Wilko 03.11.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Wronki nie przejmuj się i posłuchaj rad Mayland. Postaraj się o dobrego głośnego psa, dobre relacje z sasiadami a znajomym doradź zamontowanie w samochodzie czujnika zbicia szyby. I głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 03.11.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 zamontowanie w samochodzie czujnika zbicia szyby. I głowa do góry. Nie mieli alarmu Dodaj kamerki wprost na miejsce parkingowe i ulice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 10.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dziękuję wszystkim za słowa otuchy. Na razie zamontowaliśmy holopak który oświetla ulicę ilekroć ktoś zbliży się do naszego płotu. Myślimy o kamerze. Ostrzegałam też sąsiadów, nie po to, aby siać panikę, ale myślę, że powinnismy bardziej zwracać uwagę na to kto wjeżdża w naszą jakby by nie było uliczkę. I się nawzajem doglądąć. Już trochę ochłonęłam. Przykro tylko, że żyjemy w takich czasach, że człowiek budując dom część wysiłku poświęca temu, aby nikt mu nic z tego domu nie ukradł. A tak jeszcze w temacie ciekawa jestem waszej opinii na temat rolet zewnętrznych. My nie zamontowaliśmy, uznając, że dobry alarm wystarczy, a nie chciałam z domu robić fortecy. Jeden z sąsiadów obok ma, ale tylko w oknach na parterze i zaciąga je każdego wieczora. Może jednak powinnam zmienić zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.11.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Roleta to zadna zapora dla złodzieja. Raczej jako element zmyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 10.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Masz rację. U nas to poprostu ojcowizna była a i uciec chcieliśmy z miasta. Gdyby nie takie warunki pewnie nie podjelibysmy wogóle tematu budowy. Podmiejskie osiedla wogóle nas nie interesowały. Nasze okolice są dość modne od kilku lat. Ludzi i domów przybywa. Ceny działek w Jedlni są prawie jak w Radomiu. Ze względu na mikroklimat i spokojny dojazd przez Kozienice, ciagną tu też emeryci z Warszawy. Nie mam nic przeciwko. Infrastruktura się poprawia, jest coraz ładniej. A i to moje rodzinne strony, z sentymentem jeżdżę, i zawsze ciepło wspominam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 11.11.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Dziękuję wszystkim za słowa otuchy. Na razie zamontowaliśmy holopak który oświetla ulicę ilekroć ktoś zbliży się do naszego płotu. Myślimy o kamerze. Ostrzegałam też sąsiadów, nie po to, aby siać panikę, ale myślę, że powinnismy bardziej zwracać uwagę na to kto wjeżdża w naszą jakby by nie było uliczkę. A tak jeszcze w temacie ciekawa jestem waszej opinii na temat rolet zewnętrznych. Jeden z sąsiadów obok ma, ale tylko w oknach na parterze i zaciąga je każdego wieczora. Rolety zewnetrzne maja wady i zalety, kazdy musi prześleć indywidualne ich zastosowanie u siebie.Napewno utrudniaja obserwacje tego co masz w domu,a wieczorkiem widac to jak na dłoni.Rolety zapobiegaja temu.Złodziej nie pewności co do opłacalności "skoku",nie wie gdzie ma iść i szukać.Widząc np telewizor 42" dobrej klasy wiszacy na ścianie z gory wie gdzie ma iść i ile zarobi+ile czasu mu to zajmie,przy okazji moze cos zauwazy to tez gwizdnie.Jezeli macie ulice zamknieta to dobrym rozwiązaniem jest kamera-zawsze jakaś szansa na posiadanie dowodu(nr. rej.,twarz osoby-moze bedzie znana juz policji)Problemem jest tylko nagrywanie ciągłe wszystkiego min 2tyg i pilnowanie calego procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 11.11.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Masz rację. U nas to poprostu ojcowizna była a i uciec chcieliśmy z miasta. Gdyby nie takie warunki pewnie nie podjelibysmy wogóle tematu budowy. Podmiejskie osiedla wogóle nas nie interesowały. Nasze okolice są dość modne od kilku lat. Ludzi i domów przybywa. Ceny działek w Jedlni są prawie jak w Radomiu. Ze względu na mikroklimat i spokojny dojazd przez Kozienice, ciagną tu też emeryci z Warszawy. Nie mam nic przeciwko. Infrastruktura się poprawia, jest coraz ładniej. A i to moje rodzinne strony, z sentymentem jeżdżę, i zawsze ciepło wspominam... Dlatego Pan McDonald tak dba o wizerunek restauracji u najmłodszych(place zabaw,przyjecia urodzinowe,zabawki)Wspomnienia z dzieciństwa nie pozwalaja przymować informacji póżniej,że to jedzenie jest super niezdrowe.Ile szkód w naszym organizmie powstaje,a do tego zarabia miliony dolarow na truciu ludzi. Tak samo jest z miejsami zamieszkania w dzieciństwie lub spędzanymi wakacjami u np babci.Te miejsca zawsze beda wygladały dla nas atrakcyjniej niz dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 16.11.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Hejka Dajcie Prosze znaczy czy ktos z was interesowal sie lub ma praktyke juz, jak to jest gdy na dzialce chce postawic budynek uslugowy taki np 15 m2 prostokatczy wszystk oodbywa sie identycznie jak z budowa domu?przeznaczenie itp... jest niewazne ? moze jakis temat-linka? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 16.11.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Tego to najstarsi górale nie wiedza [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 26.11.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Czy moglibyście podesłać mi namiary na jakieś sprawdzone ekipy murarskie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.11.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Czy moglibyście podesłać mi namiary na jakieś sprawdzone ekipy murarskie.. Pan Krzysztof 668405785 Murowali u mojego sasiada. U mnie murowali kawałek altany. Bardzo dokładni, czysto murują. Polecam. Robia też dachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 30.11.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Chyba się muszę przedstawić najpierw bo jestem tu pierwszy raz chociaż rodowitą Radomianką jestem;). Zatem Witam Wszystkich! Chciałam zapytać ekipę do ocieplenie poddasza + karton gipsy. Chciałam ładnie poprosić Was o namiary do jakiejś fajnej ekipy;). I jeszcze szukam dobrego glazurnika! Widziałam, że wcześniej ktoś pytał o strop ze Specbetu - ja jestem zadowolona (tylko jeden pustak się rozpadł. Styro-betonowy (podobno lżejszy od beto-keramzytu i cieplejszy...). Był rozkładany we wrześniu zatem jeszcze trudno powiedzieć jak się "sprawuje". Pozdrawiam Grupę Radomską! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 30.11.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Chyba się muszę przedstawić najpierw bo jestem tu pierwszy raz chociaż rodowitą Radomianką jestem;). Zatem Witam Wszystkich! Chciałam zapytać ekipę do ocieplenie poddasza + karton gipsy. Chciałam ładnie poprosić Was o namiary do jakiejś fajnej ekipy;). I jeszcze szukam dobrego glazurnika! Widziałam, że wcześniej ktoś pytał o strop ze Specbetu - ja jestem zadowolona (tylko jeden pustak się rozpadł. Styro-betonowy (podobno lżejszy od beto-keramzytu i cieplejszy...). Był rozkładany we wrześniu zatem jeszcze trudno powiedzieć jak się "sprawuje". Pozdrawiam Grupę Radomską! A witamy, witamy nową forumowiczkę serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 01.12.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Czy moglibyście podesłać mi namiary na jakieś sprawdzone ekipy murarskie.. >Gelo_26 Witam, z czystym sumieniem mogę polecić firmę "KOSONÓG". Kontakt znajdziesz w internecie. Budowali u mnie i u dwóch znajomych. Wszyscy jesteśmy zadowoleni. Tylko widziałem, że już zacząłeś budowę. Co z poprzednią ekipą ? Przy okazji zapytam czy cena 30 zł za m2 ułożenia 2 warstw wełny (25 + 5cm), płyty KG, szpachlowanie (bez malowania) jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 02.12.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 KonradRak a czy ta ekipa do ocieplania jest z polecenia? Byłabym też zainteresowana. Myślę, że to jest dobra cena, może z malowaniem byłoby 35zł. Pozdrawiam Przy okazji zapytam czy cena 30 zł za m2 ułożenia 2 warstw wełny (25 + 5cm), płyty KG, szpachlowanie (bez malowania) jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 04.12.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 KonradRak a czy ta ekipa do ocieplania jest z polecenia? Byłabym też zainteresowana. Myślę, że to jest dobra cena, może z malowaniem byłoby 35zł. >ana_a Witaj, ta ekipa to znajomy który dorabia tak sobie z jeszcze jednym człowiekiem. U mnie zrobili tylko 1 warstwę wełny między krokwie. Dopiero jak położą drugą+płyty to będę mógł ich na 100% polecić (a będzie to dopiero koło maja 2010r). Jak rozliczałem się za wełnę to marudzili, że przy dużych skosach będą brali 35zł za m2 bo musieli robić leżąc. Za malowanie bierze 8 zł. Jeśli jesteś zainteresowana to prześlę tel na prv. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banan76 05.12.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam. Czy ktos z gupy radomskiej budował dom z pustaków styropianowych typu Thermodom i mógłby polecić ekipę do wybudowania domu z tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.12.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Czy moglibyście podesłać mi namiary na jakieś sprawdzone ekipy murarskie.. Zapytam sąsiada - miał siwetna ekipę - porządna - od 7 rano zaczynali i ponoc cenowo byli okpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.12.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Chyba się muszę przedstawić najpierw bo jestem tu pierwszy raz chociaż rodowitą Radomianką jestem;). Zatem Witam Wszystkich! Chciałam zapytać ekipę do ocieplenie poddasza + karton gipsy. Chciałam ładnie poprosić Was o namiary do jakiejś fajnej ekipy;). I jeszcze szukam dobrego glazurnika! Widziałam, że wcześniej ktoś pytał o strop ze Specbetu - ja jestem zadowolona (tylko jeden pustak się rozpadł. Styro-betonowy (podobno lżejszy od beto-keramzytu i cieplejszy...). Był rozkładany we wrześniu zatem jeszcze trudno powiedzieć jak się "sprawuje". Pozdrawiam Grupę Radomską! Glazurnik - dobry tylko troche marudny - ale taka złota raczka Grzegorz 604347055 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.12.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Czy moglibyście podesłać mi namiary na jakieś sprawdzone ekipy murarskie.. Zapytam sąsiada - miał siwetna ekipę - porządna - od 7 rano zaczynali i ponoc cenowo byli okpzdr P.Andrzej 509547774 - godni polecenia murarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts