GrzegorzS 09.01.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Zapomniałem dodać, że mam podasze użytkowe a wylewki będą tylko na parterze - może wystarczyłoby zamknąć poddasze na czas schnięcia wylewek? I oczywiście w tym czasie je wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.01.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Mozesz ocieplic i dac folie paroizolacyjna ale wylewki bedziesz musial wykonywac przy bardzo dobrych warunkacjh pogodowych sprzyjajacych szybkiemu odprowadzeniu wilgoci zwiazanej z technologia prac mokrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 a czy jest sens ocieplać poddasze przed tynkami wewnętrznymi? wnioskuję, że nie masz jeszcze tynków bo "grzebiesz przy elektryce" - z tynków też jest sporo wilgoci, a szkoda żeby dodatkowo zawilgacała wełnę w poddaszu Tynki mam zrobione w sierpniu - kompletne, ociepliłem, bo palę w kominku i nie grzeję caaałej okolicy, no i przyjemniej tak "grzebać w elektryce", stąd uważam, że jest sens ocieplić ale po tynkach wewnętrznych i to min. 4-6 tygodni latem. To grzebanie to głównie łączenie na szybkozłączkach, podłączanie kontaktów, przeciąganie skrętek przez położone wcześniej peszle z pilotem, przewody TV-Sat, kino domowe, alarm itd. itp. Czasem trzeba cuś podkuć, szasem gipsem przyłapać, ALE ŻADNYCH tynków. Mam w sumie ponad 2 km łącznie wszystkich przewodów i trochę dłubania jest. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts