Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałbym mieć czarny dach. Co sądzicie o dachówce robena :

szwedzka falista plus czarnobrązowa tobago glazurowana.

Jest większa do zwykłej i nie wiem czy będzie dobrze wyglądała. Może ktoś z was ma taką dachówkę na dachu?

czarny dach wygląda fajnie, nam mówili żeby lepiej był czerwony (latem od dachu będzie gorąc itd.) ale uznaliśmy że czarny lepiej wygląda - ale to tylko kwestia gustu :wink: co do dachówki to niestety nie pomogę (mamy creatona)

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kto zna program picaso? pomóżcie bo meczę się już drugi dzień z tymi zdjęciami :cry:

Niestety nie znam. Ja korzystam z fotosika i wszystko mam w porządku. Muszę tylko zmniejszać rozmiar zdjęć. Wykorzystałam dopiero 4,5% darmowego transferu w tym miesiącu. Jak trzeba będzie płacić to zacznę wdrażać się w picasaweb :wink:

Ja chcę czarny dach bo najbardziej mi się podoba i mam zamiar zainstalować kolektory słoneczne - wtedy będą się one bardziej zlewały z dachem. A jeżeli jest dobrze zaizolowany dach to nie ma znaczenia jaki ma kolor.

Czarny jest ale w typie s

w falistej i falistej plus jest tylko czarno -brązowy nie ma czarnego koloru

Takoż jak chcecie - można zobaczyć na moich fotkach jak średzka falista na dachu wygląda :wink:

A że wygląda przepięknie i okazale zdecydowaliśmy się właśnie na nią :wink:

Kolor jeszcze u nas w ciągłęj dyskusji :D

U Ciebie na zdjęciach wyglada ciemniej -bardziej bym powiedziała że to właśnie b.ciemny brąz.A to mnie zaskoczyłeś z tym brązem!

Hmmm - wówczas nie było i chyba do dzisiaj nie ma koloru ciemny brąz w ofercie Robena ...

http://www.roben.pl/upload_module/katalog/dachowki/dsf-single-braz.jpg

LINK - dokładnie taka jak u mnie na dachu - czyli brązowa angobowana .

Braliśmy jeszcze pod uwagę kolor jesienny liść / sąsiad ma na dachu taką właśnie / - ale tak jakoś wyszło że jest brązowa :D

wczoraj założyłam konto w programie Picaso - widzę tam zdjęcia w katalogu ale nie wiem jak je udostępnic????

Otwierasz dany album z załadowanymi tam swoimi zdjęciami - klikasz na EDYTUJ i Właściwości albumu .

Nastepnie na dole otwartego okienka zaznaczasz w opcji Widoczność dla tego albumu na PUBLICZNY . Zapisujesz zmiany i już.

Potem kopiujesz adres albumu z paska adresu i podajesz tego linka na przykład u nas na forum .

Hmmm - wówczas nie było i chyba do dzisiaj nie ma koloru ciemny brąz w ofercie Robena ...

http://www.roben.pl/upload_module/katalog/dachowki/dsf-single-braz.jpg

LINK - dokładnie taka jak u mnie na dachu - czyli brązowa angobowana .

Braliśmy jeszcze pod uwagę kolor jesienny liść / sąsiad ma na dachu taką właśnie / - ale tak jakoś wyszło że jest brązowa :D

Zgadza się roben w swojej ofercie ma tylko brązową i czarno-brązową

Jeśli chodzi o kolor czarny(wczoraj była dyskusja na temat tej dachówki).Usłyszałam że ten kolor już jest wycofywany.