monjan 05.11.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ale jaki kolor noszą INWESTORZY??czyli my? takie coś znalazłam-przeklejam W ramach pierwszego artykułu z działu ciekawostek pozwolę sobie napisać o znaczeniu kolorów kasków na budowie. Pewnie nie tylko ja przechodząc koło budowy zastanawiałem się nad tym co oznaczają dane kolory, niestety w internecie czy w literaturze próżno było mi szukać informacji na ten temat. Rozpocząłem poszukiwania, rozmawiałem z kilkoma osobami z branży i oto czego się dowiedziałem: Kask żółty - noszą pracownicy fizyczni Kask biały - nosić będziesz Ty- przyszły inżynierze , oprócz Ciebie biały kask będzie mieć kierownik budowy, inspektor nadzoru oraz pozostali inżynierowie- łącznie z inżynierami środowiska. Kask niebieski - noszą pracujący na wysokościach, operatorzy maszyn, elektrycy, energetycy. Kask zielony - nosi pracownik BHP. Kask czarny - należy do architekta/inspektora nadzoru autorskiego. Kask pomarańczowy - należy do geodety. Kask czerwony - noszą goście i czasami praktykanci. Przedstawione tu kolory tyczą się standardowej budowy, w budownictwie drogowym mogą wystąpić nieznaczne różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 05.11.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 tyle teoria, a w praktyce...jeszcze nie widziałem czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 05.11.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ciekawe to rozróżnienie kolorów A w praktyce to..często nie nosi się żadnych kasków Napisałem post i od razu musiałem edytować A kto nosi kask czerwony z szybką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 05.11.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 "pomoże Ci Strażak SAM" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 05.11.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 to znaczy że ja -inwestor mam mieć czerowony(gość)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 05.11.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 to ja lecę do sklepu po żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 05.11.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 tyle teoria, a w praktyce...jeszcze nie widziałem czarnego. tu masz czarny http://www.allegro.pl/item784080372_kask_piwny_pirat_na_piwo_helm_na_impreze_tanio.html Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 05.11.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 tyle teoria, a w praktyce...jeszcze nie widziałem czarnego. tu masz czarny http://www.allegro.pl/item784080372_kask_piwny_pirat_na_piwo_helm_na_impreze_tanio.html Browar Nno tak, czegóż innego można by się było spodziewać od Forumowicza o tak dźwięcznym i miło brzmiącym nicku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 05.11.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 I to właśnie jest prawdziwy kask inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burfstfynek 05.11.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Praktyka jest taka, że inżynierowie, kierownicy, inspektorzy, dyrektorzy i każdy inny nadzór (najczęściej we marynarkach noszą kaski BIAŁE. Reszta jak popadnie, czyli we wszystkich innych kolorach. Czarnego w życiu nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.11.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Musi latem niepraktyczny... szara masa się gotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 05.11.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 no zgadza sie, ja mam biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 06.11.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Kurde no przytargałem żółty, ale widzę, że nie przystoi skoro sam sobie jestem silnikiem i sterem.... dostawie sobie ten zestaw z rurkami na wiechę albo początek pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts