mayland 06.05.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Paweł od kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 07.05.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mayland taras świetny sam zacząłem rozważać zrobienie takiego ale to narazie odległe plany jak już przystąpię do działania to w tedy spytam jak się ten twój taras sprawował przez ten okres. Ja dziś odwiedzałem ZEORK koszmar... Wszyscy mówią że teraz jest dobry okres do budowy domu dochodzę do wniosku że dla tych którzy albo wzięli kredyt w ubiegłym roku albo mają za co budować . Bo niby materiały trochę staniały i usługi ale gorzej z finansowaniem budowy Pozdrowienia dla wszystkich budujących i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 07.05.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mayland dzięki za kontakt do pana Pawła. Niestety muszę poszukać kogoś innego, bo moje dwie szafki pod umywalki to nieco za mała robótka i pan Paweł nie chce się podjąć. Więc znów nawołuję: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, gdzie można niedrogo szafki pod umywalki to ja chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.05.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 No tak... Mi kuchnie robił i szafę pod schodami. A robóty ma dużo.W Antoniówce, zaraz za stacją lpg po prawej stronie od Radomia jest producent mebli. Robi na tych samych frontach. Podjedź tam i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 07.05.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 oki, tak zrobię, zwłaszcza, że jestem niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.05.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Polecam ten zakład. Robili mi kilka pomniejszych robótek i wszystko było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkaplum3 19.05.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witajcie. W temacie okien...bo nigdzie nie mogę znaleść opinii o tej firmie. Czy ktoś wstawiał okna w Plast system z Czachowskiego? Bardzo prosze jeśli mzna o opinie na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.05.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Miałam je w mieszkaniu w bloku. Wszystko ok. To dobre okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.05.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Celtorek wstawiała okna z Plast systemu.Są jakościowo dobre i ładne lecz wg. mnie zbyt drogie.My wybraliśmy Okno-Plast z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 22.05.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witajcie. W temacie okien...bo nigdzie nie mogę znaleść opinii o tej firmie. Czy ktoś wstawiał okna w Plast system z Czachowskiego? Bardzo prosze jeśli mzna o opinie na ich temat. My co prawda jeszcze nie mieszkamy ale 2 lata okna już są i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Wybraliśmy plastiki w okleinie dębowej z szybami P4. Wiele osób się nabiera myśląc że to drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkaplum3 23.05.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dziękuję pięknie.Pocieszające opienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkaplum3 23.05.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Celtorek wstawiała okna z Plast systemu. Są jakościowo dobre i ładne lecz wg. mnie zbyt drogie. My wybraliśmy Okno-Plast z Krakowa. A gdzie zamawialiście Okno-Plast bo ja w Radomiu znalazłam 1 dystrybutora...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 23.05.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 A gdzie zamawialiście Okno-Plast bo ja w Radomiu znalazłam 1 dystrybutora...? W Zwoleniu. Mieli dużo lepsze ceny niż w Radomiu. Właściciel jest z Radomia więc żaden problem się umówić na spotkanie. NAmiar wysłałem ci na Priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkaplum3 24.05.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dzięki wielkie. Ja jak narazie mogę służyć kontaktem do dekarza i blachy na daszek...Pozdrawiam Was dobrzy ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.05.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 A nie lepiej było zastosować dachówkę zamiast blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkaplum3 24.05.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Cześciowo wymienialismy więźbę. Pod dachówkę musielibyśmy ją robic na nowo... Marzyła nam się dachówka ale niestety...Wiadomo, że blacha to nie dachówka ale i tak dach wygląda bardzo ładnie a mieszkamy w dzielnicy starych domów i nasz wyglada obecnie najokazalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkaplum3 26.05.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Znalazł ktoś kalkulację (czy moze brac na zdrowy rozum)jak obliczyć czy do remontowanego domu warto kupic okna 6 komorowe i pakiet 3 szybowy 0,7 czy 5 komorowe 1,0 beda ekonomiczniejsze.Różnica jakies 2 tyś w wycenach.Mamy 40 letni dom i mamy kapitalny remont-wymieniony dach,ocieplamy poddasze,docieplamy dom,izolujemy fundamenty, wymieniamy kocioł na kondensacyjny i wymieniamy grzejniki.Czyli po całości.Mysle tak tylko sobie po jakim czasie zwróci sie ten koszt wymiany okien? Jesli wymiana okien na 1,0 to podobno oszczędność 35% ciepła i zwraca sie po 9 latach...Pomóżcie bo moja głowa jest już opuchnieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.05.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Znalazł ktoś kalkulację (czy moze brac na zdrowy rozum)jak obliczyć czy do remontowanego domu warto kupic okna 6 komorowe i pakiet 3 szybowy 0,7 czy 5 komorowe 1,0 beda ekonomiczniejsze.Różnica jakies 2 tyś w wycenach.Mamy 40 letni dom i mamy kapitalny remont-wymieniony dach,ocieplamy poddasze,docieplamy dom,izolujemy fundamenty, wymieniamy kocioł na kondensacyjny i wymieniamy grzejniki.Czyli po całości.Mysle tak tylko sobie po jakim czasie zwróci sie ten koszt wymiany okien? Jesli wymiana okien na 1,0 to podobno oszczędność 35% ciepła i zwraca sie po 9 latach...Pomóżcie bo moja głowa jest już opuchnieta. Witam, Nie opłaca się bo po pierwsze 3 szybowe są bardzo cięzkie z uwagi na duża masę szyb i z tego powodu nawet renomowani producenci MS, Okno-Plast, itd. nie mają tak solidnych profili wew. ani też okuć (Maco, WinkHaus) aby przez dłuższy czas pracowały z tak ciężki szybami. Dotyczy to zwłaszcza okien dużych a zwłaszcz adrzwi balkonowych i tarasowych. W nich muszą być bardzo solidne i trwałe okucia. To wygląda fajnie w reklamie, że pakiet trzy szybowy i współczynnik 0,7 dla całego okna lub tylko dla pakietu szybowego. Te wszystkie wiadomości są od panów z salonów sprzedaży okien. Oni sami mi powiedzieli (po cichu), że na rynku nie ma jeszcze takich profili, które by wytrzymały ciiężar pakietu trzy szybowego. Wyjatek stanowią tu tylko okna do domów pasywnych z bardzo grubą ramą (86 mm) w której zmieści się sporo większy profil stalowy usztywniajacy ramę. Rybka pamiętaj o nawiewnikach Aereco w oknach . Sama oceń czy warto przeplacać i kupować takie okna. Wg. mnie nie a poźniej tylko moze byc z nimi dużo więcej problemów. Powodzenia w podejmowaniu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 28.05.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Hey Ci co zamieszkali już... Opiszcie Prosze jak wygladal odbioór budynku przez inspektorat budowlany jakies szczegoly na ktore zwrocic uwage? i przykladowo, jesli mam kominek z plaszczem, a pieca nie mam fizycznie (cala instalacja juz jest) (piec kupuje po znajomosci chwile pozniej) to czy to przejdzie teraz w lato ? opiszcie Prosze troche detali z waszych doswiadczen w Radomiu Pozdroffka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 02.06.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam Mam pytanie zupełnie z innej beczki Czy orientujecie się w jakich kwotach jest wynajem mieszkań w Radomiu, interesuje mnie kawalerka około 40m2 z umeblowaną kuchnią (meble + kuchenka ) z nieumeblowanym pokojem? Obecna właścicielka chce nam podnieść czynsz i stąd moje pytanie A może ktoś z was ma takie mieszkanie do wynajęcia w jakiejś spokojnej okolicy w rozsądnej cenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts