Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanko. Jak rozwiązaliście problem przejścia do pomieszczenia nad garażem???? - czy tak jak jest w projekcie przez łazienkę?? Nie wiem jak to wyjdzie i co z tym zrobić. Dzięki
my zrobiliśmy korytarz kosztem pokoju i łazienki podobne rozwiązanie zastosowała Basia (zobacz zdjęcia - "baszuk") - tam wszystko ładnie widac.

Mam pytanko. Jak rozwiązaliście problem przejścia do pomieszczenia nad garażem???? - czy tak jak jest w projekcie przez łazienkę?? Nie wiem jak to wyjdzie i co z tym zrobić. Dzięki

My podzieliliśmy to pomieszczenie na pół. Zostawiliśmy wejście z łazienki do jednej połówki i tam będzie pralnia, natomiast w sypialni mamy wejście do drugiej połówki w której będzie garderoba.

Witam wszystkich. Z mezem rowniez budujemy OrionaII i mamy pytanko, czy moze ktos z was zmienial ustawienie schodow? Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Wiele osób budujących Oriona zmieniło bieg schodów, ale nie jestem pewna czy właśnie o to ci chodzi? Jeśli tak musisz przejrzeć wątek, znajdziesz zdjęcia i zobaczysz jak to wygląda.

Witaj w gronie Orionowiczów :D

Coraz nas tu więcej, szkoda tylko, że coraz mniej piszą osoby, które już mieszkają. Wyjątkiem jesteś Ty pablitoo reszta jakoś ucichła.

mam zrobione zdjęcia naszej góry - ale niestety od wczoraj próbuję wkleic zdjęcia do fotosika i coś nie mogę (pisze mi błąd wejścia/wyjścia - możek ktoś wie o co chodzi?????) :cry:

Tak - fotosik.pl zablokował transfery hotlinkowanych zdjęć ...

Ponoć każą sobie płacić za transfery ...

Na Wymianie jest wątek o tym temacie - CoolaTT rozpoczął dyskusję :

LINK do dyskusji

My podzieliliśmy to pomieszczenie na pół. Zostawiliśmy wejście z łazienki do jednej połówki i tam będzie pralnia, natomiast w sypialni mamy wejście do drugiej połówki w której będzie garderoba.

Jeżeli moge spytać to jaką wysokość macie teraz ścianki kolankowej i czy macie jakieś zdjęcia podziału tego pokoju i przejść??

mam zrobione zdjęcia naszej góry - ale niestety od wczoraj próbuję wkleic zdjęcia do fotosika i coś nie mogę (pisze mi błąd wejścia/wyjścia - możek ktoś wie o co chodzi?????) :cry:

Tak - fotosik.pl zablokował transfery hotlinkowanych zdjęć ...

Ponoć każą sobie płacić za transfery ...

Na Wymianie jest wątek o tym temacie - CoolaTT rozpoczął dyskusję :

LINK do dyskusji

dzięki za link (już nie będę korzystac z fotosika :cry:

Jeżeli moge spytać to jaką wysokość macie teraz ścianki kolankowej i czy macie jakieś zdjęcia podziału tego pokoju i przejść??

Wysokość ścianki kolankowej, jak już pisałam ok. 60 cm.

Mam zdjęcia tych pomieszczeń

tutaj pralnia, jeszcze przed położeniem blachy i całą resztą

http://images46.fotosik.pl/65/aa4cc06f263c97c9m.jpg

to zdjęcie garderoby, trochę zadymiłam, dlatego widoczność taka słaba :wink:

http://images43.fotosik.pl/65/ae22174c8c64edb2m.jpg

Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania, to dawaj :D

Chciałbym mieć czarny dach. Co sądzicie o dachówce robena :

szwedzka falista plus czarnobrązowa tobago glazurowana.

Jest większa do zwykłej i nie wiem czy będzie dobrze wyglądała. Może ktoś z was ma taką dachówkę na dachu?

My właśnie daliśmy do wyceny nasz dach.Zdecydowaliśmy się na robena

będzie albo brązowa albo czarno-brązowa.

Albo monza albo fleming. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Sama się zastanawiam czy widac tą różnicę 2 cm na dł. i szerokośc.

Muszę się jeszcze przejechac i na spokojnie pomacac w składach budowlanych.Najbardziej pasowałaby mi ciemno brązowa.

Tutaj masz link.Można troszkę poobserwowac

http://forum.muratordom.pl/pokazcie-swoje-dachy,t81343.htm