Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja wymieniam halogeny w domu na ledy. Nie tylko z uwagi na mniejszy pobór prądu ale przede wszystkim na fakt, że się nie nagrzewają.

Jesienią płaciłamza żarówkę gu10 80diodową szerokokątną 26zł. Teraz juz 16zł. Idą w dół i to bardzo szybko. Warto poczekać jeszcze kilka miesiecy bo myśle, ze dalej będą taniały.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To dobre wiadomości o Ledach :wink: :wink: Zanim ja się będę wprowadzać może będą już w bardziej przystępnej cenie :lol: :lol: Co do mojej wizji życia bez prądu to po prostu nadal śledzę postępy w usuwaniu awarii prądu np.w małopolsce i na śląsku ale postępów nie widać.Szczęśliwi ci którzy w swoich starych drewniaczkach mają jeszcze kuchnie węglowe :lol: :lol: Nad agregatem można się poważnie zastanowić.Miało być globalne ocieplenie a tu proszę........zima jak zwykle zaskakuje :wink: I to w zimę.Skandal prawdziwy :wink:

To dobre wiadomości o Ledach :wink: :wink: Zanim ja się będę wprowadzać może będą już w bardziej przystępnej cenie :lol: :lol:Nad agregatem można się poważnie zastanowić.

Jak Sobie zamontujesz w całym domku oświetlenie typu LED to nie potrzebny Ci bedzie agregat :wink:

Tylko ze dwa dynama i rower :D Bedzie tanio,zdrowo i super ekologicznie :D

• 2 weeks później...
Dzięki wszystkim za informacje jak obecnie najtańszą ofertę mam z ul Łukasika na profilach KBE a druga pod względem atrakcyjności to PlastSystem z Czachowskiego za okna z pakietem trzyszybowym profil 6komorowy Veka Alphaline zaproponowali tyle co większość za standard ( 5 komorowe szuba U 1.0 )

Ja przy wyborze okien patrzyłam zeby profil ramy okna byl profilem zamknietym - o takim (wg mnie sa sztywniejsze wtedy- ale to moze zboczenie zawodowe :) )

http://lh5.ggpht.com/_tY-tUr2ksPE/S2fU9XEMmtI/AAAAAAAAAmU/p0FeG3OqaRk/okno.JPG

zeby okna byly barwione w masie a nie oklejane tylko