wronkitrzy 15.03.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witajcie, przymierzamy się wreszcie do pozbycia się błotka sprzed drzwi, czyli kostkę będziemy kłaść. Podpowiedzcie proszę na co zwrócić uwagę, żeby było dobrze, bo u nas glina jest straszna. Trochę boję się, że sama podsypka nie wystarczy. Sąsiad, który jest moim guru budowlanym zrobił na klincu, i prawie się przekonałam, tyle, że to trochę drogie jest. No i gdzie kupić kostkę ładną i w miarę tanią, a przede wszystkim niezłej jakości? Myślałam o brukbecie, lub czymś podobnym, jadar wszyscy odradzają. I lepiej samemu kupować, czy zdać się na wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.03.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 A czemu Jadar odradzają? Pierwsze słyszę Jadar wprowadził nowe wzory, te z posypką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.03.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No właśnie co jest nie tak z Jadarem?Wg mnie mają najlepszy sprzęt i w dodatku Techmatik robi im teraz wszystkie maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.03.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Techmatik to robi maszyny prawie wszystkim którzy robią kostkę Zresztą Techmatik to Jadar przecież Najpierw mieli swoje fabryki kostki w Polsce. Potem je sprzedali za dobre pieniadze jak branża rozkwitała a teraz ci co kupili biorą od nich maszyny i części zamienne Przemysleli to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 15.03.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No przemyśleli ale początki to nie za ciekawe mieli Ale kostkę to jedną z najlepszych mają, tak zawsze słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 16.03.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witajcie, przymierzamy się wreszcie do pozbycia się błotka sprzed drzwi, czyli kostkę będziemy kłaść. Podpowiedzcie proszę na co zwrócić uwagę, żeby było dobrze, bo u nas glina jest straszna. Trochę boję się, że sama podsypka nie wystarczy. Sąsiad, który jest moim guru budowlanym zrobił na klincu, i prawie się przekonałam, tyle, że to trochę drogie jest. No i gdzie kupić kostkę ładną i w miarę tanią, a przede wszystkim niezłej jakości? Myślałam o brukbecie, lub czymś podobnym, jadar wszyscy odradzają. I lepiej samemu kupować, czy zdać się na wykonawcę? Witojcie Mnie właśnie w sobotę przywieźli nostalit z Jadaru jak tylko mrozy puszczą to wybieram 30 cm ziemi i sypię mielony gruz betonowy (ok 20-25 zł za tonę) na to dobiero piach z cementem oczywiście wszystko zawibrowane zagęszczarką. W razie potrzeby służę namiarem do dotawcy kostki (info na pw.) ceny jak dla mnie rewelacyjne. A mam zamiar oczywiście sam to układać, no może z wujem budowlańcem, pozdrawiam MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.03.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Niewielki skad masz taki mielony gruz betonowy? Chętnie kupiłabym kilka ton na utwardzenie drogi. Mogę prosić o namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pms 16.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jeśli macie jakąś godną polecenia ekipę tynkarzy (tynki cementowo-wapienne) i wylewkarzy - oczywiście maszynowych bo czas nagli to proszę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 16.03.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Tak nam powiedziała pani projektant, ale może rzeczywiście niepotrzebnie się sugerowaliśmy. Z Jadaru podoba mi się arco właśnie z posypką. Uprzejmie poproszę o namiar na punkt sprzedaży. Chętnie też poproszę o info w sprawie mielonego gruzu. Podobnie jak Mayland myślę o utwardzeniu drogi przed bramą, ale jeszcze nie na stałe, bo podejrzewam, że w ciągu dwóch lat będą drogę przekopywać jeszcze doprowadzając instalacje i media do kolejnych działek, sąsiedzi dalej chcą się budować, więc ciężkie wozy będą tędy jeździć. Tak czy inaczej muszę utwardzić, bo inaczej utoniemy w glinie na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.03.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Skład kostki brukowejLeszek Falkiewicz 501723626 Handluje nie tylko Jadarem. Ma też tańsze kostki. Sprzedaje materiał ale ma też ekipy do układania. Układa z materiałem lub bez. Oczywiście wszystko na Fa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 16.03.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Gruz mam obiecany od znajonego okazyjnie (część już mam ale to będzie mało). Próbujcie zadzwonić pod 602 529 275 to gość który kruszył gruz na żółkiewskiego okolice wiaduktu pkp (kiedyś do niego dzwoniłem mam nadzieję że tel ma aktualny) Na początku myślałem też o klińcu ale chcieli 50 zł za tonę trochę drogo. Co do kostki to ta z posypką wychodzi prawie w cenie granitu w maneksie mają granit 4/6 cm 500 zł za tonę to wychodzi jakieś 60 zł za metr tylko za ułożenie biorą drogo ok 80 zł z metra. Ale na allegro granit można pewnie namierzyć taniej. Do wyrównania dróg lepszy byłby pewnie destrukt asfaltowy tylko to towar mocno deficytowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.03.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam ponownie grupę radomską.Czy możecie mi udzielić informacji ile płaciliście za adaptację projektu???Możecie polecić jakiegoś niezbyt drogiego architekta z Radomia lub okolic?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 16.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 a nostalit zwykły czyli bez posypki w dobrej jakości to w jakiej cenie? i ile za robociznę teraz w Radomiu biorą? pierwszy pan, którego pytaliśmy powiedział 20 zł., ale na klincu nie zrobi, tylko tradycyjnie. To dobrze, czy niekoniecznie? I czy lepiej umawiać się na całość, czyli z materiałem, czy samemu kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 16.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam ponownie grupę radomską. Czy możecie mi udzielić informacji ile płaciliście za adaptację projektu??? Możecie polecić jakiegoś niezbyt drogiego architekta z Radomia lub okolic? Pozdrawiam adaptacji nie musi wykonywac architekt jak robilam u Aneta i Tomasz Balinscy - 609841002 - w 2006 za proj indywidualny zapl ok 4000 - teraz nie wiem jakie maja ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.03.2010 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 mhk dzięki wielkie za odzew - pierwszy i jedyny jak do tej pory ... hehe Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 17.03.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 hey a macie moze jakis konkretny namiar na kruszywo takie zeby wsypac w miejsce oczyszczalni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Moja adaptacja kosztowała 1500zł u znanego radomskiego architekta Pana Psyka. Ale to chyba drogo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 nakoto mi przywoził facet z Pionek. Zresztą brałam od niego piach, żwir i wszystkie tego typu materiały na budowę.Pan Stój 603124528 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 17.03.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a nostalit zwykły czyli bez posypki w dobrej jakości to w jakiej cenie? i ile za robociznę teraz w Radomiu biorą? pierwszy pan, którego pytaliśmy powiedział 20 zł., ale na klincu nie zrobi, tylko tradycyjnie. To dobrze, czy niekoniecznie? I czy lepiej umawiać się na całość, czyli z materiałem, czy samemu kupować? Ja kupowałem kostkę z 10% upustem od cen netto a układam przy wsparciu wuja. Podbudowę robię z gruzu ponieważ działkę mam trochę niżej dlatego wolę dołożyć parę złotych i sie do tego nie wracać, co nie znaczy że na samym piachu z cementem było by źle. Jezeli masz zamiar zlecać wykonanie kostki ekipie to pewnie że bierz też od nich materiał mają spore upusty, z resztą możesz sobie policzyć (10% od ceny netto) 20 zł z metra za robotę wydaje mi się dobra ceną nawet bardzo dobrą pozdrawiam MW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 mayland dzięki za informację. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts