Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc witam wszystkich zainteresowanych domem ORION!

Po dlugich i mozolnych poszukiwaniach projektu domu ktory spelnil by moje oczekiwania dotarlem do ORIONA i uznalem ze to jest to czego szukalem!

Mam prosbe do wszystkich ktorzy buduja juz ten domek by podzielili sie ze mna swoimi uwagami na temat projektu.Na forum wyczytalem juz ze dom jest troche za maly i mozna go powiekszyc, oraz o podniesieniu scianki kalenicowej.Bede wdzieczny za wszystkie opinie oraz nadeslane zdiecia z budowy,a moze ktos z was buduje w okolicach Krakowa i moglbym zobaczyc dom na zywo - bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi i zdiecia. Moj adres email [email protected]

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My budujemy Orionka III z piwnicą. Teraz czekamy tylko na uprawomocnienie pozwolenia i na wiosnę ruszamy z budową.

Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to na pewno podniesienie ścianki kolankowej i likwidacja spiżarni. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie podpowiedzi od Was Kochani Orionowicze :D

Pozdrawiam

Wątek nie umiera tylko czasu brak. czekam cały czas na Wasze kuchnie i gdzie kupowliście do niej meble. Właśnie kończymy kładzenie płyt na poddaszu i teraz czekam na tynki!

ponieważ nie umiem wklejać zdjęć nic nie mogę wam pokazać. zresztą dawno nie byłam na budowie. teraz małża częśćiej bywa.

Pozdrawiam serdecznie! i życzę sobie i Wam żeby już nie lało!!!!

szuna -> hehhh - wkleiłbym kilka fotek naszej kuchni - bo widać że jest zainteresowanie na liście - ale generalnie : nie mam teraz cyfrowego fotopstryka , nie mam generalnie czasu , nie mam netu na wsi , w pracy nie mam czasu ... , no i ostatnio gówna mnie zalały / pardon za wyrażenie / i całą niedziele i poniedziałek miałem z głowy :evil: :evil: - normalnie rozpacz czarna i depresja ... :cry: - ale - to uroki mieszkania na wsi :wink:

- zbierałem się dwa dni :evil: - ekpia która niwelowałe mi teren wokół domu koparką wjechała na rurę kanalizacyją biegnąca do szamba - oczywiście rura się potrzaskała pod ziemią / nie wytrzymała naporu ziemi i koparki / - co sie dalej działo nie będę opisywał - nadmienie tylko iz mam w domku dwie kratki ściekowe / w pralnio-kotłowni i w garażu / - co z nich wypłyneło - chyba każdy sie domyśla .... :evil: :evil: :evil: :evil:

- zbierałem się dwa dni :evil: - ekpia która niwelowałe mi teren wokół domu koparką wjechała na rurę kanalizacyją biegnąca do szamba - oczywiście rura się potrzaskała pod ziemią / nie wytrzymała naporu ziemi i koparki / - co sie dalej działo nie będę opisywał - nadmienie tylko iz mam w domku dwie kratki ściekowe / w pralnio-kotłowni i w garażu / - co z nich wypłyneło - chyba każdy sie domyśla .... :evil: :evil: :evil: :evil:

no to kupa

współczuję

Czy ktoś mógłby się podzielić swoim sekretem i zdradzić, ile zużyliście np. bloczków betonowych, pustaków, cegieł na ścianki działowe, betonu. Byłabym ogromnie dzwięczna :) Niestety ciężko jest to samemu wyliczyć a nasz Bob Budowniczy złamał sobie nogę i niestety nie mamy jak się z nim spotkać.

:oops:

Witam wszystkich ORIONków :D

Piszę żeby się pochwalić, bo my też budujemy ORIONka tylko że Orion II.

My budowę rozpoczeliśmy w tamtym roku i staneliśmy na fundamentach, ale mamy prawie cały materiał do budowy na działce. Aktualnie jeździmy za dachem. Zdjęcia z początku budowę dodam w wolnej czwili.

Pozdrawiamy

Nie lubię podglądać, ale siłą rzeczy wasze forum jestem zmuszony :oops: :oops: . Przypadkiem też buduję Oriona I i jak każdy z was borykam się z problemami. Największym jest woda. Wszyscy mi gratulują, że mam pałac na wodzie (bardzo blisko stawu, który ostatnio wylewa). Ale sobie poradzę, mam już pomysł. Mojego orionka nie poszerzam, nie podnoszę ścianki kolankowej, nie likwiduję komórki w kuchni. A dlaczego? Robiłem to podczas poprzedniej budowy i zbudowałem... STODOŁĘ. Komórka to najlepsza rzecz w kuchni, lekkie podniesienie dachu i poszerzenie budynku niszczy cały wizerunek, który mnie w orionku zauroczył. Zmiany jednak przeprowadziłem, a jakże. Cały aneks tzw techniczny przerobiłem tak, że z gabinetu zrobiłem sypialnie gospodarzy z osobnym wejściem do łazienki i garderoby. Starczyło jeszcze miejsca na malutki kibelek dla gości i pom. techniczne na piec co. Mam pytanie do Olenki717 - jeździsz konno? Jeżeli tak to gratuluję. Ja też :lol: . Pozdrawiam.

Mam pytanie do Olenki717 - jeździsz konno? Jeżeli tak to gratuluję. Ja też :lol: . Pozdrawiam.

No własnie to jest moje niespełnione marzenie. Kiedyś tato miał konia "Karino" i to było moje ukochane zwierzątko niestety byłam za malutka aby na nim jeździć, no ale miłość do nich pozostała.

Pozdrawiam Ola