Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Znalazłem jakąś ekipe za 21 zł z materiałem, w poniedziałek jadę oglądać ich prace i wtedy się zdecyduje na nich albo nie. Tymczasem robię porządki dookoła budynku i szukam producenta betonowych szamb w pobliżu bo niestety gmina nie wyrobi sie z kanalizacją w tym roku:(

Jaki rodzaj tynku preferujecie ?

(...) szukam producenta betonowych szamb w pobliżu bo niestety gmina nie wyrobi sie z kanalizacją w tym roku:(

U mnie jak kupowałem działkę ponad 4 lata temu w gminie był już plan wykonania kanalizacji - do dzisiaj jednak korzystam z szamba i czekam na rozpoczęcie robót ... - ale pojawiło się światełko w tunelu - projekt kanalizacji w gminie jest gotowy , w tym roku pozwolenie na budowę instalacji - może za 2 - 3 lata będę juz podłączony do kolektora :-? - a do tej pory - dalej szambo ... - też kupowałem je tymczasowo na doczekanie do wykonania kanalizacji - no i jak widać do dzisiaj z niego korzystam .

Interesujące prawda?

Duży taras jest super. U nas też to może będzie ciekawie wyglądało, bo my zdecydowaliśmy się na wyrzucenie wykusza w salonie i w tym miejscu będzie duże okno balkonowe.

Marzyło mi się wybieganie prosto z salonu na piękny ogród - tak jak Zosia w "Panu Tadeuszu". Niestety przy wytyczaniu budynku okazało się, że mamy ogromną różnicę terenu i z tyłu dom mamy dosyć wysoko położony.Nie da się wybiegać wprost do ogrodu - trzeba do niego zejść po schodach (tzn. na razie jest sama trawa - ogród w przyszłości :)

Ja mam zapisane tylko te zdjęcia Oriona (w środku i na zewnątrz) które mi się spodobały :) Dankaf, jak masz jakieś linki do jeszcze innych orionów gdzieś w sieci napotkanych to daj znać. Bo ja do tej pory oglądałam tylko te na muratorze -na szczęście pokazywanych było na tyle dużo, że mnie to satysfakcjonowało.

My zdecydowaliśmy się na dachówkę RuppCeramiki- Sirius13, brązową. Czekam na wszystkie oferty z firm - różnice cenowe są ogromne.

A dopóki nie nadejdzie prawdziwa wiosna i murarze dalej nie wkroczą na teren budowy czytam ponownie wszystkie posty. Naprawdę dużo ciekawych spraw zostało omówionych. Dla budujących to prawdziwa skarbnica wiedzy :)

My zdecydowaliśmy się na dachówkę RuppCeramiki- Sirius13, brązową. Czekam na wszystkie oferty z firm - różnice cenowe są ogromne.

Dlaczego juz nie roben?

A dopóki nie nadejdzie prawdziwa wiosna i murarze dalej nie wkroczą na teren budowy czytam ponownie wszystkie posty. Naprawdę dużo ciekawych spraw zostało omówionych. Dla budujących to prawdziwa skarbnica wiedzy :)

My wiecznie tak robimy :wink: