matteo397 05.11.2009 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich. Mam mały problem, gdzyż nie wiem jak się za to wziąść.Mianowicie chcę zagospodarować strych o pow. 100m2, ale jako podłoga jest ordeka cyli deski, trociny, glina i jakaś cięka wylewka okoł 3 cm. Jakie jest naj lepsze rozwiązani aby zrobić dobrą podłoge na strychu i nie wpaść na parter!!!?? Proszę o radę i zgóry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 05.11.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Jeżeli to nie gnije, pleśnieje itp i może pozostać to przykryć całość płytą OSB (12 mm wystarczy). A na płytę OSB możesz położyć co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matteo397 05.11.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Strych jest zbudowany z dwóch części miej więcej po połowie z racji tego, że część domu była dobudowywana. Jedna część podłoża jest właśnie z gliny, słomy niskiej wylewki i całkowicie spróchniałych desek tak, że przebijam się na wylot samą ręką. Na tej części nie zauważyłem śladów pleśni. Druga część (ta nowsza) jest stabilna lecz zbudowana z tego samego. Zastanawiam się czy można by było tą nowszą część pozostawić i jedynie wyrównać wylewką a na drugiej części stworzyć nową konstrukcję nośną z legarów?? Nie wiem czy wybierać glinę czy ją zostawić?? Czy warto ocieplać podłogę skoro parter jest ocieplony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts