Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C03 MIODOWY MIESIĄC

Recommended Posts

Szanowni forumowicze!

Chcialbym wysondowac wsrod doswiadczonych inwestorow ile mogla by kosztowac robocizna za stan surowy mego planowanego domu ok 30 km od Warszawy. Dom parterowy wg proj. Muratora C03, niepodpiwniczony, powierzchnia netto ok 81m2, dach czterospadowy, jeden komin. Projekt zaadaptowano tez o mozliwosc wykorzystania poddasza poprzez podwyzszenie scian zewn. o scianke kolankowa + strop gestozebrowy Teriva ale na razie bez schodow oraz bez samego pokrycia blachodachowka. Do tego mala wiata

15-20 m2 przylegajaca do bryly domu. Sciany zewn. z jednowarstwowych zmienilismy na trojwarstwowe z Maxa + welna mineralna i elewacyjna cegla klinkierowa.

Wstepna oferta ekipy wynosi ok 32.000 zl w tym licza 1,50 zl za murowanie

1 szt cegly elewacyjnej – nie wiem czy jest taki zwyczaj osobnej kalkulacji murowania elewacji i czy cena 1,50 zl jest w miare OK?

Sledzac na forum wczesniejsze porownania kosztow robocizny mam wrazenie, ze za taka cene buduja sie domy o 50-100% wieksze. Jak myslicie szukac dalej czy ostro sie targowac? Moze ktos z was ma do polecenia solidna ekipe, ktora by byla konkurencyjna i zainteresowana budowa na wiosne 2004r? Z gory dziekuje za porady!!

Troll

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Witam wszystkich użytkowników w Nowym Roku 2004 i życzę wszelkiej pomyślności w prowadzonych inwestycjach, oraz zamierzonych planach na ten rok. Zwracam się z wielką prośbą o wszelkie porady związane z wybranym przez naszą rodzinę (ze skromnym budżetem) prtojektem C03 (miodowy miesiąc). Tzn. projekt wydaje się nam interesujący, ale pragniemy umocnić się w przekonaniu, że wybraliśmy projekt wart uwagi, ewentualnie na co powinniśmy zwrócić uwagę w momencie rozpoczęcia przygotowań do rozpoczęcia długotrwałej inwestycji. Pozdrawiamy Gabriela i Jacek.

• 2 months później...
WITAM właśnie przeczytałem Wasz post ponieważ kupiłem ten sam projekt i niebawem ruszam z jego realizacją (zrobiłem kilka zmian) dlatego szukam kogoś kto juz taki budował. będę wdzięczny jeśli zechcecie się ze mną podzielic doswiadczeniem. POZDRAWIAM i życzę powodzenia w budowie

Witamy. Dzięki za odpowiedź. Niestety z powodu małego odzewu na nasz post wstrzymaliśmy się z finalizacją zakupu projektu. Trochę obawialiśmy się kształtek styropianowych. Jeżeli możesz to podaj jakie zmiany wprowadziłeś (również ściany?). Będziemy bardzo wdzięczni, ponieważ C03 jest tym który jest dla nas "naj" i każda porada jest na wagę złota.

Pozdrawiamy

Gabi&Jac :D

• 4 months później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...

Witam

Mam pytanko czy ktoś już wybudował C03? Chciałabym poznać przybliżony koszt budowy, jaką technologię wykorzystaliście przy budowie. Trochę z mężem poczytaliśmy forum i wiem, że rubin23 oraz fiona1 byli w trakcie budowy C03. Prosiłabym również Was o odpowiedź jeśli to możliwe.

• 1 month później...