Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś obdzwoniłem producentów betonu na naszym rynku i sprawa wygląda tak

Dla ilości około 50m3 dowóz ponad 20km+ pompa

Górażdże Beton - 200zł/m3

Beton-Bud - 210zł/m3

SpecBet - 230/m3

Mokra - 252/m3

Czyli jak widać można trochę zaoszczędzić :)

Orientuje się ktoś gdzie można kupić jakąś grubszą folię izolacyjną, albo gdzie jest jakiś większy wybór takich foli?

Zapomniałem napisać że to ceny dla betonu B25

Co do suporexu to jak wiosną rozglądałem się za materiałem to najtaniej było w centrobudexie na słowackiego ale to było wiosną

Ja w każdym bądź razie wybrałem pustaki thermopor bo kosztowały mnie 800zł taniej niż jakbym kupił suporexa :) no i jakoś wolałem ceramikę

Mam takie pytanie po ile płacicie murarzom z metra za ścianę i z jakiego materiału budujecie?

Kupiłem od (nie jestem dokładnie pewien) Pan Adam Gołasz EKO-AQUA mieszka w Mazowszanach i tam ma siedzibę, a niedawno rozmawiałem też z osobą która się tym zajmuje oto namiar Pan Gregorczyk 512358629

dzięki za namiary własnie kupiłam ten zmiękczacz i czekam na montaż ale mam jedno pytanie czy da sie w nim ustawić regenerację objetosciowo a nie czasowo?W instrukcji niestety nie ma takiej informacji.Czy badasz regularnie twardość wody przed i po zmiękczeniu?HMMM..w instrukcji jest zalecenie prowadzenia przez 14 dni dziennika twardości.....Na jaki czas starcza Ci 54 kg soli.Czy rzeczywiście zużywacie mniej śr.chemicznych chodzi mi o pralkę wpisane jest, że wystarczy łyżka proszku na cykl?

pozdrawiam