Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

interesują mnie koszty podłóg, kto pomoże???? :cry:
- taka cisza....ale może ktoś pamięta o kosztach posadzek????

Cisza cisza - pogoda sprzyja pracom na budowach więc wszyscy chyba pracują - poza tym święta idą więc Ci co już mieszkają się szykują :D

A odnośnie podłóg/posadzek - to jest bardzo indywidualna sprawa - zależy co zamierzacie na nie kłaść : parkiety , ceramikę , gres , deski , panele ...

Witam,

"Lada moment" ruszam z budową swojego Oriona III.

Generalnie policzyłem ilość materiałów sam... ale mam nadal wątpliwości czy dobrze. Dlatego mam prośbę:

Czy ktoś może nabył oryginalny szczegółowy kosztorys swojego Oriona i budował według niego? i oczywiście jak on się sprawdza tzn czy ilości tam podawane są prawidłowe?

Witaj Ewa właśnie oddajemy nasz projekt do adaptacji - bardzo zaciekawiły nasz twoje schody one chyba są w zupełnie innym miejscu niż w projecie tak mi się wydaje czy mogłabyś mi napisać co zostało zmienione i jeśli mogę prosić o w ięcej zdjęć z góry dziękuję za odpowiedź 8)

interesują mnie koszty podłóg, kto pomoże???? :cry:
- taka cisza....ale może ktoś pamięta o kosztach posadzek????

Cisza cisza - pogoda sprzyja pracom na budowach więc wszyscy chyba pracują - poza tym święta idą więc Ci co już mieszkają się szykują :D

A odnośnie podłóg/posadzek - to jest bardzo indywidualna sprawa - zależy co zamierzacie na nie kłaść : parkiety , ceramikę , gres , deski , panele ...

do świat jeszcze duuuużo czasu - mamy tyle zaplanowane na budowie, że o świętach jeszcze nie myślę :roll: co do posadzek chodzi mi o podstawowę tj. o materiał: ile poszło cementu, styropianu i siatki oraz jaki jest koszt robocizny za wylanie????

co zostało zmienione i jeśli mogę prosić o w ięcej zdjęć z góry dziękuję za odpowiedź 8)
generalnie wszystko jest przerobione. Zamórowana ściana w pokoju stołowym (lewa strona od kominka - na wprost wykusza), schody ustawione są równolegle właśnie do tej ściany (zyskaliśmy dzięki temu więcej miejsca na dole). Wejście do gościnnego pokoju jest na wprost łazienki. Powiększyliśmy wiatrołap, zlikiwidowane zostało pomieszczenie gospodarcze - powiększna w ten sposób została łazienka. Poprzez zmianę układu schodów troszkę zmieniło się wejście do góry. Układ góry też zmieniliśmy. Z samego projektu mało co zostało :cry: Dzisiaj wylali nam schody, ale postaram się jutro porobic troszkę zdjęc

Witam,

"Lada moment" ruszam z budową swojego Oriona III.

Generalnie policzyłem ilość materiałów sam... ale mam nadal wątpliwości czy dobrze. Dlatego mam prośbę:

Czy ktoś może nabył oryginalny szczegółowy kosztorys swojego Oriona i budował według niego? i oczywiście jak on się sprawdza tzn czy ilości tam podawane są prawidłowe?

mamy taki kosztorys i tylko tyle ..... wszystko wychodzi dopiero w praktyce, kosztyrysy są robione chyba na podstawie KNR-ów a to odbiega od rzeczywistości. :lol:

Witam

U nas juz prawie wszystko skonczone wiec wigilia

napewno w nowym domku.

Ktoś pytał o schody wiec przesyłam pare fotek naszych.

Pozdrawiam

Tomek

http://images31.fotosik.pl/420/5bce666abd3cc27f.jpg

http://images35.fotosik.pl/40/c07e49270291a1ec.jpg

http://images34.fotosik.pl/420/3cc067a1ec507453med.jpg

http://images42.fotosik.pl/40/8c7765730ddc72ae.jpg

Schody z merbau

Pozdr

A że są podobne do twoich to racja :-)

:wink:

Bardzo ładne , bardzo ładne schody - gratulacje - no i drewno znakomite - będą Wam służyć długie, długie lata - jako przepiękny mebel , no i jako w pełni funkcjonalne schody ... - u nas schody z Sapeli po półtora roku użytkowania wyglądają jak nowe - żadnego śladu zużycia , żadnego ...

PS.

Można wiedzieć z jakiego gatunku drewna macie parkiet ??