Józefina 24.11.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Widzę, że wątek kwitnie. Tak, ja też raczej rozważam opcję, że jeśli firma się nie zbierze i podłogi nie poprawi, to zrobimy ją i do sądu pójdziemy po pieniądze tylko. Nie zamierzam mieszkać w syfie dłużej niż to konieczne, na gierki i przepychanki nie mam czasu ani ochoty.Irytuje mnie fakt, że czyjeś partactwo będzie mnie kosztowało pieniądze, bo niestety, my nie zawiniliśmy, a nas to też po kieszeni walnie na pewno w ogólnym rozrachunku. Na co na pewno znajdę czas, to na robienie im antyreklamy w necie, póki mi sił wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 24.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 W sieci wystarczy utworzyć prostą stronę internetową tak aby wyszukiwarki reagowały na nazwę firmy i zamieścić te zdjęcia z pięknie wykonaną robotą. Firma szybko się odnajdzie na stronie internetowej i myślę, że swoim interesie zareaguje natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ... Na co na pewno znajdę czas, to na robienie im antyreklamy w necie, póki mi sił wystarczy. jesli nie udowodnisz im winy /a będziesz sie tylko odgrazac i jednostronnie " naświetlać" temat/ oni Ci koło pióra mogą zrobić ... skuteczniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józefina 24.11.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 o brzoza, dawno Cię nie było o jakiej winie piszesz? kaszana na podłodze jest? no jest, a jeśli widzisz inną stronę (skoro ja tak jednostronnie sprawy widzę), z której będzie wyglądać lepiej, to zlituj się, daj cynk, bo mnie na mdłości bierze jak oczy ku podłodze nieopatrznie zwrócę a co mi grozi? oświeć mnie? andix, strony, przynajmniej na razie, robić nie będę chyba nie, bo ciągle liczę, że Omniwood zareguje na prawnika i się po sądach ciągać nie będziemy, a wątek będzie miał pozytywne zakończenie a jeśli się rozkręci jatka, to pomyślę, póki co żądza zemsty mała, optymizm i marzenia o podłodze wielkie, a czasu brak na gierki, nawet swój wątek musiałam opuścić na trochę ale forumowicze podbijali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek.1 07.06.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 dawno nie widzialem tak spapranej roboty przykre jest to ze takie gnoje jak ten co pisze ze slepy w karty nie gra sa na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 31.07.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Cos słychać w tej sprawie? Omniwood nadal idzie w zaparte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.08.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Byłaś u rzecznika praw konsumenta???jesli nie- warto. Ja walczyłam ze słynną firmą "gerda" kupiłam u nich antywłamaniowe drzwi z witrazem- wtedy była nowosć i były cholernie drogie, po miesiącu na drzwiach miałam burchle...nie będę opisywała całej sprawy- ale pwoiem tak...dzwoniłam nawet do prezesa tej niby szacownej firmy...i dupa, nic.Genaralnie dla mnie stroną był sprzedawca a on...pominę. Wiedziałam że wszystko trzeba mieć na psimie więc słalam do niego albo zawoziłam pisma- w/g prawa co chce jaki ma termin itp.On nie odpowiadał.Do czasu - wysmarowałam ostatnie pismo z żadaniem wymienienia drzwi(bez futryny) oraz zwrotu kasy za nie ( ot tak sobie) facet mial 14 dni aby cokolwiek odpisac,zrobić- nie zrobił w zwiazku z czym prawnie uznał moje ządania.\Poszłam do rzecznika zleciłam im te sprawe - efekt? natentychmiast sie odezwał, drzwi miałam wymienione i zwrócił mi jak pamietam czesc kosztó w1500zł ( drzwi kosztowały coś koło 4 tys)pomijajac w ciagu lat drzwi miałam wymienione 3 razy.Dopiero te oststnie sa oki- burchli brak.Dla ciebie strona jest firma koszalińska a nie jakas niemiecka( to koszalin z niemcami niech sie zre) tobie maja albo poprawic albo zwrócić kasę.Pisz wsio na papierze no i udaj sie ze sprawa do rzecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 21.11.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 (edytowane) Józefina moim zdaniem dla dużej firmy kładzacej parkiety przegranie sprawy nie jest ciosem po którym nie podniosą się, i mogą zaryzykować przegraną. Najgorsze co moze ich spotkać to utrata klientów. Dlatego więc jak napisał ADIX , załóż jakąś prostą stronę internetową i wklej po prostu zdjęcia z ich pracą. Prawda stoi po twojej stronie i to nie ty powinnaś sie obawiać. A chyba jest to działanie które najbardziej moze zmotywować ich do działania. Czytając Ghosta podnosi mi się ciśnienie jak mozna w taki sposób rozumować. Czy jak oddam samochód do serwisu to do jego odbioru też mam brać rzeczoznawce czy praca została zrobiona poprawnie ? Czy nie podmienili mi części ? Czy nie uszkodzili w międzyczasie czegoś ? I jeśli zjechał juz z kanału to mam wczołgać sie pod samochód ( analogia do tego ze Józefina nie mogła sprawdzić jak praca została wykonana bo nie miałą możliwości- na parkiet nie mozna bylo wchodzić ). Czy jak "fachowiec" ZAUWAZY ZE INWESTOR NIE NA SIE NA RZECZY , MOZE ODEBRAĆ TO JAKO ZNAK ZE MOZNA GO OSZUKAĆ ? Rozumiem że do odebrania domu/mieszkania w stanie zero bierze sie fachowca. Ale niby mamy brac tez fachowca do sprawdzania czy : prawidłowo zostałą polozona gladz, sciany zostały prawiodlowo pomalowane,krany wanny prysznic został dobrze zainstalowany, czy sufit podwieszany nie spadniem na głowe, czy pralka nie bedzie przeciekać , czy szafki kuchenne sie nie rozlecą itp itd. Edytowane 21 Listopada 2010 przez mich83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 14.05.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Przepraszam bardzo, ale czy nikt Pani nie wytłumaczył, że tek jest bardzo miękkim drewnem i olej tu nic nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 21.05.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Można wiedzieć jak się ma sprawa? Czy doszło do rozprawy w sądzie i wyroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts