Agatka77 04.11.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Chcemy położyć na karton-gipsy tapetę z włókna szklanego. Trochę informacji już na forum znalazłam, mam tylko pytanie do osób, które u siebie kładły taką tapetę - jakich producentów polecacie? Nie mieliśmy do tej pory zupełnie styczności z takimi tapetami,nikt ze znajomych nie ma, więc jakby ktoś jakieś ciekawe spostrzeżenia miał w związku z użytkowaniem takiej tapety to również chętnie poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 04.11.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 kilka krotnie kladlem taka tapete, ale nigdy nie interesowalo mnie kto jest producentem. zwracalem uwage na wzor ktory jest na tapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 04.11.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Czyli co, w przypadku takich tapet nie ma znaczenia firma? Bo jak wybieraliśmy płyty KG czy kleje do glazury na przykład, to zawsze różnych producentów nam polecano i trzeba było wybrać.Myślałam, że w przypadku tapet też tak jest, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Mnie też interesuje ten temat. Zamierzam przykleić gładką tapetę w celu wzmocnienia płyt g-k. W Castoramie widziałam taką, jak cieniutki opłatek; sztywna, łatwo się załamuje /4zł z groszami za mkw/. Czy taka może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 04.11.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Mnie też interesuje ten temat. Zamierzam przykleić gładką tapetę w celu wzmocnienia płyt g-k. W Castoramie widziałam taką, jak cieniutki opłatek; sztywna, łatwo się załamuje /4zł z groszami za mkw/. Czy taka może być? pewnie widzialas "fliz" to nadaje sie pod szpachlowanie tapety maja naniesiony wzor a to jodelka a to krateczka lub cokolwiek innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.11.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 tak, wiem, że to fliz malarski Myślałam, że to rodzaj tapety z włókna szklanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchrem 04.11.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 To jest rodzaj tapety do malowania, nie do szpachlowania. Ogólnie nie zwracam uwagi na producenta a na jakość danej tapety. Tapeta nie może mieć żadnych strzępów po bokach. Dorze jak nie ma prześwitów(dziurek na wylot) bo farba lepiej kryje. Tapeta pokryta farbą lateksową pozwala ukryć pękanie sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 26.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 z tego co słyszałem od sprzedawcy, to ważne aby po położeniu to tą tapetę od razu malować, ma jakieś szkodliwe elementy które się uwalniają po jakimś czasie. Natomiast pytanie przy okazji - czy kładąc taką tapetę na k-g można sobie pozwolić na zaoszczędzeniu na wykonawcy k-g i samemu przymocować k-g do istniejącego stelażu ? (czytaj : bez praktyki - zapewne łączenia k-g nie uda mi się zaszpachlować tak idealnie jak profesjonaliście. czy potem to będzie widać lub mimo ułożenia tapety mogą pękać? stelaż zrobiony przez ekipę z praktyką. pokrycie zostawiłem na później. - brak weny co do wyboru typu sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts