Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy. Na razie zamontowaliśmy holopak który oświetla ulicę ilekroć ktoś zbliży się do naszego płotu. Myślimy o kamerze. Ostrzegałam też sąsiadów, nie po to, aby siać panikę, ale myślę, że powinnismy bardziej zwracać uwagę na to kto wjeżdża w naszą jakby by nie było uliczkę. I się nawzajem doglądąć. Już trochę ochłonęłam. Przykro tylko, że żyjemy w takich czasach, że człowiek budując dom część wysiłku poświęca temu, aby nikt mu nic z tego domu nie ukradł. A tak jeszcze w temacie ciekawa jestem waszej opinii na temat rolet zewnętrznych. My nie zamontowaliśmy, uznając, że dobry alarm wystarczy, a nie chciałam z domu robić fortecy. Jeden z sąsiadów obok ma, ale tylko w oknach na parterze i zaciąga je każdego wieczora. Może jednak powinnam zmienić zdanie?

Masz rację. U nas to poprostu ojcowizna była a i uciec chcieliśmy z miasta.

Gdyby nie takie warunki pewnie nie podjelibysmy wogóle tematu budowy.

Podmiejskie osiedla wogóle nas nie interesowały.

Nasze okolice są dość modne od kilku lat. Ludzi i domów przybywa. Ceny działek w Jedlni są prawie jak w Radomiu. Ze względu na mikroklimat i spokojny dojazd przez Kozienice, ciagną tu też emeryci z Warszawy.

Nie mam nic przeciwko. Infrastruktura się poprawia, jest coraz ładniej.

A i to moje rodzinne strony, z sentymentem jeżdżę, i zawsze ciepło wspominam...

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy. Na razie zamontowaliśmy holopak który oświetla ulicę ilekroć ktoś zbliży się do naszego płotu. Myślimy o kamerze. Ostrzegałam też sąsiadów, nie po to, aby siać panikę, ale myślę, że powinnismy bardziej zwracać uwagę na to kto wjeżdża w naszą jakby by nie było uliczkę. A tak jeszcze w temacie ciekawa jestem waszej opinii na temat rolet zewnętrznych. Jeden z sąsiadów obok ma, ale tylko w oknach na parterze i zaciąga je każdego wieczora.

Rolety zewnetrzne maja wady i zalety, kazdy musi prześleć indywidualne ich zastosowanie u siebie.Napewno utrudniaja obserwacje tego co masz w domu,a wieczorkiem widac to jak na dłoni.Rolety zapobiegaja temu.Złodziej nie pewności co do opłacalności "skoku",nie wie gdzie ma iść i szukać.Widząc np telewizor 42" dobrej klasy wiszacy na ścianie z gory wie gdzie ma iść i ile zarobi+ile czasu mu to zajmie,przy okazji moze cos zauwazy to tez gwizdnie.Jezeli macie ulice zamknieta to dobrym rozwiązaniem jest kamera-zawsze jakaś szansa na posiadanie dowodu(nr. rej.,twarz osoby-moze bedzie znana juz policji)Problemem jest tylko nagrywanie ciągłe wszystkiego min 2tyg i pilnowanie calego procesu.

Masz rację. U nas to poprostu ojcowizna była a i uciec chcieliśmy z miasta.

Gdyby nie takie warunki pewnie nie podjelibysmy wogóle tematu budowy.

Podmiejskie osiedla wogóle nas nie interesowały.

Nasze okolice są dość modne od kilku lat. Ludzi i domów przybywa. Ceny działek w Jedlni są prawie jak w Radomiu. Ze względu na mikroklimat i spokojny dojazd przez Kozienice, ciagną tu też emeryci z Warszawy.

Nie mam nic przeciwko. Infrastruktura się poprawia, jest coraz ładniej.

A i to moje rodzinne strony, z sentymentem jeżdżę, i zawsze ciepło wspominam...

Dlatego Pan McDonald tak dba o wizerunek restauracji u najmłodszych(place zabaw,przyjecia urodzinowe,zabawki)Wspomnienia z dzieciństwa nie pozwalaja przymować informacji póżniej,że to jedzenie jest super niezdrowe.Ile szkód w naszym organizmie powstaje,a do tego zarabia miliony dolarow na truciu ludzi.

Tak samo jest z miejsami zamieszkania w dzieciństwie lub spędzanymi wakacjami u np babci.Te miejsca zawsze beda wygladały dla nas atrakcyjniej niz dla innych.

• 2 weeks później...

Chyba się muszę przedstawić najpierw bo jestem tu pierwszy raz chociaż rodowitą Radomianką jestem;). Zatem Witam Wszystkich!

Chciałam zapytać ekipę do ocieplenie poddasza + karton gipsy. Chciałam ładnie poprosić Was o namiary do jakiejś fajnej ekipy;). I jeszcze szukam dobrego glazurnika!

Widziałam, że wcześniej ktoś pytał o strop ze Specbetu - ja jestem zadowolona (tylko jeden pustak się rozpadł;). Styro-betonowy (podobno lżejszy od beto-keramzytu i cieplejszy...). Był rozkładany we wrześniu zatem jeszcze trudno powiedzieć jak się "sprawuje".

Pozdrawiam Grupę Radomską!

Chyba się muszę przedstawić najpierw bo jestem tu pierwszy raz chociaż rodowitą Radomianką jestem;). Zatem Witam Wszystkich!

Chciałam zapytać ekipę do ocieplenie poddasza + karton gipsy. Chciałam ładnie poprosić Was o namiary do jakiejś fajnej ekipy;). I jeszcze szukam dobrego glazurnika!

Widziałam, że wcześniej ktoś pytał o strop ze Specbetu - ja jestem zadowolona (tylko jeden pustak się rozpadł;). Styro-betonowy (podobno lżejszy od beto-keramzytu i cieplejszy...). Był rozkładany we wrześniu zatem jeszcze trudno powiedzieć jak się "sprawuje".

A witamy, witamy nową forumowiczkę serdecznie.

:D

:oops:

Czy moglibyście podesłać mi namiary na jakieś sprawdzone ekipy murarskie..

>Gelo_26

Witam, z czystym sumieniem mogę polecić firmę "KOSONÓG". Kontakt znajdziesz w internecie. Budowali u mnie i u dwóch znajomych. Wszyscy jesteśmy zadowoleni. Tylko widziałem, że już zacząłeś budowę. Co z poprzednią ekipą ?

Przy okazji zapytam czy cena 30 zł za m2 ułożenia 2 warstw wełny (25 + 5cm), płyty KG, szpachlowanie (bez malowania) jest ok ?

KonradRak a czy ta ekipa do ocieplania jest z polecenia? Byłabym też zainteresowana. Myślę, że to jest dobra cena, może z malowaniem byłoby 35zł.

Pozdrawiam

Przy okazji zapytam czy cena 30 zł za m2 ułożenia 2 warstw wełny (25 + 5cm), płyty KG, szpachlowanie (bez malowania) jest ok ?

KonradRak a czy ta ekipa do ocieplania jest z polecenia? Byłabym też zainteresowana. Myślę, że to jest dobra cena, może z malowaniem byłoby 35zł.

>ana_a

Witaj, ta ekipa to znajomy który dorabia tak sobie z jeszcze jednym człowiekiem. U mnie zrobili tylko 1 warstwę wełny między krokwie. Dopiero jak położą drugą+płyty to będę mógł ich na 100% polecić (a będzie to dopiero koło maja 2010r). Jak rozliczałem się za wełnę to marudzili, że przy dużych skosach będą brali 35zł za m2 bo musieli robić leżąc. Za malowanie bierze 8 zł. Jeśli jesteś zainteresowana to prześlę tel na prv.

Pozdrawiam, Konrad

Glazurnik - dobry tylko troche marudny - ale taka złota raczka Grzegorz 604347055