mhk 26.06.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dla tych co mają zamiar ocieplać dom styropianem ( o tym czy stosować kołki czy nie ) Ja mam parterówke i nie stoswałam kołków - kołki do styropianu stosuje sie przy wyższych budynkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 26.06.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 No może nie tak do końca - podłoże do jakiego się przyczepia styropian też ma znaczenie - kiepskie podłoże wtedy trzeba dać kołki, właściwie powinno sie "zakołkować" też naroża budynku i wokól okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robrad 26.06.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Mam pytanie w związku z pozwoleniem na budowę.W przypadku kredytu hipotecznego na częściowe sfinansowanie budowy pozwolenie na budowę powinno być na obydwoje małżonków? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Kredyt będzie na nas oboje, dzwoniłem do kilku banków i nic nie wiedzą na ten temat a ja chciałbym uniknąć zazkoczenia później przy załatwianiu kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.06.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Odpowiem Ci tak - zależy od banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 26.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 robrad - ostatnio jak byłem w starostwie dostarczyć brakujące papierki do pozwolenia to sama miła Pani ze starostwa poradziła mi żebym dopisał żonę, powiedziała że to w niczym nie zaszkodzi a może być pomocne przy załatwianiu jakiś spraw min. kredytowych mhk- zgadzam się z tobą w 100% A ja być może w końcu po niedzieli odbiorę pozwolenie na budowę a zacząłem załatwiać sprawy z tym związane w połowie grudnia 2008roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 29.06.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dla tych co mają zamiar ocieplać dom styropianem ( o tym czy stosować kołki czy nie ) Ja mam parterówke i nie stoswałam kołków - kołki do styropianu stosuje sie przy wyższych budynkach! A ja mam tak zwane "Kołki Strachu" Czyli na wszelki wypadek po 2 kołki na płytę + dobrze zakołkowane naroża + przestrzeń wokół okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 29.06.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dla tych co mają zamiar ocieplać dom styropianem ( o tym czy stosować kołki czy nie ) Ja mam parterówke i nie stoswałam kołków - kołki do styropianu stosuje sie przy wyższych budynkach! A ja mam tak zwane "Kołki Strachu" Czyli na wszelki wypadek po 2 kołki na płytę + dobrze zakołkowane naroża + przestrzeń wokół okien U nas też tak będziemy robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 30.06.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 No i gitara, to wydaje mi się idealnym kompromisem. Ale bardziej niż na te kołki zwróć uwagę na dobre "uzbrojenie" siatką okien - niech wstawią dodatkowe pasy siatki w rogach każdego otworu okiennego ( pod kątem 45st ) Dzięki temu ograniczysz pękanie styro w obrębie okien do minimum. U mnie w jednym oknie się Panom zapomniało i widać, że styro lekko tam "rysuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaL 02.07.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, potrzebuje bardzo pilnie namiary na piasek kwarcowy, z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 02.07.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, potrzebuje bardzo pilnie namiary na piasek kwarcowy, z góry wielkie dzięki Iza zapytaj MHK. Ona zdaje się kupowała taki piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 06.07.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam. Co prawda buduję jakieś 50 km od Radomia, ale mam nadzieje że mi podpowiecie gdzie kupić dobry strop Teriva. Słyszałem o niezłym materiale z Makowca, natomiast nie wiem co sądzić o terivie z mokrej. Z Makowca wychodzi jakieś 1500 drożej. Nie wiem czy warto przepłacać. Z kolei na mokrej żądają kaucji za palety, które później trzeba odwieźć. W Makowcu ten problem odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.07.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam, potrzebuje bardzo pilnie namiary na piasek kwarcowy, z góry wielkie dzięki Ja kupowałam bezposrednio w Białej Gorze pod Tomaszowem Mazowieckim w kopalni - wysypali mi 2 tony koparka na boku i sami ladowalismy do worków i sami przywozlismy - za 2 tony zaplacilam ok 100zl + swój transport. Wiem ze w radomiu przywoza piasek z kopaln - ale wychodzi duzo drożej - trzeba podzwonić po anonsach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Wiem ze jak dzownilam do kopalni piasku w kielcach na wisniowce to pani zapewniala mnie ze tez maja taki piasek - ale z innego zrodla wiem ze raczej tylko biala gora (najbizej Radomia) go ma - chyba ze ma ktos dobre znajomosci w hucie szkla i odsprzeda wam radomska huta - mi w dwa lata temu chcieli dac wiaderko takiego piasku heuheuhehheuheuheuhue !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 06.07.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Oto namiar na kopalnie piasku kwarcowego "Kwarcbud" S.C. Południowa 41 97-200 Tomaszów Mazowiecki, Dąbrowa - woj. łódzkie tel. 044 724 58 79 W piątek odebrałem pozwolenie na budowę równo po 6miesiącach załatwiania spraw. Jutro tylko zwieść dziennik do rejestracji potem tydzień urlopu a po urlopie.. no właśnie ma ktoś jakiś namiar na niedrogiego fachowego kierownika budowy i geodetę do wytyczenia budynku na działce? tak więc w sierpniu powinienem wbić łopatę pod fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.07.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam. Co prawda buduję jakieś 50 km od Radomia, ale mam nadzieje że mi podpowiecie gdzie kupić dobry strop Teriva. Słyszałem o niezłym materiale z Makowca, natomiast nie wiem co sądzić o terivie z mokrej. Z Makowca wychodzi jakieś 1500 drożej. Nie wiem czy warto przepłacać. Z kolei na mokrej żądają kaucji za palety, które później trzeba odwieźć. W Makowcu ten problem odpada. Witam, Z Mokrej absolutnie odradzam. Maja strasznie krzywe belki i pustaki. Poza tym maja tylko betonowe terriva. Nie znam nikogo kto by od nich brał strop. Jesli juz to beton na fundamenty i bloczki betonowe. W Specbet cie w Makowcu maja terrive betonowa y dodatkiem stzropianu. nie wiem jak to sie sprawuje. Ja jak wiekszosc na tym forum bralem z Krogulczej od Wasika. Oczywiscie keramyztowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.07.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Oto namiar na kopalnie piasku kwarcowego "Kwarcbud" S.C. Południowa 41 97-200 Tomaszów Mazowiecki, Dąbrowa - woj. łódzkie tel. 044 724 58 79 W piątek odebrałem pozwolenie na budowę równo po 6miesiącach załatwiania spraw. Jutro tylko zwieść dziennik do rejestracji potem tydzień urlopu a po urlopie.. no właśnie ma ktoś jakiś namiar na niedrogiego fachowego kierownika budowy i geodetę do wytyczenia budynku na działce? tak więc w sierpniu powinienem wbić łopatę pod fundamenty Namiar na kopalni piasku w Nowym Miescie. http://www.eurokrusz.pl/kontakt.html Gelo podesle Ci wieczorem na Priva namiar na geodete. Kierownika chcesz dobrego czy taniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 06.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Chodzi mi o takiego który czasami coś podpowie doradzi ale i nie zedrze skóry a tak w ogóle to też za bardzo nie orientuje się ile tacy kierownicy sobie życzą. Obecnie ze słyszenia wiem ze są tacy co biorą 800zł a i tacy co 3tys. Więc mam pytanie ile płaciliście kierownikowi? Wilko będę wdzięczny za namiar na geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 06.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam, Z Mokrej absolutnie odradzam. Maja strasznie krzywe belki i pustaki. Poza tym maja tylko betonowe terriva. Nie znam nikogo kto by od nich brał strop. Jesli juz to beton na fundamenty i bloczki betonowe. W Specbet cie w Makowcu maja terrive betonowa y dodatkiem stzropianu. nie wiem jak to sie sprawuje. Ja jak wiekszosc na tym forum bralem z Krogulczej od Wasika. Oczywiscie keramyztowy. A mogę prosić o przykładowe ceny, będę wiedział czy negocjować. Na czym polega przewaga stropu keramzytowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.07.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 W Makowcu bylo najdrozej jak ja pytałam.Na Mokrej owszem dobry strop (brał kuzyn) ale terminy zawalają a bloczków betonowych to mi od półtora roku nie przywieźli Inna sprawa, ze juz na nie nie czekam Ja mam strop spod Orońska od Wasika. Robiłam też wyceny w Zenanowie. Podobne kwoty były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 06.07.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Skoro odpowiedzi napływają tak szybko to pytam dalej . Gdzie w Radomiu można tanio kupić blachodachówkę bumatu lub bratexu - głownie chodzi mi o coś co nazywa się Prelaq nova i ma 30 lat gwarancji. Pytałem w Zwoleniu, proponowali ok 34 zł. I jeszcze jedno. Dekarz mówi, że najpierw składają więźbę, później przyjeżdża sprzedawca na budowę i wylicza potrzebną ilość blachy na którą czeka się ok tygodnia. Obawiam się, że podczas tego tygodnia dekarz może pójść gdzie indziej i opóźnić krycie . Czy nie można kupić blachy wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts