Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co tu tak cicho?? :lol:

u nas budowa do przodu :) w ciągu ostatniego miesiąca dokończyliśmy kanalizację i wentylację oraz instalację wodną; dokończyliśmy ocieplanie pokojów na poddaszu; gotowa jest już instalacja elektryczna + telefon + internet i tv i oczywiście instalacja pod kino domowe :lol: aktualnie fachowcy od tynków robią gładzie w naszym orionku... mamy poumawiane ekipy do ogrzewania podłogowego i do posadzek :D Rozdlądamy się za meblami kuchennymi i schodami ... mamy już nawet coś na oku :wink:

Życzymy powodzenia na Waszych budowach :)

co tu tak cicho?? :lol:

u nas budowa do przodu :) w ciągu ostatniego miesiąca dokończyliśmy kanalizację i wentylację oraz instalację wodną; dokończyliśmy ocieplanie pokojów na poddaszu; gotowa jest już instalacja elektryczna + telefon + internet i tv i oczywiście instalacja pod kino domowe :lol: aktualnie fachowcy od tynków robią gładzie w naszym orionku... mamy poumawiane ekipy do ogrzewania podłogowego i do posadzek :D Rozdlądamy się za meblami kuchennymi i schodami ... mamy już nawet coś na oku :wink:

Życzymy powodzenia na Waszych budowach :)

A dziękujemy i gratulujemy - jak budowa idzie do przodu to się serce cieszy - no i przed Wami najprzyjemniejszy etap - czyli urządzanie i wyposażanie domu :D

U nas wykończeniówka stanęła całkowicie w miejscu - nie mam czasu na roboty - pracuję całe dnie ... - ale może za kilka miesięcy ... :)

Na razie przymierzamy się do projektu ogrodu - nasz Orion na pewno będzie w Magnoliach :D - a to nasze Betty - na razie dwie - ale będzie więcej :

http://img301.imageshack.us/img301/527/pict5183jx9.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/4104/pict5192yz4.jpg

:D

ja po budowie to się dorobię tylko BIELMA na oku

Eeee - dramatyzujesz jak zwykle ... - nie ma nic piekniejszego i przyjemniejszego jak zamieszkanie w swoim wybudowanym i wyposażonym domku ...

Wszystkie problemy i kłopoty idą od razu w niepamięć :lol:

ja po budowie to się dorobię tylko BIELMA na oku

Eeee - dramatyzujesz jak zwykle ...

za to to jak się spotkamy to masz w łeb :evil:

pytanie jak Ty sie czułeś jak kończyłeś budowę a wszyscy Ciebie robili w ciula....

- nie ma nic piekniejszego i przyjemniejszego jak zamieszkanie w swoim wybudowanym i wyposażonym domku ...

o tym pogadamy jak zamieszkam :-)

za to to jak się spotkamy to masz w łeb :evil:

pytanie jak Ty sie czułeś jak kończyłeś budowę a wszyscy Ciebie robili w ciula....

:cry:

Nie uogólniajmy - pewnie że na etapie wykończeniówki fachowcy kilka rzeczy mi spaprali / i musiałem/będę musiał poprawiać sam / ale bez wielkiej tragedii - wszystkiego nie da się dopilnować - a i na wszystkim człowiek się nie zna - dopiero po zamieszkaniu wychodzi część takich "kwiatków" ...

Zresztą część wykończeniówki bedę teraz na wiosnę kończył sam :)

- nie ma nic piekniejszego i przyjemniejszego jak zamieszkanie w swoim wybudowanym i wyposażonym domku ...

o tym pogadamy jak zamieszkam :-)

Mam nadzieję - będziesz na pewno zachwycony - ja byłem/jestem cały czas :D

Nooo - ciekawa konstrukcja - bardzo misterna rzekłbym :D - ale mnie sie podobają - jeszcze nie widziałem takich schodów w Orionie ... Chętnie bym zobaczył je po wykończeniu - czym je będziesz wykańczać ?? - drewno na stopnie ??

No i jeszcze bardzo mi sie podoba ta puszka na stopniu - Żywiec rulez :lol:

Moi wykonawcy jak mi budowali to preferowali Harnasia :D / i Absolwenta :D / .

Nooo - ciekawa konstrukcja - bardzo misterna rzekłbym :D - ale mnie sie podobają - jeszcze nie widziałem takich schodów w Orionie ... Chętnie bym zobaczył je po wykończeniu - czym je będziesz wykańczać ?? - drewno na stopnie ??

No i jeszcze bardzo mi sie podoba ta puszka na stopniu - Żywiec rulez :lol:

Moi wykonawcy jak mi budowali to preferowali Harnasia :D / i Absolwenta :D / .

Ekipa która robiła schody mniej przy nich marudziła niż przy filarach i nawet im to sprawnie poszło :wink:

Schody będą obłożone marmurem, oczywiście zdjęcia pokażę :D

Co do trunków to każda ekipa ma inny gust...teraz widziałam Smirnoffa...dopóki robota dobrze wykonana i nie oglądam pijanych robotników to niech sobie piją co chcą... :D

Na razie przymierzamy się do projektu ogrodu - nasz Orion na pewno będzie w Magnoliach - a to nasze Betty - na razie dwie - ale będzie więcej :

Witam pablitoo.Sami projektujecie ogród?

Magnolie są przepiękne.Tak jak pisałam jestesmy na początku drogi -papierologia ale ja już nie mogę się doczekac projektowania ogrodu-będę to robic sama.Zawsze chciałam miec w ogrodzie trochę stylu angielskiego czyli tajemnicze zakątki zwłaszcza gdzie można sobie odpocząc oraz styl orientalny np.ciekawie przycięte formy.No i te azalie-śliczne.Zobaczymy jak będzie.

Śledzę to forum już bardzo długo-przeczytane wszystkie 44 strony.Wiem że poruszany był temat wielokrotnie odnośnie małej kotłowni,ale może odpowiecie mi na pytanie.Meliście problem z wstawieniem pieca na paliwo stałe?Czy trzeba kombinowac? Szczerze kurzy się czy nie?-jesli chodzi o eko-groszek?

Na forum wiele można na ten temat poczytac,ale jak jest w orionie?

Jeśli macie jakieś pytania związane z elewacją-ociepleniem to służymy radą.Jeśli bedziemy znali odpowiedź(mój mąż oczywiście).

Jurand gratuluję, piękny ten kominek :D Kamien to Breccia?

Dziekuje. Kamien to madura gold

Gdybym nie powiekszył kotłowni o 0,5 m to byłoby cieżko z uwagi na otwarcie popielnika. A tak nie ma problemu. Co do kurzu to tego nie unikniesz. Obecna zime sprawdzalem i powiem ze kurzy sie raz przy zasypie, drugi przy odbiorze popiołu, a najwiecej przy czyszczeniu pieca. W zakresie uzywalnosci to do pieca na groszek chodziłem raz na dwa-trzy dni. W zwiazku z tym postanowiłem zamurowac przejscie do kotłowni od strony mieszkalnej.