Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekran dotykowy - denerwuje was?

perm

Recommended Posts

a ja polecam cos z nokii, np N95 lub N96, (sam uzywam N95 8 GB) nie są to nowosci technologiczne ale daje rade, slider, dobry duży wyswietlacz, klawisze też są tam gdzie powinny byc, dobry aparat, sporo pamięci, symbian, wifi, itp itd. mialem troche do czynienia z dotykowymi ale jakos mi nie podchodzą, np ciezko sie pstryka smsa czy w ksiazce tel. podczas jazdy samochodem (wiem, nie powinno sie tak robić... obiecuje poprawe :roll: ) na dotykowego chyba zdecyduje sie za kilka lat jak juz klawiszowe calkowicie wyjdą z użycia...

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja polecam cos z nokii, np N95 lub N96, (sam uzywam N95 8 GB) nie są to nowosci technologiczne ale daje rade, slider, dobry duży wyswietlacz, klawisze też są tam gdzie powinny byc, dobry aparat, sporo pamięci, symbian, wifi, itp itd. mialem troche do czynienia z dotykowymi ale jakos mi nie podchodzą, np ciezko sie pstryka smsa czy w ksiazce tel. podczas jazdy samochodem (wiem, nie powinno sie tak robić... obiecuje poprawe :roll: ) na dotykowego chyba zdecyduje sie za kilka lat jak juz klawiszowe calkowicie wyjdą z użycia...

niezwiązane z tematem

ZEFIR!

4 lata zalogowany i 10 postów?

No fuj,fuj, a gdzie Ty byłeś-aś?

W więzieniu ? -:)

• 4 years później...

Mi ekran dotykowy bardzo leży. Mógłbym więc powiedzieć, że jest dla mnie zbawieniem bo od zwykłych klawiszy bolały mnie już palce. Nawet w moim laptopie mam już ekran dotykowy :D

--------------------------------------------------------------

Edytowane przez Redakcja

Też jakoś na początku nie mogłem się przyzwyczaić do dotykowego ekranu, bo jak ktoś miał całe życie telefon z klawiszami, to przesiadka nie jest łatwa. Najbardziej denerwuje mnie to, że smartfona trudno jest obsłużyć jedną ręką... odebrać to jeszcze, ale już żeby coś zrobić/napisać to trzeba koniecznie mieć dwie ręce wolne. Ale z drugie strony teraz zawsze mam dostęp do internetu. Także są plusy i minusy ;)

O nieeeeeeeeeeee.... Ja nigdy się nie przestawię na te dotykowe ekrany! Bardzo denerwuje mnie, kiedy nie mogę obsłużyć telefonu jedną ręką, a te dotykowe są takie wielkie, że ledwo telefon się w jednej ręce mieści... Mam nadzieję, że nie przestaną produkować normalnych telefonów z klawiszami, bo niedługo konczy mi się umowa i będę chciała dostać nowy aparat, a zupełnie nie wyobrażam sobie używania smartfona.

• 3 weeks później...
Nie rozumiem jak ktoś twierdzi że jest starej daty bo ma problem z dotykiem. Przecież obsługa dotyku jest o niebo prostsza niż klikanie klawiszami po zawiłych menu.
Jest prostsze jak telefon wyjmiesz i trzymasz przed nosem. Masz go w kieszeni. Dzwoni. Wyciągasz, z reguły z kłopotami no i przy okazji trafiasz palcem w miejsce oznaczone czerwoną słuchawką (zwykle). Koniec połączenia. Wku..ny dzwonisz ty. Dzwoni ktoś, odbierasz, gadasz, kończysz połączenie ale twój rozmówca zrobił to chwilę wcześniej i tuż pod twoim palcem pojawiła się ikonka ulubionej gry zamiast ikonki zakończenia rozmowy. Gra się uruchamia, minutę, dwie a ciebie trafia. Teraz już rozumiesz?