Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Patrzcie co znalazłam:

http://otodom.pl/dom-orion-ii-w-stanie-deweloperskim-id4197426.html

Osobiście uważam, że paskudnie Orion wygląda bez balkoniku z przodu. Stracił cały urok tego pięknego domu.

różne przeróbki robimy ale takiej bez balkonu z przodu to jeszcze nie było :wink: :D faktycznie wygląda troszkę inaczej :wink:

Pablitto malo za ten gaz Ci wychodzi:)

u nas ostatni rachunek 700 zl, wczesniejszy 500 a temp w domu 21 :(

a i zima w szczecinie mniej sroga - zalamka!!

masz jakis pomysl z czego to moze wynikac, podczytywalam kiedys jak pisales na innym forum o ustawieniach pieca (dla mnie czarna magia) itp, myslisz, ze to moze miec tak znaczacy wplyw??

Dziekuje i pozdrawiam:)

Oby jak najszybciej do wiosny!! :)

Pablitto malo za ten gaz Ci wychodzi:)

u nas ostatni rachunek 700 zl, wczesniejszy 500 a temp w domu 21 :(

a i zima w szczecinie mniej sroga - zalamka!!

masz jakis pomysl z czego to moze wynikac, podczytywalam kiedys jak pisales na innym forum o ustawieniach pieca (dla mnie czarna magia) itp, myslisz, ze to moze miec tak znaczacy wplyw??

Dziekuje i pozdrawiam:)

Oby jak najszybciej do wiosny!! :)

A czy to nie Wasz pierwszy sezon grzewczy ?? - dopiero trzeci sezon jest miarodajny - dom jest wówczas wygrzany , wysuszony , szybko łapie i akumuluje ciepło ...

Orion domem energooszczędnym nie jest - mnóstwo dużych przeszkleń i drzwi tarasowych/balkonowych - w takim przypadku kolosalne znaczenie ma izolacyjność cieplna okien/drzwi ...

Właśnie w lutym u nas miną rok jak zamieszkaliśmy w orionie.Mieszka się rewelacyjnie,porównanie z byłym miejscem zamieszkania- bloki,choć teraz zima daje we znaki z niecierpliwością czekamy na cieplejszy okres. Oto nasz salon z dodatkami ze '' starożytności ''.pozdrawiam

http://img337.imageshack.us/img337/8564/80412235.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/8229/up2l.jpg[/img]

Edytowane przez bogna 33

Witam a może ktoś ma pomysł na moją podłogówkę. Naszemu hydrailikowi już ich brak a podłogówka - a mam ją na całym dole nie grzeje. U góry podlogówkę mam tylko w łazience i ona grzeje kaloryfery też są gorące ale na dole katastrofa zimno :evil: . Hydraulik szaleje z jakąś pompką najpierw ją przkładał z rury na rurę a teraz zdjął całkiem i powiedział, że widocznie niepotrzebna a nadole i tak zimno :evil:

Ratunku nasi panowie ratują się kominkiem i w salonie w grubym swetrze idzie wytrzymać

sorki nie na temat ale widzę że temat wciąż żyje.

ja mieszkam już 1,5 roku w orionie :-)

powodzenia w zmaganiach budowlanych :-)

Żyje, a jakże. Troszkę zapomniałeś o nas.

Jakie wrażenia po 1,5 roku mieszkania? Coś byś teraz zmienił?

już mam plan przebudowy hehehe

a tak serio

brakuje mi okna w pokoju nad salonem na górze w ścianie szczytowej

zrobiłbym inaczej całe docieplenie poddasza - mam wrażenie że jest spierdo...lone przez fachowców

zrobiłbym inaczej CO - też fachowcy dali ciała

Garaż jest za mały na dwa samochody - codziennie rano wkurzam się odśnieżając mój....

poza tym brakuje mi jednego włącznika światła hehehe

moja ślubna obróciłaby aranżacje salonu

a tak poza tym to :lol:

Witam a może ktoś ma pomysł na moją podłogówkę. Naszemu hydrailikowi już ich brak a podłogówka - a mam ją na całym dole nie grzeje. U góry podlogówkę mam tylko w łazience i ona grzeje kaloryfery też są gorące ale na dole katastrofa zimno :evil: . Hydraulik szaleje z jakąś pompką najpierw ją przkładał z rury na rurę a teraz zdjął całkiem i powiedział, że widocznie niepotrzebna a nadole i tak zimno :evil:

Ratunku nasi panowie ratują się kominkiem i w salonie w grubym swetrze idzie wytrzymać

Podaj więcej danych - jaki kocioł , podłogówka w jaki sposób zasilana ? - mieszacz , zawory termostatyczne mieszające , RTL ??

Właśnie w lutym u nas miną rok jak zamieszkaliśmy w orionie.Mieszka się rewelacyjnie,porównanie z byłym miejscem zamieszkania- bloki,choć teraz zima daje we znaki z niecierpliwością czekamy na cieplejszy okres. ....

Bogna możesz mi napisać, co Ty masz przed kominkiem za cudo? My chcemy podłogę dębową i zastanawiamy się co umieścić przed kominkiem, czy po prostu płytki, czy coś innego?