Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ano dokładnie tak jest - i to nie tylko odnośnie piwnicy :) - jak więcej robi się samemu - to zawsze koszta niższe ...

Na początku planowałem również wyłożyć ściany piwnicy płytkami ale po tym jak zobaczyłem jak mi tynkarze wymuskali tynk na ścianach - zostawiam tak jak jest .

PS. A po co ogrzewać piwnicę ?? - to tak na marginesie - u mnie w piwnicy mam stałą tepmeraturę cały rok - przy letnich upałach rzędu +30 stopni miałem w piwnicy 12 stopni , teraz przy mrozach do -15 stopni - tak samo ...

- znakomite warunki do leżakowania wina :lol:

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

PS. A po co ogrzewać piwnicę ?? - to tak na marginesie - u mnie w piwnicy mam stałą tepmeraturę cały rok - przy letnich upałach rzędu +30 stopni miałem w piwnicy 12 stopni , teraz przy mrozach do -15 stopni - tak samo ...

- znakomite warunki do leżakowania wina :lol:

,

nie wiem po co niektórzy ogrzewają

a z tym winem to jest jeden z powodów że żałuję że nie mogę mieć piwnicy

W temacie kuchni Orionka :

http://img138.imageshack.us/img138/5042/pict4684od1.th.jpg

- kuchnia powiększona - zlikwidowana spiżarka , na pierwszym planie - kawałek jadalni z lewej i fragment schodów na poddasze z prawej strony ...

dwa okna???

ścianka po prawej stronie??

Ładnie - prawda :lol:

Otóż - dokładnie dwa okna - wymóg miejscowego planu zagospodarowania przestrzeni - nie mogło być jedno duże okno jak w projekcie - tylko dwa oddzielne - tak samo zresztą i w salonie - mamy dwa oddzielne okna ... - więc architekt musiała nam przeprojektować okna ... - i zresztą nie tylko okna - mieszkamy na terenia Ojcowskiego Parku Krajobrazowego - adaptacja projektu do miejscowego planu - to była katorga - no ale przeżylismy to :lol:

Odnośnie ścianki po prawej stronie - to przecież ściana wiatrołapu - zlikwidowaliśmy spiżarkę więc nam się kuchnia powiększyła aż do wiatrołapu :)

Odnośnie ścianki po prawej stronie - to przecież ściana wiatrołapu - zlikwidowaliśmy spiżarkę więc nam się kuchnia powiększyła aż do wiatrołapu :)

no cos mnie ściemniasz przecie ta ścianka od wiatrołapu to ma w oryginale

1,5m (przynajmniej coś koło tego ) chyba że jakoś tak zdjęcie jest zrobione....

Nie mam takiej dużej kuchni!!!! i mieć nie będę. Ogólnie to nie jest oryginalny Orion tu poszerzony tam pogłębiony :lol:

I nawet troszkę podwyższony .... :wink:

Ja to mam dopiero Oriona nawet ze spiżarnią. Swoją drogą piękna kuchnia i płytki. Rozumiem że to cerkolor

Czekam na fotki :D

- jakie płytki , jaki producent czy rodzaj - te pytania to do mojego osobistego projektanta wnętrz - żony :lol:

no, no, no pablitoo !! ładnie wyszła ta kuchnia, doskonale dobrane kolory mebli ze schodami!! ciekawi mnie jak prezentuje się ten ogromny stół w jadalni?? może jakieś zdjęcia?? pozdrawiam :D

No bez przesady - nie żaden ogromny ... stół robił nam stolarz na zamówienie wg naszego indywidualnego projektu - 190x90cm - powiększony standardowy / wymiarowo /stół ośmioosobowy tak żeby zmieściło się wokół 10 osób. Do tego 10 krzeseł i komplet do jadalni ...

Tak na margnesie - to za bardzo nie można poszaleć w jadalni - zbyt duży stół wychodzi obrysem w wejście do salonu .

Odpowiedz bedzie nie wprost, kazdy z nas ma pewnie inny komin, tzn czesc pewnie dobudowała kanały wentylacyjne czesc podciagnela wysokosc komina do kalenicy. Zatem wszystko zależy od Was a mając szerokosc i wysokosc łatwo policzycie ile Wam potrzeba kratówki oraz pelnej cegły klinkierowej :)

P.S. Podstawowe wymiary cegły to 240x115x71 mm

no, no, no pablitoo !! ładnie wyszła ta kuchnia, doskonale dobrane kolory mebli ze schodami!! ciekawi mnie jak prezentuje się ten ogromny stół w jadalni?? może jakieś zdjęcia?? pozdrawiam :D

No bez przesady - nie żaden ogromny ... stół robił nam stolarz na zamówienie wg naszego indywidualnego projektu - 190x90cm - powiększony standardowy / wymiarowo /stół ośmioosobowy tak żeby zmieściło się wokół 10 osób. Do tego 10 krzeseł i komplet do jadalni ...

Tak na margnesie - to za bardzo nie można poszaleć w jadalni - zbyt duży stół wychodzi obrysem w wejście do salonu .

ile dałeś za taki stół i gdzie Ci go robili??

ile dałeś za taki stół i gdzie Ci go robili??

No kurcze nie pamiętam ... - robił nam cały komplet stolarz z Gdańska :) Materiał to drewno mahoń meranti bejcowane pod kolor mebli kuchnennych.

Stół i krzesła w stylu mebli LudwikStyl - stylizowane na meble XVI , XVII wiek.

Jak znajdę fotkę to zamieszczę - cena kompletu coś około 3,5kpln .