niego 200zł ale potem jak kupisz płytki to te 200zł odliczają od ceny płytek więc jest za darmo. Resztę płytek nie mam wymyślnych i ogólnie nie znosze salonów z glazurą bo czeka się tam na płytki całe wieki a ja nie miałam czasu na to i nerwów.

Łazienka na dole to płytki z Impero. Projekt pani mi co prawda zrobiła ale szczerze mówiąc narysowała mi to co sama chciałam :roll: Przydał się bo glazurnik miał dokładnie rozrysowaną każdą plytkę i kładł praktycznie nie zastanawiając się już czy się zmiesci. Płytki kupowałam w II gatunku i nie były drogie bo po ok. 37zl/m2. No i łazienka mała więc drogo mnie to nie wyszło.

Do górnej łazienki dlugo szukaliśmy z mężem bo nie podobaly mu się te które ja chciałam położyć. Koniec końców ja odpuściłam a on też nie wykazał zbytniego zainteresowania więc połozylismy zwykły chiński gres polerowany na ściany i podłogi kupiony w Obi po 29zl/m2. :wink: Czarny gres to Opoczno. Projektu nie było zadnego. Dodalam tylko dla urozmajcenia listwy aluminiowe wmurowane razem z plytkami w ścianę które "robią" za dekory :lol: A reszta to już tylko dodatki które nadają jakiś wygląd tej łazience. Zresztą łatwo będzie je zmienić jak sie znudzą :lol: Szczerze mówiąc odpowiada mi ta prostota. Nie wyobrażam sobie teraz tych łazienek wykończonych tradycyjnie - ze szlaczkami, dekorami, kwiatkami itd...

to zdradź jak powstały twoje łazienki? Projekt z impero, płytki sama dobierałaś? I gdzie kupowałaś?

U mnie podobnie. Umówiłam sie z projektantką w Impero na W-wskiej. Tam pokazałam jej płytki które chciałabym mieć, dalej jako uzupełnienie znalazłyśmy inne płytki. Projekt jaki mi przedstawiła był strzałem w 10-tkę. W efekcie mam łazienkę biało-szarą :D

Z ręką na sercu polecam Cobrę, u nas sie sprawdzili, cała elektrykę majstry robiły przy otworach okiennych obitych ramiakami z folją i było parę niemych alarmów ale nic z nie zginęło bo ochrona była na czas, teraz ciągnę dalej z nimi umowę ale jak sie wprowadzimy to przejdę na powiadamianie na komórkę, generalnie warto zainwestować te 700 zł w lepszy moduł....

Wracając do Cobry może i jest trochę droższa ale ... nie płaci sie za głuche alarmy i w moim przypadku mają czas doajzdu 7 i 13 minut, dom na godowie.

• 2 weeks później...