jadi 04.11.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, Przed rozpoczęciem budowy domu dostałem warunki zaopatrzenia w wodę z MPWiK, w których zostałem poinformowany, że zaopatrzenie mojej inwestycji w wodę będzie możliwe po zaprojektowaniu, wybudowaniu i przekazaniu do eksploatacji przewodu wodociągowego w pobliskiej ulicy i spółka przewiduje budowę ww. przewodu w najbliższych latach. W warunkach zabudowy (myślę, że przez niedopatrzenie urzędnika) pojawiło się, że moją inwestycję należy podłączyć do istniejącej lub projektowanej sieci wodociągu (pomimo, że w planie zagospodarowania chciałem mieć studnię). I byłoby wszystko świetnie gdyby nie to, że ta pobliska ulica jest zbyt wąska i "nie spełnia norm" więc MPWiK czeka aż gmina ją poszerzy. Gmina twierdzi, że właściciele działek musieliby zrzec się pasa swoich działek na rzecz poszerzenia drogi (czego nie chcą) więc jest bezradna. Na domiar złego woda ze studni (wierconych na różne głębokości) właściwie nie nadaje się do uzdatnienia .... Czy jest możliwość wybudowania wodociągu w niespełniającej norm drodze? Czy mogę domagać się od gminy podłączenia do sieci wodociągowej skoro wydali takie pozwolenie na budowę? Będę wdzięczny za rady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts