krk women 04.11.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam . Mam wnękę w lazience i lustro będzie szło na scianie po lewej stronie wneki a nastepnie cała środek wneki.Jak połaczyc ten kat 90 st lustra z lustrem żeby to estetycznie wyglądało. Proponują mi albo na zakładkę- i pomaziac te brzydka czesc lustra silikonem jakims srebrnym (czyli szarym ) albo normalnie na styk a wtedy pozostaje tez duza dziura która trzeba wypełnic silikonem albo jakas listwa co będzie bardzo widoczne i chyba nieładne . Jeśłi ktos ma takie polaczenie to pokazcie tez fotki -moze okaze sie ze cos mi sie spodoba Pozdrawiam wszystkich wykańczających się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 04.11.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Takie luzne pomysly: 1. daj te stykajace sie krawedzie do zmatowienia, i chyba dobrze byloby rowniez po obwodzie. 2 .pogadaj ze szklarzem, moze da rade przyciac tak, by krawedz byla skosna - moze 3. zakryj krawedzie styku i obwod (ew. tylko pionowe) listwami z kwasowki (?), takiej wypolerowanej na lustro; Cos w tym stylu, jak do wykanczania naroznikow glazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 04.11.2009 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dzięki m.k.k. Pomysł 1 i 3 bardzo ciekway chociaz listwa moze byc dosyc szeroka i troche sie obawiam tego polaczenia.Opcja 2 oczywiscie bylaby najlepsza ale fliziarze mowili mi ze lustra na skos nie bardzo sie da przyciac -ale fliziarze to nie szklarze wiec zapytac napewno nie zawadzi A moze jednak ma ktos tak zrobione lustra -chetnie zobacze rozne rozwiązania takiego polaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.11.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Lustra przyciąć na skos się nie da, ale na pewno da się je tak zeszlifować. Płytkarze sami tak robią to skąd to zdziwienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 05.11.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja dałem na styk. Krawędź lustra była delikatnie sfazowana, ale nie pod kątem 45 st. Tylko tyle żeby łapek nie pociąć. Styku niczym nie wypełniałem-szczelina jest minimalna i praktycznie nie rzuca sie w oczy. Problemem (jeżeli o estetyce mowa) będzie odpowiednie ustawienie płaszczyzn luster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtasns 05.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja dałem na styk. Krawędź lustra była delikatnie sfazowana, ale nie pod kątem 45 st. Tylko tyle żeby łapek nie pociąć. Styku niczym nie wypełniałem-szczelina jest minimalna i praktycznie nie rzuca sie w oczy. Problemem (jeżeli o estetyce mowa) będzie odpowiednie ustawienie płaszczyzn luster. To jedno z lepszych rozwiązań im precyzyjniej wykonane krawędzie tym mniejszy problem (estetyczny).Ja zwykle wykańczam silikonem . Wprawna ręka może zdziałać cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 05.11.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dzieki za podpowiedzi (przekaze fliziarzomi i zapytam czy tak dadza rade mi zrobic )bo ja niestety laik jestem i nie znam się na tym kompletnie-gdyby fliziarze nie pytali jak chce to myslałam ze to po prostu bedzie tak przycięte mery26 Wysłany: Czw, 5 Listopad 2009 08:46 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ja dałem na styk. Krawędź lustra była delikatnie sfazowana, ale nie pod kątem 45 st. Tylko tyle żeby łapek nie pociąć. Styku niczym nie wypełniałem-szczelina jest minimalna i praktycznie nie rzuca sie w oczy. Problemem (jeżeli o estetyce mowa) będzie odpowiednie ustawienie płaszczyzn luster. A czy masz może fotke? Chętnie zobaczylabym to rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts