mayland 08.01.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Po las i wodę to najbliżej do Siczek i tam też się przejadę Dzięki Wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi.Wszystko jeszcze przede mną ale Wam zazdroszczę ,że macie już swoje miejsce U nas drogie działki I nie ma prawie wcale ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 08.01.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Po las i wodę to najbliżej do Siczek i tam też się przejadę Dzięki Wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi.Wszystko jeszcze przede mną ale Wam zazdroszczę ,że macie już swoje miejsce możesz jeszcze okolice na dojeździe do Domaniowa od strony PRZYTYK, ZAKRZEW.ostatnio widziałam dość atrakcyjne cenowo działki okolice Oblasu,Przytyka.(woda i las w zasiegu wzroku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika3077 09.01.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Wszędzie się robi drogo niestety Rzeczywiście ofert niewiele znalazłam jedną dość ciekawą ale w Jedlni Letnisko Chyba się robię na stare lata aspołeczna bo ja to bym chciała tak na uboczu,żeby mi nikt w okna nie zaglądał W Domaniowie straszny tłok w lato chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.01.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Domaniów niekoniecznie jest zatłoczony. Wszyscy mysleli, że całe miasto tam będzie latem walić. A tu nie. Jest poprostu za daleko. Blizej są Borki i Siczki. No i w Siczkach coraz wiecej imprez latem nad zalewem się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek_9 09.01.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Witam serdecznie Ja z prośbą do Mayland Jeśli można prosiłabym o namiary na stolarza, zarówno do szaf, mebli kuchennych itp jak i zajmującego się schodami oraz podłogami. Ponadto proszę jeszcze o nr do glazurnika bo też wyczytałam że ma Pani sprawdzonego. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 12.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 no właśnie, jak w temacie. Czy ktoś zgłaszał ostatnio odbiór domu do nadzoru w Radomiu? Jak wyglądają formalności? Czy poza dziennikiem budowy, oświadczeniem kierbuda, kominiarzem, elektrykiem, geodetą i audytem (nie mamy gazu więc bez gazownika) trzeba coś jeszcze? I ile kosztuje ta przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.01.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Mi odbiór załatwiał kierbud. Nic mnie nie interesowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 12.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wszędzie się robi drogo niestety Rzeczywiście ofert niewiele znalazłam jedną dość ciekawą ale w Jedlni Letnisko Chyba się robię na stare lata aspołeczna bo ja to bym chciała tak na uboczu,żeby mi nikt w okna nie zaglądał W Domaniowie straszny tłok w lato chyba? W Domaniowie jest sporo ładnego miejsca jeszcze.Jezeli nie przeszkadza Wam odległość do miasta to polecam.Dojazd jest szybki,napewno 1/2 czasu dojazdu do siczek oczywiście po przekroczeniu ronda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 TiA nie przesadzaj Poza szczytami jadę 7 minut do domu od ronda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 13.01.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 no właśnie, jak w temacie. Czy ktoś zgłaszał ostatnio odbiór domu do nadzoru w Radomiu? Jak wyglądają formalności? Czy poza dziennikiem budowy, oświadczeniem kierbuda, kominiarzem, elektrykiem, geodetą i audytem (nie mamy gazu więc bez gazownika) trzeba coś jeszcze? I ile kosztuje ta przyjemność? Witaj Z tego co pamiętam to musiałem jeszcze mieć potwierdzenie wykonania przyłacza z energetyki i wodociągów poza tym wszystkie wymienione przez Ciebie dok. Generalnie samo złożenie załatwial kier budowy Na całe szczeście mam to za sobą A co myślicie o świadectwie energetycznym, bo dla mnie to pieniędze wyrzucone w błoto, kolejny bzdurny papierek za wystawienie którego trzeba zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika3077 13.01.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 T i A zajrzałam do Waszego dziennika i rzeczywiście działeczka miodzio U nas główny problem ze szkołą.Dzieciak ma jeszcze długą szkolną karierę przed sobą więc trzeba o tym myśleć.Jak jest w Twoich okolicach w tym temacie? Siczki i Jedlnię znam od dziecka,mam tam rodzinę więc może ze względu na sentyment mnie tam tak ciągnie.Zresztą poczytałam ostatnio o Jedlni(a dawno tam nie byłam) i to się metropolia zrobiła Wszystko pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 13.01.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Cieżko bedzie pogodzić szkołę dla dzieci z prywatnością miejsca zamieszkania.My to juz przerabialiśmy.Jak to mówią"albo rybki,albo akwarium" Musicie znależść jakiś kompromis.Czyli odległość do szkoły,prywatność i najwazniejsze do dojazd w zime i w porze deszczowej do działki. Okolice Siczek to jak dla mnie pomyłka pod wzgledem dojazdu.Kilka razy jedziłem w tamtym kierunku o różnych porach dnia i za każdym razem szlak mnie trafiał bo zawsze utkwiłem za "pędzącym fiatem 125p" i szybciej bym dojechał z Domaniowa niż z Siczek.Jest tam sporo ładnego miejsca,ale nie chciałbym spędzać czasu w samochodzie z podwyższonym ciśnieniem krwi Dziś wkleje nowe zdjecia do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 13.01.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 NIEWIELKI, a co to jest potwierdzenie wykonania przyłączy, czy umowa z wodociagami i energetyką na dostarczanie mediów nie wystarczy? potrzebny osobny dokument? jasny gwint, czemu ja nie pomyślałam, aby obarczyc tym wszystkim kierbuda, tylko jak zwykle sama, sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mi dojazdy nie przeszkadzają. Droga też urozmajcona, nie nudze się I nie fiaty 124p jeżdżą do Jedlni a Corsy, Punciaki i Yariski Jak widzę na drodze to odrazu wiem, ze skręci na Jedlnię Ale to samo jest od strony Kozienic na Pionki. Emeryci z Wawy posprzedawali drogo mieszkania w Wawie, kasę dali dzieciom i jeszcze starczyło im na auto i mieszkanie w Pionkach. A tam teraz mają super mikroklimat bo wokół las sosnowy i to całkiem wygodne miasto dla emerytów. No i dojazd do Wawy przez Kozienice a nie siódemką an którą boją się wjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 13.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja to nerwus jestem i ten dojazd z tymi emerytami+te wysepki uniemożliwiajace wyprzedzanie by mnie wykończyły nerwowo.Czas stracony na dojazdy ok 25min x2 dziennie mozna by sporzytkować z dzieciakami bo przecież czasu prywatnego mamy coraz mniej Duzo osob pracuje teraz do 17-18.00 plus te dojazdy.Trzymanie dzieciaków do 22.00 to pomyłka,ale każdy chce spedzić trochę czasu z rodziną.Ja jestem zdania zapłacic wiecej,ale dojazd musi być szybki i z dwóch stron awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.01.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 TiA jakie trzymanie dzieci do 22? Nie wiem o co chodzi. Moja córka wraca sama do domu. Przystanek busa mam przy działce bezpośrednio. Chyba wyolbrzymiasz troche. Ja nie czuje wielkiej straty czasu zwiazanej z dojazdami. Teraz zrobią to rondo to wjazd w miasto będzie łatwiejszy i wygodniejszy. Poza tym, mozna ominąć zakorkowane rondo jadąc boczna drogą Mnie np. przeraża dojazd siódemką choć nie jestem złym kierowcą czy też kierowniczką A teraz trochę osobistych wycieczek Dla mnie własnie ta strona miasta i ta okolica jest najciekawsza. I chyba nie tylko dla mnie bo w tę własnie stronę rozwija się miasto. Tu powstaje najwięcej domów i przedmieścia coraz bardziej się rozrastają. Dom to inwestycja bardzo często na całe życie. Cóż znaczy 2-a nawet 5 lat niedogodnych dojazdów skoro resztę życia spędzę tam, gdzie czuję że jest moje miejsce. Drogę juz zaczęli robić a i w planach jest jej poszerzenie dalej bo warunki do tego są. Strefa wyłaczona spod zabudowy od dawna juz obowiazuje wzdłóż drogi. Siczki to nie tylko zalew i las. Tu również zrobił sie ośrodek imprezowy. Ośrodki wypoczynkowe dbają o otoczenie, organizują imprezy. Niby wieś a imprez wiecej niż w mieście. I nie chodzi mi tylko i rockowe imprezy z fajerwerkami. Przy tak dużym terenie to nie wpływa na zakłócenie spokoju mieszkańców. Zalew powoduje, ze wszystkie te ośrodki które są wokół zawsze maja coś ciekawego do zaoferowania. Czas tu naprawdę płynie wolniej Zawsze ktoś spaceruje, odpoczywa a to udziela sie innym Właśnie ten klimat mi się tam tak podoba. To poczucie luzu i wiecznych wakacji I nie zamieniłabym tego mojego domku na kurzej łapce na wille z basenem w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 14.01.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 NIEWIELKI, a co to jest potwierdzenie wykonania przyłączy, czy umowa z wodociagami i energetyką na dostarczanie mediów nie wystarczy? potrzebny osobny dokument? jasny gwint, czemu ja nie pomyślałam, aby obarczyc tym wszystkim kierbuda, tylko jak zwykle sama, sama Żeby Cie nie wprowadzić w błąd dodam że moja działka wcześniej nie była uzbrojona (media były w ulicy nie na działce) Sam zdziwiony dzwoniłem na wjadową do tych od odbioru pani powiedziała że potrzebne są potwierdzenia wykonania przyłacza nie umowa na dostarczanie mediów. Zadzwoń zresztą sama, choć nie sądze że od lipca sie przepisy zmieniły. Dla pociechy te potwierdzenia w wodociągach od reki a w zeorku klika dni. A nie jestem pewien czy takie rzeczy kier bud może załatwić wydaje mi się że tylko właściciel działki. Daj znać czego sie dowiedziałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 14.01.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 My też zastanawialiśmy się długo nad działką i odległością tejże działki od miasta szkoły itp. Aż w końcu zwyciężyła cisza, spokój czyli 20km od Radomia, najbliższa szkoła 10km ale co tam sam dojeżdżałem do szkoły i miło pamiętam te czasy Wiec jak dzieciaczki sobie dojeżdżają do szkoły gimbusem niech się uczą samodzielności od małego Zgadzam się z mayland, dom to inwestycja praktycznie na całe życie więc te kilka lat niedogodności to pikuś w porównaniu z tym co nam dają uroki mieszkania w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika3077 14.01.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A teraz przemyślmy najczarniejszy z czarnych scenariuszy Otóż wysiadły nam wszystkie samochody jakie posiadamy Co tu robić?????Z takiej na przykład Jedlni czy z Siczek mamy autobus linii J,mamy busy,mamy nawet pociąg Więc uziemieni nie jesteśmy.A poza tym po tak stresującym dniu smyk do lasu i nad wodę(brudna to brudna włazić nie musimy ale zawsze woda) Mayland a Ty to bardziej Siczki czy Jedlnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Ani to ani to Ja mieszkam przy.... źródełku Mamy też stadion gminny na wsi, leśniczówke i stacje benzynową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts