Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

EwaWoj ja już tyle rzeczy chciałam kupić, ale staram się nie przesadzać. Przecież trzeba gdzieś te sprzęty wnieść, a żeby je wnieść, trzeba najpierw wykończyć domek. Na to w pierwszej kolejności potrzebna kasa. Ale jak mi się trafia okazja jak teraz, to kupuję :D Tym bardziej, że te światełka to już wcześniej wypatrzyłam a teraz likwidacja sklepu, więc kupiłam je za pół ceny, no i koszt był niewielki :D

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Justa* miejsce na sprzęt zawsze by się gdzieś znalazło, ale te pieniądze..... :cry: idą jak woda, chciałoby się jak najniższym kosztem a tak czasem się nie da. Wszystkie jakieś moje szacunki dają w łeb :( na piec planowałam ok.10 tys. wyszło że jeszcze bedziemy brali panel i cóż cena niestety się zmieniła (i jak tu planować?)).

jurand też pochwalę Waszą kuchnię, miła dla oka. Będą też pytania dodatkowe :wink: Pierwsze odnośnie blatu. Z czego zrobiony, że tak ładnie na ścianę wywinięty? A na ścianie koło kuchenki jest ten sam materiał? Bo nie mam pewności. No i jeszcze parapet mnie interesuje. Ma ten sam kolor, czy to jest to samo co na blacie?

Dzieki Justa. Blat, parapet oraz za plyta grzewcza to ten sam materiał. Pozdr

Tzn jaki ?

(...)co do agregatu to oczywiście prądotwórczy bo jak to na wsi prąd przychodzi ostatni a tak to mam swój :D . I na czas budowy nie muszę mieć prądu budowlanego

Ja również zrobiłem instalację elektryczną w domu przystosowaną do podłączenia agregatu prądotwórczego - ale tak jakoś do dzisiaj nie nabyłem agregatu ... - pomimo tego że mieszkam na wsi i zaniki zasilania są dosyć częstym zjawiskiem ...

/ wykonałem tylko awaryjne zasilanie do kotła i całego systemu c.o. / .

jurand też pochwalę Waszą kuchnię, miła dla oka. Będą też pytania dodatkowe :wink: Pierwsze odnośnie blatu. Z czego zrobiony, że tak ładnie na ścianę wywinięty? A na ścianie koło kuchenki jest ten sam materiał? Bo nie mam pewności. No i jeszcze parapet mnie interesuje. Ma ten sam kolor, czy to jest to samo co na blacie?

Dzieki Justa. Blat, parapet oraz za plyta grzewcza to ten sam materiał. Pozdr

Tzn jaki ?

No właśnie, JAKI?

Drzwi tarasowe w salonie zrobiliśmy dwuskrzydłowe, ale też się nad tym zastanawialiśmy. Panowie od pomiarów na chwilę zamieszali nam w głowach proponując drzwi jednoskrzydłowe. Zdecydowałam jednak, że będą dwa skrzydła. Mimo że są dość wąskie to bardziej podoba mi się takie rozwiązanie, szczególnie gdy drzwi są otwarte, bo nie zajmują tyle miejsca.

Nowych orionowiczów przybywa to znaczy, że projekt się podoba :D

Szkoda tylko, że osoby, które już mieszkają tak rzadko do nas zaglądają, za wyjątkiem pablitoo oczywiście :)

Cześć Justa przeglądałam całe forum nie do końca chodzi mi o "zmianę biegu" schodów ale ich umiejscowienie - nie pamiętam na której stronie było to zdjęcie ale któryś z forumowiczów umieścił swoje schody pomiędzy gabinetem a korytarzykiem prowadzącym do garażu. Mnie zastanawia to czy schody które są w projekcie nie są zbyt blisko kuchni? Wszysko w Orionku mi się podoba zastanawiają mnie tylko te schody. A jak wyglądaja schody w twoim Orionku

No właśnie, JAKI?

Płyta laminowana.

Poważnie? Ale, taka zwykła laminowana? Bo jakoś tak, wierzyć mi się nie chce. A jak zrobione są połączenia płyty? Widać je? Jak zobaczyłam zdjęcia to myślałałam że to corian lub coś w tym rodzaju :roll:

Tak zwykla laminowana. Połaczenia sa rewelacyjnie wykonane trzeba sie mocno wpatrywac by je dojrzec :)

Jurand czy możesz powiedzieć jak nazywa się kolor farby który masz na ścianie w kuchni? Cały dół masz w takiej tonacji? Może wkleisz jeszcze jakieś zdjęcia ? My wprowadzamy się za 3 tygodnie- NARESZCIE!!!

Cały dół jest pomalowany jako baza farba KABE AkryLatex W bodajze 10160, ale to musze sprawdzic bowiem jak malowałem to pamietałem a teraz już wyrzuciłem z głowy. :)