Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pablitoo bardzo ładnie Ci ta opaska wychodzi. Kosteczka ładnie przycięta, dokładniej niż zrobili to fachowcy na podwórku u moich rodziców. Masz dużo zacięcia i cierpliwości i jeszcze takie coś co i ja mam :wink: Uważam, że wszystko co sama zrobię, będzie zrobione najlepiej a już na pewno dokładniej :wink: [/b]

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

justa* napisał:
  pablitoo napisał:

Witaj - i ... - tak trzymać - Oriony z podwójnym garażem górą :D

A teraz po wakacjach - proszę kilka fotek Twojego Oriona :wink:

No nie chciałam się narzucać........

.........ale skoro tak ładnie prosisz to ulegnę i wkleję już te zdjęcia :wink: :D

Justa* - przepiękny domek - nic dodać nic ująć - bardzo ładna elewacja :D - gratulacje - a teraz proszę coś z wnętrza :wink:

- ekhhh - jak ja Wam zazdroszczę tych łukowatych drzwi balkonowych na poddaszu nad wejściem do domu ...

pablitoo napisał:
  justa* napisał:

No nie chciałam się narzucać........

.........ale skoro tak ładnie prosisz to ulegnę i wkleję już te zdjęcia :wink: :D

No wiesz - jesteś pierwszą Orionowiczką jaką poznałem - no bo to Ty mnie znalazłaś - pamiętasz :wink:

No pewnie, że pamiętam. Poznałam Oriona na Twoim avatarze i nie mogłam się oprzeć, żeby nie zapytać, czy też do klanu przynależysz :wink:

justa* napisał:
Pablitoo bardzo ładnie Ci ta opaska wychodzi. Kosteczka ładnie przycięta, dokładniej niż zrobili to fachowcy na podwórku u moich rodziców. Masz dużo zacięcia i cierpliwości i jeszcze takie coś co i ja mam :wink: Uważam, że wszystko co sama zrobię, będzie zrobione najlepiej a już na pewno dokładniej :wink: [/b]

A dziękuję , dziękuję - staram sie jak mogę , powolutku , pomalutku - już niedługo minie drugi rok jak tą przeklętą opaskę układam :evil:

- ale - jak napisałem - jest szansa że niedługo skończę - chciałbym przed tą zimą ...

:lol:

pablitoo napisał:

Justa* - przepiękny domek - nic dodać nic ująć - bardzo ładna elewacja :D - gratulacje - a teraz proszę coś z wnętrza :wink:

- ekhhh - jak ja Wam zazdroszczę tych łukowatych drzwi balkonowych na poddaszu nad wejściem do domu ...

Dziękuję ślicznie :D

Mam ciągle trochę wątpliwości co do tego ciemnego brązu. Myślałam, że będzie ciut jaśniejszy, ale mąż zachwycony, sąsiedzi podzielają jego zdanie, więc ostatecznie i mnie to przekonało:wink:

W środku to się dopiero robią sufity. Znaczy mąż robi, jak ma wolne. Jak do ej pory uporał się z sufitami w łazienkach, gabinecie, w wiatrołapie i przejściu do kotłowni.

Jak wkleję zdjęcie z górnej łazienki to się za głowę złapiecie, bo zaplanował tyle halogenów że mnie zatkało jak to zobaczyłam :o

pablitoo napisał:

wiedziałam że to dobry wybór :wink: a tak mnie Udek przekonywał że ile to ja zapłacę za te okno :lol: :wink:

Cytat
A ja właśnie kończę wykonywanie opaski z kostki brukowej dookoła budynku

zdolniacha z Ciebie :wink:

tereniabie napisał:
Bardzo podoba mi się ta ścianka na zdjęciach magdyc - ta która odziela schody od salonu. Czy orientujecie się ile może wynieść koszt jej zrobienia ?? Podobno jest ze specjalnych cegieł, 8 zł za sztuke ( troche w to nie wierze ale ... ) . Dzięki . Pozdrawiam :)

A skąd te informacje? Chyba nie odemnie? Może lunatykuję;)

To nie cegły, tylko okładzina betonowa je imitująca i płaciliśmy za metr, a nie za sztukę. Dostępna w Leroyu. Ceny nie pamiętam, ale chyba koło 70 zł za metr. Miała być okładzina ceglana, ale żadna mi się nie podobała tak do końca, aż przypadkiem odkryłam to:)

Pozdrawiam

Magda

dankaf napisał:
justa* Witam Ciebie po tak długim czasie :D

Myślałam że o nas zapomniałaś :wink: ale u innych bywasz..... widziałam Twoje wpisy w innych komentarzach np.Jagny :wink:

Bardzo ładna elewacja i oczywiscie czekam na relacje z wnetrza :lol: :wink:

Cześć Danusiu :D

Ty kobieto jak zwykle po całym forum śmigasz i wszędzie zajrzysz :wink:

U Jagny to ja ostatni komentarz zostawiłam jeszcze przed moim wyjazdem wakacyjnym i później jeszcze chwilkę z Wami byłam. Zapomnieć nie zapomniałam, oooooooo co to, to nie!!! słowo zucha!!! :wink:

Nawet się stęskniłam

:wink:

a oto nasz stan zaawansowania budowy

nie jest tak pieknie zbudowany jak u dankaf ale i tak się cieszymy jak dzieci...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fa9972da28bea3c.html

Zbieramy też oferty co do dalszych etapów

OKNA

Okna Avante na profilu deucenic (czy jakoś tak podobnie)

szyba o u=0,6 (3szyby)

profil pięciokomorowy o kształcie "styl"

okleina jednostronnie

ramka wewnętrzna w kolorze (nie aluminiowa)

okucia roto (sporo róznych opcji i dodatków)

7 lat gwarancji na wszystko i 1 rok ubezpieczenia (od pożaru,włamania,huraganu itp.)

wartość: 16k

to jest oferta bez okien dachowych?

TYNKI

cementowo wapienne zacierane kwarcem (ponoć gładzi nie potrzeba) - 32zł za 1 m2 na gotowo (z materiałem)

WYLEWKI - góra i dół

11 zł za 1 m2 - sama robocizna do tego materiał

według szacunkowych wyliczeń w sumie wyjdzie około 5050 zł.

a jak przedstawiają się te kwestie u Was?

pablitoo napisał:
  EwaWoj napisał:
Pablitoo czy to ty sam układasz kostkę???? ładniutko wygląda :lol:

Sam układasz - dziękuję bardzo - staram się ... - już drugi rok :D

Kostkę brukową na podjeździe do garażu i podejściu do domu robiła mi ekipa brukarska - a opaskę dookoła budynku robię sam .

nie jest ważne ile robisz bo ważny jest efekt :wink: :lol:

witam , Piotr z Jeleniej Góry - właściwe już prawie Górzyńca, stałem się rok temu posiadaczem Oriona, niestety tylko 1, w stanie surowym otwartym. Powoli walczę z wszystkimi przeciwnościami losu (ekipami) mam nadzieję że wprowadzę się jeszcze w tym roku. Patrzę na Wasze zdjęcia i zazdroszczę (zdrowo) - pozdrawiam

pio406 napisał:
witam , Piotr z Jeleniej Góry - właściwe już prawie Górzyńca, stałem się rok temu posiadaczem Oriona, niestety tylko 1, w stanie surowym otwartym. Powoli walczę z wszystkimi przeciwnościami losu (ekipami) mam nadzieję że wprowadzę się jeszcze w tym roku. Patrzę na Wasze zdjęcia i zazdroszczę (zdrowo) - pozdrawiam
jak planujesz przeprowadzkę jeszcze w tym roku to tylko tobie pozazdrościć :wink: :lol: