akwe1978 04.11.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 witam, W nowo kupowanej szeregowce planuję wyciszenie ściany wspólnej z sąsiadami. Developer zaproponował prasowaną wełnę mineralną 5cm + siatka + klej. w internecie można jednak znaleźć informacje, że wełna mineralna sama w sobie nie ma właściwości izolujących akustycznie jedynie w połączeniu z płytą g-k lub blachą. czy rozwiązanie proponowane przez dewelopera się sprawdzi? chcę uniknąć gipsokartonu o ile to możliwe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 witam, W nowo kupowanej szeregowce planuję wyciszenie ściany wspólnej z sąsiadami. Developer zaproponował prasowaną wełnę mineralną 5cm + siatka + klej. w internecie można jednak znaleźć informacje, że wełna mineralna sama w sobie nie ma właściwości izolujących akustycznie jedynie w połączeniu z płytą g-k lub blachą. czy rozwiązanie proponowane przez dewelopera się sprawdzi? chcę uniknąć gipsokartonu o ile to możliwe ??? Nie wiem skąd te informacje, ale tak, czy owak z jednej strony wełny i tak będzie ściana, a z drugiej klej z siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts